Josefe
Ale, preco nie kazdy iny nazor je pozitivne vitany.

A zvlast od stareho praktika.
Len ta musim opravit v jednej dolezitej veci. My sa absolutne netrapime, teda aspon ja z nastavenim bielej. Ba dokonca ja som nadseny
sucasnym stavom foveon cipu a pohodovou pracou. Tym praxovanim z kauzou "seda tabulka", dnes mozem prakticky davat foto bez uprav.
Ale poznas to, ja nemozem spavat rad si pokecam...
A ktej vcerajsej fotke. Ako som pisal Petrovi, ked si chces komplikovat zivot, ozen sa alebo kasli na nastavenie bielej.
Vsak RAW to vyriesi, asi ako volna ruka trhu.
Mozna si si uz vsimol, ked sme zabrdli do tejto akademickej debaty, ktorou chceme hlavne pomoct vrgadovi a pokecat si...
riesime vsemocnost RAWu. Poviem ti na rovinu nie je, aspon u nasej hracky.
Ja som taky testman, nemal som do coho pichnut a nafotil som si jeden a ten isty snimok na kazde nastavenie WB vo fotaku.
A potom som upravoval v SPP. No to som si dal.
- prve negativum pracne a este raz pracne (referencia custom )
- druhe negativum, ked sa mi pracne podarilo nastavit spravne jednu farbu ostatne utekali. Odtiene sa stratili definitivne.
Hral som sa stym dva dni abych tu nekecal. Prevadzal som z jedneho nastavenia na druhy, menil na neutral a podobne.
Na zver este jeden poznatok u SD10 to bolo este horsie.
Suma sumarum. Preco si komplikovat zivot.
Tvoja snaha z mojim umyselne blbo nafotenym snimkom je kladne prijata. Ta klavesnica je pre teba prijatelna, pre mna nie.
Odtiene v tahu. Samozrejme, ked chceme experimentovat alebo zachranit snimok je to nieco ine.
Ale aj HDR rad robim z dobrej fotografie.
Pete