NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Re: NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Příspěvekod strom » 27 zář 2013 12:15

S5 bude mít možná lepší snímač

http://mobilenet.cz/clanky/samsung-chce ... nzor-13211
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 27 zář 2013 14:49

Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 27 zář 2013 19:22

Jaryne, vzhledem k tomu, jak vypadají české rrecenze, tak nepochybuji o tom, že jsou recenz
e usmernene běžně.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod exikar » 28 zář 2013 18:01

něco pro stroma - možná ??? o tom i ví, tak potom pro ty "ostatní" :mrgreen: http://www.novinky.cz/koktejl/314222-novy-iphone-jde-odemykat-i-bradavkou.html
exikar

Příspěvekod strom » 28 zář 2013 18:38

exikare, tak to jsem nečetl. Když ti němečtí hackeři Apple zesměšnili, tak by ten možná mohl tímto směrem zareagovat a bradavku k odemykání z bezpečnostních důvodů výslovně doporučit :mrgreen: U takového odemykání bych byl potom v některých případech vcelku rád účasten :mrgreen:
strom

Příspěvekod strom » 30 zář 2013 01:14

kolego, dnes pravděpodobně otestuju manželčin Mi2A (viz příloha). Trochu se obávám toho, aby mi její mobil díky trochu většímu displeji a pro určitý způsob užívání obdobné výbavě nakonec nevyhovoval víc než má Mi2S :roll: Dvoujádrový procesor, pokud nehraju nějaké náročné hry (což nehraju), by měl poskytovat prakticky stejně svižnou službu jako mé stejně nataktované čtyřjádro stejného typu. Běžné aplikace tolik jader nevyužívají. Dvoujádro Qualcomm S4 Pro přehraje Full HD video bez problémů a fotku z foťáku také obstojně zpracuje, což je asi tak maximum, které po něm chci. Hoši z recenzí trochu zveličují, že u Mi2A zbývá z 1GB RAM jen něco přes 300 MB volných. Sice jsem chtěl od začátku mobil rovnou s 2GB RAM (a musím uznat, že byl u Mi2S opravdu komfort mít otevřených X oken ve webovém prohlížeči, který díky tomu zabíral přes 300 MB a nic neřešit, kdežto v případě Xperie tipo nejsem občas schopen načíst ani Jarynovo vlákno :) ), ale asi by se to dalo oželet. Nejsem přecijen např. tak sociálně aktivní (což se mi po volbách možná vymstí), abych musel synchronizovat několik Facebooků, Twitterů a já nevím co všechno naráz, takže tu RAM asi nakonec asi až tak nevytěžuji. Jde víceméně asi jen o to, zda se běžná aplikace jako např. "Kontaky" načte okamžitě, pokud bude spuštěna na pozadí, anebo s nějakým zpožděním, když jí mobil bude muset pro nedostatek paměti ukončit. Na druhou stranu v MiUi si můžu preferované aplikace uzamknout v paměti, čímž se dá také lecos řešit.
Pro Mi2S hovoří komfort RAM, lepší foťák, pravděpodobně (musím sám ověřit) lepší výstup do sluchátek a možnost použití kapacitnější baterie. Pro Mi2A hovoří větší displej a výrazně nižší cena. Výkon obou telefonů vzhledem ke svým potřebám nakonec považuju za téměř srovnatelný. Mi2A je takový trochu shodou náhod upozaděný a nenápadný mobil, který sice nepředčí výkon třeba S4 a jiných letošních TOP kousků, který nakonec stejně asi ani nevyužiji, ale i tak se s poloviční cenou s přehledem srovná nebo spíše předčí mobily za 11 k Kč nebo třeba loňskou SIII. No, jsem na to sám zvědav.
Přílohy
Screenshot_12.jpg
Screenshot_12.jpg (84.05 KiB) Zobrazeno 5105 krát
strom

Příspěvekod kolega » 30 zář 2013 06:40

strome: jo to by bylo kuriózní, kdyby si zjistil, že nakonec by ti stačil i ten manželčin Mi2A. Je s větším displejem (to je stejně návykové, jako u TV :D ) ale asi tě neuspokojí svou kvalitou. Řekl bych, že lacinější mobil bude s horším displejem, i když tady je ta úspora v RAM a 2 jádrech procesoru, foťáku apod. Nakonec to dnes poznáš uvidíš. Ale jinak si asi udělal dobře, že si manželce objednal většího mobila, ženy mají přece rádi větší. Nedávno jsem byl při vycházení z Globusu svědkem, jak s nákupním vozíkem přijíždějící dobře stavěná panička zastavila v průchodu, zalovila v kabelce a vylovila obří mobil, možná Note 2, nebo snad to byl i ten 6,3“ Galaxy Mega, na tu asi 5m vzdálenost jsem to nemohl přesně identifikovat, a láskyplně se s ním, po přečtení potřebných informací, pomazlila a zase ho vložila do kabelky :mrgreen: .

