Jasně, Pete, to je přesně ono

. Taky to mám vyzkoušené, někdy s asfaltem, někdy s betonem, když se mi zdá, že zrovna v ten moment mají, podle mého oka, docela blízko ke střední šedé. A nejblíž k ní mají moje outdoorové kalhoty, původně na běžky, ale pro mě skvělý univerzál (Craft)

. Když udělám Custom podle jakékoliv z těchto variant (cesta, chodník, gatě), všechny fotky budou velmi dobře použitelné, všechny budou nesrovnatelně lepší a reálnější, než AWB, ale každá bude barevně o fous jiná. Ale ten rozdíl nebude znamenat vůbec nic proti tomu, jaký rozdíl přinese AWB. Když k těmto variantám přidáš ještě šedou tabulku, zase bude fotka o chloupek jinačí (musí být, ten foťák registruje ty odstíny barev velmi dobře a na základě zjištěných rozdílů, byť malých, přepočítá procesor celou fotku a oko to bez problémů pozná). Takže suma sumárum, ty fotky na Custom podle něčeho šedého budou sice každá o trošičku jiná, ale všechny barevně nesrovnatelně lepší, než co nabízí berlička jménem AWB. Proto se mi ty Tvoje fotky barevně začaly opravdu líbit a nemám šanci poznat, podle čeho jsi si tu bílou vyvážil. Ale že s ní nezůstal kámen na kameni, to je jasné na první pohled

. Věřím tomu, že i kdybych při tom focení byl s Tebou a viděl ty scény na vlastní oči, neměl bych s touto interpretací barev žádný zásadní problém a klidně bych mohl říkat "ano, tak nějak si to pamatuju".
Dám ještě Luhačovice, od té doby jsem si nezafotil...