Jinak dnes musím rozřešit, co s Mi2S. Myslím si, že je už prakticky 100% jisté, že Mi2S je o něco hůře citlivá na signál a projevuje se to u GPS i WIFI. V případě WIFI to zase tak strašné není. Mi2A vidí více sítí s "jednou čárkou", některé sítě, které mají na Mi2S třeba stabilně jednu "čárku", tak na Mi2A pendlují mezi 1-2 "čárkami". GPS na Mi2S funguje dobře, pokud nedělám často studený restart. Ten první náběh po restartu je prostě 2x delší než na Mi2A, což může být za horších podmínek dost znát. Pokud má mobil uložená GPS data, tak když popojedu 10 km, tak nalezení polohy je podle podmínek, ale vždy pod 10 vteřin. Prostě to tak nějak funguje, asi dobře proti jiným mobilům, ale Mi2A je na tom ještě o poznání lépe. Je o dost větší než Mi2S, takže se tam ty anténky vešly asi lépe i větší s menším rušením než v případě Mi2S. Jen teď nevím, co s tím. Oba telefony mají v otázkách jednotlivých parametrů výhody i navýhody. Tak třeba..:
Displej:Mi2S: kvalitnější (skvělý filtr proti odleskům, takže na slunci kontrastnější, černý jaku uhel), o chlup sytější barvy, více konzistentní kvalita při pozorování z úhlů, ale menší velikost
Mi2A: malinko horší zobrazovací kvalita, která je patrná jen při přímém porovnání displejů a není to nic, co by při užívání vadilo, ale displej je větší, což nakonec asi převažuje, takže skóre
0,5:1Foťák:Mi2S: Lepší kresba objektívku - perfektní z rohu do rohu, jenže o něco horší světelnost f/2,2
Mi2A: Horší okrajová ostrost, jinak fotky také výborné, ale lepší světelnost f/2,0
Skóre opět 1:1
Zvuk:Mi2S: V recenzích se píše, jak má skvělý zvuk do sluchátek a když mi přišla první Mi2S, tak jsem mohl potvrdit. Ekvalizér nepotřeboval zásah. Reproduktor pro hlasitý hovor hraje dostatečně nahlas, sluchátka taky.
Mi2A: V recenzích se píše, že Dirac Saond HD má zvuk nekvalitní a na první poslech to tak skutečně bylo. Bylo potřeba poněkud hrábnout do ekvalizéru. Jenže po úpravě je zvuk ve sluchátkách naprosto vynikající a když mi přišla druhá Mi2S, tak jsem jí nedokázal vyštelovat tak, aby hrála stejně dobře jako Mi2A. Na druhou stranu zesilovač je trochu slabší a reproduktor na hlasitý hovor by mohl být hlasitější a i sluchátka musím mít na stupnici více na hlasito než Mi2S.
Skóre 0,5:1
Citlivost na signál:Tady není co řešit. Mi2S není špatná, ale tohle bych chtěl ,aby fungovalo špičkově a Mi2A je na tom prostě viditelně líp_
Skóre 0:1
Výkon:Naprosto nepodstatné. Tipju, že všechny aplikace, které využívám, nevyužijí víc než 2 jádra, které mají oba telefony stejné, takže není co řešit.
1:1
Paměť:M2S: I díky HD displeji, kterému stačí menší png, je RAM paměť naprosto luxusní. Po vyčištění je volno cca 1,35 GB a nikdy jsem se nedostal pod 680 MB při prohlížeči s asi sedmi otevřenými okny. Systém díky tomu běhá naprosto skvostně. ROM 32 GB, pro mne také dostačující.
Mi2A: RAM 1 GB, ovšem volných je cca 350 GB. To se dá zaplnit poměrně snadno, zvlášť, když otevřu vedlejší
Jarynovo vlákno s fotkami

Už se mi i stalo, že mi prohížeč spadnul, i když asi jen jednou. Stává se poměrně často, že aplikace se na pozadí RAM ukončí a je třeba je spouštět znovu, což trvá třeba o vteřinu až dvě déle než v příapadě Mi2S. Sice jsem z tohoto důvodu chtěl mobil s 2GB RAM, ale i s tou Mi2A se dá dobře pracovat, holt to není takový luxus. ROM je sice "pouze" 16 GB, ale ani tu jsem zatím zdaleka nezaplnil. Teď tu koukám, že z volných 10GB mám zaplněny 2 GB. Samozřejmě tam nemám všechno, co bych tam mít mohl, mám tam jen to nejdůležitější a tipuju, že další 2GB asi časem zaplním, ale zatím mi nepřijde, že by mi nemělo 16 GB stačit. Filmy opravdu pouštět z mobilu nebudu, nevidím v tom žádnou výhodu.
Takže Mi2S je co se týká paměť jednoznačně lepší, ale nakonec tomu až takovou váhu nepřikládám. Takže skóre tak
0,5:0
Výdrž:Další velká výhoda Mi2S, že můžu používat 3100 mAh akumulátorek, který při normálním používání mobilu dává skutečně slušnou výdrž. Jenže ani tady si nakonec nejsem jistej, jestli to dokážu plně využít. Mám práci u počítače, vedle kterého mi leží USB/mikroUSB kabel píchnutý do dokovačky, takže není problém mobil nabíjet klidně každý den. Na tůru mimo civilizaci se teď mnoho let asi nedostanu. Práci v terénu bych docela rád, ale zatím jí nemám, takže větší článek prokticky nedocením. Je ale potenciál, že někdy snad jo. Takže skóre:
0,5:0
Takže když to sečtu, tak skóre je Mi2S 4: Mi2A 4

Body jsem neuděloval schválně tak, aby to vyšlo nerozhodně, ale je to naprosto vypovídající o tom, že se nejsem schopen rozhodnout. Přemýšlím o tom, že bych vyměnil Mi2S za Mi2A, ale je fakt, že Mi2S je jinak nabušený a odladěný telefon a můžu časem přijít na to, že mi chybí 2 GB RAM, že 16 GB je málo nebo že by se mohl hodit větší akumulátorek.

Takže další varianta je si Mi2S ponechat, ale přikoupit Mi2A, kterou bych měl jako služební. Moc se mi do toho ale nechce. A pak je ještě varianta Mi2S vrátit, koupit Mi2A s tím, že si dříve, než jsem plánoval, koupím ještě něco lepšího. Jenže co... Výkonově nic lepšího nepotřebuju, jen ta konektivita by mohla být lepší než v případě Mi2S a displej 4,5"-4,7", což se až na ten 1GB RAM a 16 GB paměti zase vracím k Mi2A

Ještě bych mohl počkat na Mi3S nebo spíš Mi3A. Tipuju, že Mi3 díky své velikosti by měla vyřešit problém s konektivitou, paměti bude taky dost. Jenže ty rozměry jsou dost velká překážka. Tedy rozměry by ještě snad zkousnout šly, ale ten, kdo vymyslel, že Mi3 při takové velikosti bude mít ostré rohy, tak byl pako. Kdyby jich nebylo, tak si myslím, že by telefon šel nosit i v kapse kalhot. Takhle těžko. Mi3S bude asi vypadat stejně jako Mi3, jen muse mít dle mne stabilizovaný foťák a možná 3GB RAM či zase trochu výkonější procesor, z čehož bych ocenil možná tak ten stabilizovaný foťák kvůli videu. Otázka je, jak bude vypadat taková Mi3A. Kdyby vycházela z Mi2A, ovšem z 2GB RAM a možností větší paměti, tak by to byla trefa do černého. Takže nevím. Asi si budu muset hodit korunou nebo co...