No abych se přiznal, také pokukuju po 5,7" novém Note 3, ale musím vystačit jen s tím pokukováním. Na řadě jsou teď synátoři. Manželka chytrý mobil sveřepě odmítá, vystačí si s tím úplně hloupým.

exikar: taky jsem na to koukal a řekl bych, že by se ten nový ifoun5 asi nechal naučit, aby se dal odemykat i jakou-koli jinou částí těla, třeba i ještě intimnější, než je "pouhá" bradavka. Ale ne, tyhle jablečný blbosti a vůbec tuhle firmu jako takovou já nemusím.
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod strom » 30 zář 2013 13:22

kolego, velikost mobilu jsem na manželce otestoval už na služební Xperii tipo. Když jsem se jí zeptal, zda by jí taková velikost (3,2"), která dobře padne do ručky, vyhovovala, tak jsem dostal okamžitou odpověď, že chce větší :mrgreen: No, tomu se nelze divit, protože vyťukat na tom text chce občas vcelku trpělivost. Steve Jobs byl sice možná vizionář, ale špatný, protože s tvrzením, že iPhone nikdy nesmí překročit úhlopříčku diepleje 3,5", se poněkud sekl.

Jinak Mi2A už mám v práci, ale zatím jsem tam dal jen SIM, nahrál českou ROM a vyzkoušel výstup do sluchátek. Vyzkoušel jsem i ta špuntová Xiaomi, ale jelikož jsem do mobilu nejdřív píchnul Koss Porta Pro, která se vyznačují výrazným podáním basů, tak po nich Xiaomi zněly jak chrastítka. Prý by měly mít také slušné podání basů, ale jsem zvyklý na trochu jinou hladinku :D Později, až se mi srovná sluch, na ně zkusím poštelovat a uložit ekvalizér. Jinak výstup do Kossů je v pohodě, hudba je detailní, neslévá se, jen je třeba trochu stáhnout basy, které jsou v základním nastavení na Kossech hrozně mohutné a trochu povytáhnout středy (což je taky vlastnost Kossů).

Jinak telefon je opět pěkný. Displej je řešen stejně jako u Mi2S a opět vypadá skvěle. Mírné navýšení velikosti se na nějakém objevení rastru vůbec neprojevilo, displej je stále perfektně jemný. To nalepení displeje hned na krycí sklo má skutečně něco do sebe a dost to zlepšuje viditelnost.

Já myslím, že se proti Mi2S skutečně ušetřilo jen na procesoru, pamětech a foťáku. Ono se to nezdá, ale ten Sony mudul je poměrně drahý. V přepočtu měl vycházet na nějaké 2 000 Kč, za což se už skoro dají koupit ta nejlevnější kapesní cvakátka. Sice předpokládám, že to není univerzální cena pro všechny odběratele, ale i tak je to dost.
http://www.digimanie.cz/sony-uvadi-rgbw ... or-rs/4655

Čtyřjádrový Snapdragon má stát jestli si dobře vzpomínám nějakých cca 65$, takže tam se taky asi dá ušetřit nějaká stovka.

Telefon zatím reaguje svižně, ale ještě se mi nepovedlo zaplnit RAM, takže uvidím, zda se pak bude nějak zamýšlet a zadrhávat. No a velikost Mi2A se mi zdá optimální ;)
strom

Příspěvekod strom » 02 říj 2013 13:07

Tož nevím. Kdyby se všici na ty animace raději vys*ali. Jednak to žere šťávu, jednak už je z toho lidem i blbě :roll:
http://mobil.idnes.cz/lidem-se-z-ios7-d ... iphone_hro
strom

Příspěvekod strom » 02 říj 2013 13:11

Přihodím pár testovacích výcvaků z Mi2A. Tenhle foťáček bohužel nemá tak dobrou ostrost do rohů, levá část fotografie vykazuje trochu větší neostrost. Střední část fotografie jinak super, i zpracování obrazu, takže je to trochu škoda. Manželka to ale asi příliš zkoumat nebude.
Přílohy
IMG_20131002_105011_res.jpg
IMG_20131002_105011_res.jpg (446.21 KiB) Zobrazeno 5018 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 3.54 mm
Čas expozice: 1/1315.7894736842 sec.
ISO: 101
Model: MiTwo-A
strom

