OVal píše:MirekE píše:Novomlynska nadrz tady vypada jak more!
Trefil jsi to přesně i z druhé polokouleVšak to taky je naše moře
Mooře vody a mooře vína..
Ale co se týká těch polokoulí, tak se připrav na zeměpisnou změnu. Podle zatím neověřených informací považuje Britská vláda svůj nárok na nultý poledník za neudržitelný. Podle nejnovějších měření z posledního víkendu se totiž konkrétně Česká republika ocitla přesně mezi dvěma polokoulemi. Britská zeměpisná společnost proto předpokládá, že se musí jednat o polokoule východní a západní, ale některé zlé jazyky tvrdí, že se jedná o polokoule zcela jiné...
OVal píše:Josefe diky a máš pravdu. On to původně nebyl záměr, jen mne při psaní a vkládání napadlo, že mám i denní fotku z podobného místa a že tam mohu fláknout obě...![]()
A protože k tobě můj předchozí dotaz asi nedoputoval, uspokoj prosím mou zvědavost nad tím, jak to mají převozní lodě za tmy? Mají nějaká poziční světla, dálková, či potkávací??![]()
Já na svém nákladním kole blikám za tmy jak o život a stejně mám strach....
josef38 píše:OVal píše:Josefe diky a máš pravdu. On to původně nebyl záměr, jen mne při psaní a vkládání napadlo, že mám i denní fotku z podobného místa a že tam mohu fláknout obě...![]()
A protože k tobě můj předchozí dotaz asi nedoputoval, uspokoj prosím mou zvědavost nad tím, jak to mají převozní lodě za tmy? Mají nějaká poziční světla, dálková, či potkávací??![]()
Já na svém nákladním kole blikám za tmy jak o život a stejně mám strach....
Ondro, přívozní lodě mají mít za tmy rozsvícené červené světlo, u nás je na tyči, která drží tu zelenou kouli. Ale vzhledem k tomu, že u nás přes řeku od domečku svítí velice silný reflektor, tak spoléháme na to, že bychom v tomto světle byli vidět! On už je ale na řece provoz za tmy silně omezen. Řekl bych, že kromě přívozu na řece nikdo není!
josef38 píše:Ahoj Mirku, také mě ten průnik světla zezadu napadl. Hned jsem se podíval do M6, a myslím, že bychom to mohli vyloučit. Je tam přítlačná destička, která ještě políčko kinofilmu přesahuje. To by ho musel někdo násilně proděravět. Osobně se kloním k tomu plátýnku závěrky.
OVal píše:Zdravím svého jmenovce Ondru![]()
Se servisem neporadím, jsem zatím krátkodobý uživatel systému Leica a naštěstí jsem dosud žádný výrazný problém řešit nemusel...
Když se ale dívám na charakter toho odlesku, tak mne napadají stejné věci jako Josefa. Poškozené plátýnko závěrky. Tedy jak psal: Nenechávat objektiv kromě bezprostředního focení bez krytky, prosvítit plátýnko, zkusit fotit i obráceně... A ještě bych se podíval důkladněji na oblast mezi bajonetem a závěrkou, zda tam nemůže nově vznikat nějaký nežádoucí odraz - setřená barva, nový šroubek... Při jakých časech to vzniká (nejčastěji) ?
Přihodím jednu denní a jednu večerní - noční. Toto je 21kou, protože 35/1,4 Nokton mne pro noční fotky docela zklamal....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků