kolego, velikost mobilu jsem na manželce otestoval už na služební Xperii tipo. Když jsem se jí zeptal, zda by jí taková velikost (3,2"), která dobře padne do ručky, vyhovovala, tak jsem dostal okamžitou odpověď, že chce větší

No, tomu se nelze divit, protože vyťukat na tom text chce občas vcelku trpělivost. Steve Jobs byl sice možná vizionář, ale špatný, protože s tvrzením, že iPhone nikdy nesmí překročit úhlopříčku diepleje 3,5", se poněkud sekl.
Jinak Mi2A už mám v práci, ale zatím jsem tam dal jen SIM, nahrál českou ROM a vyzkoušel výstup do sluchátek. Vyzkoušel jsem i ta špuntová Xiaomi, ale jelikož jsem do mobilu nejdřív píchnul Koss Porta Pro, která se vyznačují výrazným podáním basů, tak po nich Xiaomi zněly jak chrastítka. Prý by měly mít také slušné podání basů, ale jsem zvyklý na trochu jinou hladinku

Později, až se mi srovná sluch, na ně zkusím poštelovat a uložit ekvalizér. Jinak výstup do Kossů je v pohodě, hudba je detailní, neslévá se, jen je třeba trochu stáhnout basy, které jsou v základním nastavení na Kossech hrozně mohutné a trochu povytáhnout středy (což je taky vlastnost Kossů).
Jinak telefon je opět pěkný. Displej je řešen stejně jako u Mi2S a opět vypadá skvěle. Mírné navýšení velikosti se na nějakém objevení rastru vůbec neprojevilo, displej je stále perfektně jemný. To nalepení displeje hned na krycí sklo má skutečně něco do sebe a dost to zlepšuje viditelnost.
Já myslím, že se proti Mi2S skutečně ušetřilo jen na procesoru, pamětech a foťáku. Ono se to nezdá, ale ten Sony mudul je poměrně drahý. V přepočtu měl vycházet na nějaké 2 000 Kč, za což se už skoro dají koupit ta nejlevnější kapesní cvakátka. Sice předpokládám, že to není univerzální cena pro všechny odběratele, ale i tak je to dost.
http://www.digimanie.cz/sony-uvadi-rgbw ... or-rs/4655Čtyřjádrový Snapdragon má stát jestli si dobře vzpomínám nějakých cca 65$, takže tam se taky asi dá ušetřit nějaká stovka.
Telefon zatím reaguje svižně, ale ještě se mi nepovedlo zaplnit RAM, takže uvidím, zda se pak bude nějak zamýšlet a zadrhávat. No a velikost Mi2A se mi zdá optimální