Příspěvekod strom » 02 říj 2013 13:12

Novostavba přímo proti metru Florenc v Sokolovské.
Přílohy
IMG_20131002_104544_res.jpg
IMG_20131002_104544_res.jpg (450.99 KiB) Zobrazeno 5018 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/4000 sec.
strom

Příspěvekod strom » 02 říj 2013 13:14

Dnes mne zastavili turisti a ptali se, proč kolem oběda houkají ty sirény a smáli se tomu. :lol: :roll:
Přílohy
IMG_20131002_120923_res.jpg
IMG_20131002_120923_res.jpg (396.28 KiB) Zobrazeno 5018 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/2564.1025641026 sec.
strom

Příspěvekod strom » 02 říj 2013 13:15

I na zmanšenině je horší ostrost levé části fotky patrná. Tady bohužel Sony udělalo někde chybu. :(
Přílohy
IMG_20131002_121123_res.jpg
IMG_20131002_121123_res.jpg (642.14 KiB) Zobrazeno 5018 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/1754.3859649123 sec.
strom

Příspěvekod strom » 02 říj 2013 13:16

Nakonec jedno skoromakro. Netestoval jsem, z jaké nekratší vzdálenosti to zaostří, jelikož foukal vítr. Zkusím ještě na něčem neživém a tužším.
Přílohy
IMG_20131002_121620_res.jpg
IMG_20131002_121620_res.jpg (390.85 KiB) Zobrazeno 5018 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/1265.8227848101 sec.
ISO: 100
strom

Příspěvekod strom » 02 říj 2013 16:56

kolego, tak teď tu testuju ta Xiaomi sluchátka. Sice je na telefonu přímo pro ně volitelný "zvukový mód", který by na ně měl být asi vyladěný, ale to moc na mé uši nefunguje, jak už to tak bývá, takže jsem musel poněkud poladit ekvalizér. Sluchátka rozhodně špatně nehrajou, mají samozřejmě odlišný zvukový projev než moje Koss Porta Pro, na která jsem leta zvyklý a neumím říct, jestli hrajou lépe nebo hůř. Hrajou jinak :) Nemají samozřejmě tak hutné a plné basy, i když jejich podání je dostačující, je u nich ale asi lepší podání středů, které u Kossů musím ekvalizérem trochu vyhnat nahoru. Jinak hudba je poměrně dobře "čitelná", i když mám pocit, že na Mi2S s Dolby Music a Koss Porta Pro se mi zdál výsledek lepší, co si tak matně vybavuju.
Bohužel nemám sluchátka moc s čím porovnávat, jelikož několik let mám pouze Koss Porta Pro a před nimi jsem měl circumaurální sluchátka, která byla zvukově velmi slušná, ale omylem jsem je rozlomil na zrovna dost blbém místě. Špuntová sluchátka jsem nikdy neměl (ostatně i tyhle jsem pořídil manželce k telefonu, protože před tím nějaké měla), takže na ně nejsem zvyklý. Sice je fajn, že neslyším okolí, ale je mi dost nepříjemné to, že slyším sebe zevnitř :mrgreen: I pohnutí čelistí nebo klapnutí zubů o sebe je dost rušivé. Co je ale hodně nepříjemné, tak ta kevlarová omotávka kolem kabelu dost intenzivně přenáší zvuk do sluchátek, pokud se kabel tře o oblečení. Nevím, zda je tohle problém u špuntových sluchátek obecně, že se kabelem přenáší zvuky až do sluchátek, ale v případě Xiaomi stačí jen trochu hýbat hlavou a to tření kabelu o oblečení skutečně dělá dost slušný rámus. Nevím, ale špuntová sluchátka nejsou pro mne asi úplně to pravé.
strom

Příspěvekod Jaryn » 02 říj 2013 17:33

Strome, fotí ti to pěkně. Já si na nový mobil teprve zvykám, stačí mi bohatě. Jen díky malé tloušťce a hmotnosti mám pocit, že jsem ho ztratil, takže se každou chvíli osahávám :lol: .
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 02 říj 2013 17:58

Jaryne, už jsem koukal na tvá fota z mobilu vedle (n) Jojo, ta tloušťka je znát. Mobil může být i o kus větší, ale když je tenčí než ty naše staré cihly, tak v kapse skoro není cítit. Taky jsem si z počátku tu kapsu stále osahával, jestli mi mobil někde nevypadl nebo mi ho někdo nevytáhl. Snad jsem nepůsobil na veřejnosti nějaký rozruch :mrgreen: Ale s tou placatostí se to nesmí přehánět. Dnes jsen narazil na článek o nejtenčích telefonech, což je mezi 6-7 mm. To mi ale přijde už naopak nepohodlné a moc nechápu, kdo si tuhle "soutěž" zase vymyslel. Je to obdobné jako u TV, kterou si stejně většina lidí položí na stolek a pak se bojí, aby do TV někdo necvrnknul. Mám teď ten manželčin telefon o tloušťce 9,5 mm a při určitých úkonech mám strach, aby mi nepropadl nějak mezi prsty. Ten lesklý plast, který umí být docela kluzký, tomu pocitu klidu také moc nepřidá. :roll:
strom

Příspěvekod kolega » 03 říj 2013 05:38

strome: díky za pěkné obrázky a postřehy ke sluchátkám na Xiaomi Mi2A. Neměl jsem včera moc čas se k tomu vyjádřit, i když jsem se na to koukal. To víš je podzim, houbařská sezóna u nás právě vrcholí, tak se snažím ještě do poslední chvíle něco obstarat. V létě se pro velké sucho zde žádné houbařské žně, jako třeba na jihu a západě, totiž nekonaly.
Ale k těm sluchátkům. Tyhle ruchy, co popisuješ ve spojitosti se špuntovými sluchátky, to u mne také znamená, že je nepoužívám. Místo nich používám celkem kvalitní klasická sluchátka s BT komunikací. Mě šlo spíše o to, jak ty Xiaomi špunty hrají a jestli by tedy potenciálně mohly i synátorům vyhovovat, neboť oni ty špunty využívají. .... To víš, oni stále dávají přednost své vizáži …. a jak by přece vypadali s náhlavníma sluchátkama na hlavě, to přece nejde!! To nám starším a rozumnějším :mrgreen: .... a mě to v lese, na loukách a mezi poli už vůbec nevadí, hlavně že mám trochu požitek z kvalitní reprodukce (n) .
Tedy, že v případě nákupu nějakého modelu Xiaomi, bych jim přiobjednal i takové sluchátka, protože při jejich způsobu “péče“ se brzo odporoučejí téměř každé, tak aby měli něco do rezervy.
Ale stále narážím na různá drobná omezení takového nákupu čínského mobilu. Naposledy třeba ujištění v O2, že takové mobily nikdy nebude podporovat žádný náš operátor pro využití NFC v bankovnictví (y) atd., tak že i tím se miska rozhodovacích vah na straně značkových modelů stává poněkud těžší. A já bych chtěl i pro synátory alespoň mít tu možnost tohle využívat, protože na všech frontách do nás cpou všelijaké karty a začíná mi jimi už "přetejkat" šraitofle. Kromě občanky, řidičáku, zdravotní pojišťovny, bankovní, firemní a pod. takřka povinných, resp nutných karet, nyní hojně přibývají všelijaké slevové karty prodejen, jako např. lékáren, supermarketů, různých klubů, dopravců a prostě už mě to neba. Čert aby to spral !!!.
kolega

Příspěvekod strom » 03 říj 2013 08:35

Kolego, s tim NFC to bohuzel zatim takto vypada. Ja neznam uplne presne vsechny moderni zpusoby bezkontaktniho placeni, ale mam dojem, ze existuje i jakasi nalepka s funkci platebni karty, kterou lze do telefonu nalepit. To ale vyzaduje snimatelny kryt, coz ja bych se svou Mi2S snad teoreticky mohl vyuzit. Operator se snad tereticky muze umoudrit, pokud Xiaomi zacne prodavat i do Evropy, ale to asi jeste nejaky rok potrva. Ted maji co delat, aby vubec stihaly vyrabet ty sve tri telefony i jenom pro Cinany.

Ja vcera jeste trochu ladil ekvalizer jak na sve Kossy, tak ty Xiaomi. Manzelka nekde ma sve spuntove Kossy, tak je zkusim najit a porovnat. To ale bude bohuzel asi vsechno. Sam bych je rad porovnal s vychvalovanymi Sony MH1C, ale to bych si je musel asi koupit. Ty uz ale stoji tisicovku.
strom

Příspěvekod kolega » 03 říj 2013 10:02

strome, jo Sony špunty stojí víc, možná si řekneš "zase platím značku", ale mám zkušenost takovou (tedy ne já, ale synátoři), že laciný špunty se při denním používání rychle odporoučejí. Třeba ty originální k mobilu přiložený špunty od Samsungu staršímu vydržely sotva 2 měsíce funkční, tak jsem mu k Vánocům pořídil nějaký v recenzích chválené Sennheisery a kupodivu mu dodnes fungují a docela si je pochvaluje i zvukově. Cenou byly také lehce přes litr. Tak že by "značkové" byly přece jenom trochu trvanlivější?
kolega

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem