NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Re: NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Příspěvekod Jaryn » 17 říj 2013 19:15

Kolego, mám i PC ještě s W95, které už nové ovladače nepodporují, v nouzi na nich používám EXCEL. Ale i s XP a tento s W7. W7 se mi zdají být zatím velmi stabilní. XP se chytám na starém PC znova nainstalovat, fungují pouze v nouzovém režimu, oprava se nedaří, vše jsem přeinstaloval na nový PC. Takže mě čeká instalace se všemi aktualizacemi :cry: Teď koukám na nový CHIP 11/2013, který slibuje rychlou obnovu XP. Tož snad brzy vyzkůšám, až bude čas. O osmičkách bych uvažoval, kdybych měl dotykový monitor nebo NTB, což nemám. Výhledově uvažuji o Nokii s WP8 něco jako Lumia 920 či spíš následníci. Mobilek Samsung S5610 mi zatím stačí. Celkem dobře fotí, dobře funguje i diktafon v mp3, což občas využívám, lze použít vlastní vyzvánění, i animované obrázky volajících, přehrává mp3, má rádio. Má slot na kartu - použil jsem 16GB. Dá se dobíjet přes USB skoro z jakéhokoli zařízení s USB. Pokud chytrý telefon, tak určitě s GPS a Nokia mapami zdarma, samozřejmě WiFi, slotem na SDHC, kde bych využil mimo jiné i Smart Maps, které zabírají kolem 10GB http://www.smartmaps.cz/obchod/smartmaps-komplet/ Zatím je občas využívám na tabletu. Hry mě nezajímají, na to není jaksi čas a ani nálada.
http://www.digizone.cz/clanky/superlevn ... c-pozdeji/
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod kolega » 18 říj 2013 05:05

Jaryne, jasně, pochopitelné .... no já vlastně abych se přiznal, tak jedny XP ještě také provozuju a to na pracovním notebooku, který používám na opravy a korekce řídících programů strojů. Ale to je takový archaický NB od HP, který ještě má fyzicky sériový port RS232, který potřebuju pro komunikaci se staršími PLC (průmyslovými počítači) a rovněž ho pro tento účel občas bootuju i do prastarého DOSu. Jinak doma když jsem se před lety rozhodl skončit s XP, tak jsem v nějakým renomovaným e-shopu koupil docela levně trojnásobnou instalaci (familipack) Windows 7 Home a tu jsem plně využil a dodnes používám. Jen ty 3 PC jsem občas trochu upgradoval, ale vždy se s tím při nové aktivaci u Mrkvosoftů nějak poprali a nenutili mne do nákupu nové instalace.

Ale to co popisuješ s tím mobilem a tabletem, to jsou právě ty vlastnosti, na které jsem (mimo jiné) také čekal, než jsem začal pořizovat mobilní techniku. neboť zpočátku v tom byl neskutečný guláš, každý mobil měl jiný komunikační konektor, jinou nabíječku, jiný SW na komunikaci s PC, pokud to vůbec uměl a pod. Dnes je to, co popisuješ běžně standardizováno a nabíjení mobilních zařízení pomocí komunikačního USB rozhraní je běžné. Příchodem Li-Ion a Li-Pol článků se i nabíječka zmenšila na pouhý DC zdroj 5V s nějakým max. výstupním proudem, podle potřeby konkrétního akumulátoru. O vlastní nabíjení se pak stará elektronika toho zařízení (mobilu, tabletu a pod.) Tak že to nabízí nepřeberné možnosti v nabíjení a napájení mobilních zařízení .. a to ještě až se na trhu objeví ta superbaterie z nano-materiálu grafen, kterou údajně vymyslela ta studentka, dcerka amerického vědce, který se nanotechnologiemi léta zabývá :mrgreen: to bude bomba. Ale vážně, ... jistě nás v tomto čekají ještě zajímavé a zatím třeba ani netušené věci - pokud se toho dožijeme :( .

Koukám, že aplikaci smartmaps také používáš, jako já, kromě jiného mám i navigaci sygic, kterou jsem doživotně obdržel k nějakému mobilu. Ale pro mne je jejich praktické využití stejně sporadické. Pokud někam jedu, tak se sice předem mrknu na trasu v nějaké mapové aplikaci, nebo si jenom pustím sledování mé polohy na mapě, ale rozhodně se nenechám řídit nějakou elektronickou navigací, to mi připadá pod úroveň a zašlapává to intelekt člověka, navíc tím i vyloučím případné riziko chybného navigování, neakceptováním aktuálního dopravního značení v místě.
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod Jaryn » 18 říj 2013 08:44

Kolego, Sygic mám také na tabletu, použil jen několikrát. Dávám přednost Nokia maps v mobilku C600 od Nokie. Posledně za Olomoucí směrem na Přerov byly cedule Přerov přeškrtány, ale objížďka nebyla žádná. Takže řiďte se podle much nebo navigace. Jenže navigace mě otáčela zpět na Olomouc a původní cestu, takže bych mohl jezdit pořád dokola až do vyčerpání benzínu. Musel jsem se tedy řídit podle těch much, tedy sluníčka a zdravého rozumu. V Grygově před železničním přejezdem byly staženy závory. Paní, co stála za mnou mi poklepala na okénko. Že neví, jak se dostat na Přerov, že podle navigace jezdí stále dokola :mrgreen: Tak jsem jí doporučil, aby jela za mnou, že přes Přerov jedu také, že snad tam trefím. Na další křižovatce mě navigace opět nabádala na odbočení doprava, tedy na Olomouc. Tak jsem paní z navigace řekl, ať drží ... a odbočil jsem naopak vlevo. A v další vesnici mě navigace nabádala opět na odbočení vlevo, Jel jsem rovně, maje v paměti bandity z Vinetua, kteří se řídili podle toho, do které tváře je pálilo sluníčko, když je vedle se zavázanými očima do jeskyně plné pokladů :mrgreen: No a za Brdkem u Přerova jsem už vjel na hlavní směrem k Přerovu. Takže není radno za všech okolností navigaci poslouchat, je nutné chápat filosofii jejího naváděcího programu, tedy dostat se na hlavní tah za každou cenu.

WXP na W7 měnit už nebudu, ten PC mám snad 12 let. Vyměním asi jeden ze dvou HD za nový a na něj nainstaluji nově XP se všemi aktualizacemi. Ten druhý pak tam také strčím, abych zjistil, zda tam ještě nemám něco užitečného. Ale přes nouzový režim jsem snad vše důležité stáhl na externí disk. Už jsem to kdysi dělal, je to srandy kopec, protože mám CD ještě s původní verzí bez SP3 a všech aktualizací. Naštěstí můžu stáhnou z nového PC na flash disk a přes něj doinstalovat. Časově je to hrůza. A pak MS Office a jiné programy. Hodím jej pak na barák jako zálohu a opravdu stařičký PC s W95 poputuje na půdu pro případné archeology :mrgreen: Za sto let se budou divit cože je to za krabici :mrgreen: Mám mobilní modem s WiFi, který po připojení přes USB se nejen nabíjí, ale také funguje jako připojení i internetu, takže můžu i v místě kde není internet k mání stahovat e-maily, aktualizace či poštu. Taktéž ho využívám s tabletem, kde stačí mít jen WiFi. Smart Maps jsou bezvadné, ale můj tablet není zrovna moc dobře čitelný na denním světlem takže slouží až v pozdní odpoledne, kdy mi hrozí přenocování v lese :roll: Zatím se mi to ještě nestalo, ale už jsem kdysi uvažoval, na čem spát a jakým chvojím se přikrýt :mrgreen: To jsem ještě neměl žádnou navigaci, musel jsem se navigovat tentokrát podle zvuků - občasný hluk od motoru osobních aut. Zvuk trachtóru by mě naopak mohl dovést někam hluboko do lesa. :lol:
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod kolega » 18 říj 2013 09:31

strome: (teď zase něco pro stroma :D ), v Číně se narodila další konkurence věhlasným značkám a zároveň byl nastaven nový milník v použitém rozlišení a dosažené tloušťce a nakonec i ceně :mrgreen: mrkni na VIVO Xplay 3S

... to je skoro jako Note 3, (nebo Mi3) sice s téměř poloviční tloušťkou, ale zato s 2x větším rozlišením. To ale asi moc uživatelů neocení, protože to nikdo očima na té 5,5" úhlopříčce ani nepozná a zbytečně takové zobrazení ubírá výkon použitému procesoru Qualcomm Snapdragon 800 při komunikaci z grafikou (y). ... proč to už rovnou neudělali ohebný, když už je to tak tenký, to by přece byla pecka !!!! ... Aby se člověk nemusel bát, že to v kapce nechtěně přelomí, takoví pádlo :mrgreen:
kolega

Příspěvekod strom » 18 říj 2013 11:35

Jaryne, jak píše kolega, tyhle "vymoženosti", které popisuješ, jsou dnes naštěstí už standardem. Já nabíječku prakticky nepotřebuju, nabíjím přes ntb. A kdyby náhodou, může mi nabíječku půjčit kdokoliv, kdybych neměl při ruce svou. Vždycky jsem nesnášel, když jsem si nabíječku na starou služební Nokii nechal doma a obcházel jsem kolegy z kanceláří, jestli náhodou někdo nemá stejnou... Asi jediný, od koho si nic nepůjčíš, je majitel iPhonu :mrgreen: Ti se družit nechtějí, navíc Apple má své zákazníky natolik rád, že jim jednou za dva roky vymění napájecí konektor, kterému dá nějaký honosný název, aby uživatelé nenadávali, ale naopak si pochvalovali změnu k lepšímu... No a když si někdo před rokem pořídil dokovací stanici a jiné příslušenství a teď si vystál frontu na nový iPhone 5S, může zase všechno pěkně vyhodit. :D (n) Tomu říkám péče o zákazníka a jak už jsem několikrát nadhodil vrtíce hlavou, jsem zvědav, jak dlouho jim tohle lidi budou s nadšením trpět.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod strom » 18 říj 2013 11:55

kolego, já nechci ani Full HD displej, natož 2560 x 1440 px. Na Mi2A jsem zjistil, že mi 4,5". Ten mobil je tak akorát do kapsy a je to tak na hraně, aby šel ovládat i jednou rukou. No a na tuhle velikost v pohodě stačí 1280x720. Jasně, když se na Mi2A podívám třeba ze 7 cm nebo i míň (díky krátkozrakosti mohu oko zaostřit na kratší vzdálenost než normální člověk :mrgreen: :ugeek: ), tak malinko strukturu displeje vidím, ale při běžném sledování ani náhodou. Je to kravina cpát do mobilů víc než Full HD. To jako někdo používá 5,5"-6" displej tak, že si ho dává přímo k oku? :roll: I HD displej S3 na 4,8" úhlopříčce by mi stačil, i když je ještě trochu hrubější, než by byl LCD. Z principu bych Full HD nechtěl právě z důvodu, který píšeš. Až někdo do praxe uvede opravdu kapacitní článek a Full HD displej nebude mobil příliš unavovat, tak pak klidně. Mi2S i Mi2A je tak svižná i díky tomu, že oba telefony mají "jen" HD displej a to mi naprosto vyhovuje (n)
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod **lasta » 18 říj 2013 13:53

**lasta píše:
strom píše:Jo jinak tady jsem nahrál test GPS obou telefonů. Je to na balkoně a navíc za dne pod mrakem, takže ten test trvá poměrně dlouho, ale je na něm dobře vidět, jak se oba mobily chovají. Na konci testu oba mobily fixují stejně satelitů, ale Mi2A většinou vidí i fixuje o 3-5 satelitů víc než Mi2S :?:

Jen doávám, že test je po resetu GPS dat a bez asistence, takže SIM nemá vliv. I jsem to zkoušel s letadlem či přehozenými SIMkami, zda není v něčem nepředvídatelnej háček.

Tak jsem si vzhledem k diskusi opět po roce ze zvědavosti stáhl apku GPS Status . Ve vývoji udělala znatelný pokrok a proto beru zpět všechny výhrady k ní zde napsané. Fix je ve standardním nastavení s podporou Google sítě operátora bez podpory GPRS Web se sim O2 za 2 sekundy a to i na tel s čipem MTK . První konfigurace zaměření je samozřejmě poněkud delší, ale to je samozřejmé vzhledem k principu funkčnosti.
Má perfektní možnost nastavení a proto si ji na telefonu ponechávám. (n)

Mějte se..
Naposledy upravil **lasta dne 19 říj 2013 12:11, celkově upraveno 3
**lasta

Příspěvekod strom » 18 říj 2013 14:18

Jinak dnes musím rozřešit, co s Mi2S. Myslím si, že je už prakticky 100% jisté, že Mi2S je o něco hůře citlivá na signál a projevuje se to u GPS i WIFI. V případě WIFI to zase tak strašné není. Mi2A vidí více sítí s "jednou čárkou", některé sítě, které mají na Mi2S třeba stabilně jednu "čárku", tak na Mi2A pendlují mezi 1-2 "čárkami". GPS na Mi2S funguje dobře, pokud nedělám často studený restart. Ten první náběh po restartu je prostě 2x delší než na Mi2A, což může být za horších podmínek dost znát. Pokud má mobil uložená GPS data, tak když popojedu 10 km, tak nalezení polohy je podle podmínek, ale vždy pod 10 vteřin. Prostě to tak nějak funguje, asi dobře proti jiným mobilům, ale Mi2A je na tom ještě o poznání lépe. Je o dost větší než Mi2S, takže se tam ty anténky vešly asi lépe i větší s menším rušením než v případě Mi2S. Jen teď nevím, co s tím. Oba telefony mají v otázkách jednotlivých parametrů výhody i navýhody. Tak třeba..:
Displej:
Mi2S: kvalitnější (skvělý filtr proti odleskům, takže na slunci kontrastnější, černý jaku uhel), o chlup sytější barvy, více konzistentní kvalita při pozorování z úhlů, ale menší velikost
Mi2A: malinko horší zobrazovací kvalita, která je patrná jen při přímém porovnání displejů a není to nic, co by při užívání vadilo, ale displej je větší, což nakonec asi převažuje, takže skóre 0,5:1

Foťák:
Mi2S: Lepší kresba objektívku - perfektní z rohu do rohu, jenže o něco horší světelnost f/2,2
Mi2A: Horší okrajová ostrost, jinak fotky také výborné, ale lepší světelnost f/2,0
Skóre opět 1:1

Zvuk:
Mi2S: V recenzích se píše, jak má skvělý zvuk do sluchátek a když mi přišla první Mi2S, tak jsem mohl potvrdit. Ekvalizér nepotřeboval zásah. Reproduktor pro hlasitý hovor hraje dostatečně nahlas, sluchátka taky.
Mi2A: V recenzích se píše, že Dirac Saond HD má zvuk nekvalitní a na první poslech to tak skutečně bylo. Bylo potřeba poněkud hrábnout do ekvalizéru. Jenže po úpravě je zvuk ve sluchátkách naprosto vynikající a když mi přišla druhá Mi2S, tak jsem jí nedokázal vyštelovat tak, aby hrála stejně dobře jako Mi2A. Na druhou stranu zesilovač je trochu slabší a reproduktor na hlasitý hovor by mohl být hlasitější a i sluchátka musím mít na stupnici více na hlasito než Mi2S.
Skóre 0,5:1

Citlivost na signál:
Tady není co řešit. Mi2S není špatná, ale tohle bych chtěl ,aby fungovalo špičkově a Mi2A je na tom prostě viditelně líp_
Skóre 0:1

Výkon:
Naprosto nepodstatné. Tipju, že všechny aplikace, které využívám, nevyužijí víc než 2 jádra, které mají oba telefony stejné, takže není co řešit.
1:1

Paměť:
M2S: I díky HD displeji, kterému stačí menší png, je RAM paměť naprosto luxusní. Po vyčištění je volno cca 1,35 GB a nikdy jsem se nedostal pod 680 MB při prohlížeči s asi sedmi otevřenými okny. Systém díky tomu běhá naprosto skvostně. ROM 32 GB, pro mne také dostačující.
Mi2A: RAM 1 GB, ovšem volných je cca 350 GB. To se dá zaplnit poměrně snadno, zvlášť, když otevřu vedlejší Jarynovo vlákno s fotkami (n) Už se mi i stalo, že mi prohížeč spadnul, i když asi jen jednou. Stává se poměrně často, že aplikace se na pozadí RAM ukončí a je třeba je spouštět znovu, což trvá třeba o vteřinu až dvě déle než v příapadě Mi2S. Sice jsem z tohoto důvodu chtěl mobil s 2GB RAM, ale i s tou Mi2A se dá dobře pracovat, holt to není takový luxus. ROM je sice "pouze" 16 GB, ale ani tu jsem zatím zdaleka nezaplnil. Teď tu koukám, že z volných 10GB mám zaplněny 2 GB. Samozřejmě tam nemám všechno, co bych tam mít mohl, mám tam jen to nejdůležitější a tipuju, že další 2GB asi časem zaplním, ale zatím mi nepřijde, že by mi nemělo 16 GB stačit. Filmy opravdu pouštět z mobilu nebudu, nevidím v tom žádnou výhodu.
Takže Mi2S je co se týká paměť jednoznačně lepší, ale nakonec tomu až takovou váhu nepřikládám. Takže skóre tak
0,5:0

Výdrž:
Další velká výhoda Mi2S, že můžu používat 3100 mAh akumulátorek, který při normálním používání mobilu dává skutečně slušnou výdrž. Jenže ani tady si nakonec nejsem jistej, jestli to dokážu plně využít. Mám práci u počítače, vedle kterého mi leží USB/mikroUSB kabel píchnutý do dokovačky, takže není problém mobil nabíjet klidně každý den. Na tůru mimo civilizaci se teď mnoho let asi nedostanu. Práci v terénu bych docela rád, ale zatím jí nemám, takže větší článek prokticky nedocením. Je ale potenciál, že někdy snad jo. Takže skóre:
0,5:0

Takže když to sečtu, tak skóre je Mi2S 4: Mi2A 4 :mrgreen: Body jsem neuděloval schválně tak, aby to vyšlo nerozhodně, ale je to naprosto vypovídající o tom, že se nejsem schopen rozhodnout. Přemýšlím o tom, že bych vyměnil Mi2S za Mi2A, ale je fakt, že Mi2S je jinak nabušený a odladěný telefon a můžu časem přijít na to, že mi chybí 2 GB RAM, že 16 GB je málo nebo že by se mohl hodit větší akumulátorek. :roll: Takže další varianta je si Mi2S ponechat, ale přikoupit Mi2A, kterou bych měl jako služební. Moc se mi do toho ale nechce. A pak je ještě varianta Mi2S vrátit, koupit Mi2A s tím, že si dříve, než jsem plánoval, koupím ještě něco lepšího. Jenže co... Výkonově nic lepšího nepotřebuju, jen ta konektivita by mohla být lepší než v případě Mi2S a displej 4,5"-4,7", což se až na ten 1GB RAM a 16 GB paměti zase vracím k Mi2A :roll: Ještě bych mohl počkat na Mi3S nebo spíš Mi3A. Tipuju, že Mi3 díky své velikosti by měla vyřešit problém s konektivitou, paměti bude taky dost. Jenže ty rozměry jsou dost velká překážka. Tedy rozměry by ještě snad zkousnout šly, ale ten, kdo vymyslel, že Mi3 při takové velikosti bude mít ostré rohy, tak byl pako. Kdyby jich nebylo, tak si myslím, že by telefon šel nosit i v kapse kalhot. Takhle těžko. Mi3S bude asi vypadat stejně jako Mi3, jen muse mít dle mne stabilizovaný foťák a možná 3GB RAM či zase trochu výkonější procesor, z čehož bych ocenil možná tak ten stabilizovaný foťák kvůli videu. Otázka je, jak bude vypadat taková Mi3A. Kdyby vycházela z Mi2A, ovšem z 2GB RAM a možností větší paměti, tak by to byla trefa do černého. Takže nevím. Asi si budu muset hodit korunou nebo co...
strom

Příspěvekod strom » 18 říj 2013 14:22

lasto, na jakým MediaTeku jsi to zkoušel. Respektive na jakým telefonu?

To video jsem sem asi dávat neměl, je to moc velký extrém. :roll: Bylo to za mizerných podmínek a stíněné ze zadu i z vrchu barákem a balkonem. Jinak studený restart trvá půl minuty až minutu. Tedy na Mi2A. Na Mi2S to trvá cca 2x déle...
strom

Příspěvekod kolega » 18 říj 2013 14:46

strome: já jen rychle uvedu že teď už můžeš koupit telefony Xiaomi i na http://www.czechcomputer.cz a to dokonce i novinku Mi3 v obou verzích.
kolega

Příspěvekod strom » 18 říj 2013 15:14

kolego, ano vím. Česká komunita MiUi, která se stará o českou lokalizaci a překlady, už zvažuje právní kroky vůči tomuto obchodu, který českou ROM instaluje neoprávněně pro komerční účely, jinými slovy krade.
strom

Příspěvekod strom » 18 říj 2013 15:39

Jinak jsem ještě změřil pindíka Mi2A, viz příloha. Výkonově skutečně není co řešit. Mi2S má nějakých 28 300 bodů.
Přílohy
Screenshot_2013-10-18-16-31-54.png
Screenshot_2013-10-18-16-31-54.png (164.41 KiB) Zobrazeno 5544 krát
strom

Příspěvekod kolega » 18 říj 2013 15:59

strome: zkusil jsem jen tak narychlo testnout svůj foun v tom Antutu 4.0.3:
Přílohy
2013-10-18-17-37-43.png
2013-10-18-17-37-43.png (95.86 KiB) Zobrazeno 5523 krát
Naposledy upravil kolega dne 18 říj 2013 16:55, celkově upraveno 1
kolega

Příspěvekod **lasta » 18 říj 2013 16:31

strom píše:lasto, na jakým MediaTeku jsi to zkoušel. Respektive na jakým telefonu?

To video jsem sem asi dávat neměl, je to moc velký extrém. :roll: Bylo to za mizerných podmínek a stíněné ze zadu i z vrchu barákem a balkonem. Jinak studený restart trvá půl minuty až minutu. Tedy na Mi2A. Na Mi2S to trvá cca 2x déle...

Mediatek to byl asi tento(je známého, nemám ho nyní k dispozici)
http://www.chinabuye.com/star-s5-butter ... ck-and-red
Stabilně používám nyní apku na tomto telefonu, fixace také cca 2 vteřiny:
http://www.vodafone.cz/telefony/huawei/ ... c=p158-1-4
Naposledy upravil **lasta dne 19 říj 2013 12:14, celkově upraveno 2
**lasta

Příspěvekod strom » 18 říj 2013 16:56

kolego, je to velmi používané antutu.
https://play.google.com/store/apps/deta ... Mark&hl=cs
strom

Příspěvekod strom » 18 říj 2013 17:01

kolego, co to máš za telefon? :mrgreen: Vždyť to je výkonnější než Sanpdragon 800. Ten Samsung, když je testovanej, tak se skutečně nějak až moc snaží. :mrgreen:
strom

Příspěvekod kolega » 18 říj 2013 17:18

strome: je to tohle :oops: :
Přílohy
2013-10-18-18-13-57.png
2013-10-18-18-13-57.png (53.59 KiB) Zobrazeno 5519 krát
kolega

Příspěvekod strom » 18 říj 2013 17:26

kolego, špatně jsem se vyjádřil. Není to výkonější než Snapdragon 800, ale stejně výkonné ;) A to je tedy tvůj foun nebo mládeže? ;)
strom

Příspěvekod kolega » 18 říj 2013 17:37

strome: jak jsem psal někde výše o té mé rozběhnuté linii výměn, tak už doběhla první etapa :| . Mládež, vlastně jeden, dostal mou S4 ještě s nějakým bonusem a mě se dostal, ovšem za velmi slušných podmínek, N9005 tedy Note3. Hlavně u něj zatím kvituju oproti S4 delší výdrž, cca o jeden den (celkem 3) a to i při větším jasu displeje (a to ho docela ještě trápím, jak se prokousávám instalacemi užitečných aplikací a celkově nastavením "k obrazu svému"). No a druhému zatím stačí S2, má totiž jiné priority, chtěl by spíš 4 kolové vozítko :mrgreen:. Druhá etapa bude proto náročnější.
kolega

Příspěvekod strom » 18 říj 2013 18:07

kolego, myslel jsem si to ;) No tak si užívej novej stroj. Já si tady užívám rozhodování, jestli stroj vrátit :roll:
strom

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem