Jo ještě jsem zapomněl. Měl jsem ten koment dlouho rozepsanej a pak jsem musel navíc odejít.
Nevím, jestli do pěti let budu mít nějaké Oppo

Vylepšení nejsou nesmyslná a jsou použitelná, na druhou stranu zrovna tohle mě nijak neschází. Je možné, že za pár let to bude u mobilů běžné.
Výměna Mi2S stále probíhá. Jsem ve fázi, kdy je nový mobil objednán v Číně (v pátek). Teď tam měli ten silný tajfun, který se Hong Kongu naštěstí vyhnul, přestože to podle předpovědí měli naplno schytat, ale i tak asi dojde trochu ke zpoždění. Snad mi nepřijde promočená krabička.
Jinak musím pochválit ten český obchod, který se překupnictvím mobilů z Číny zabývá. Sice jsem si trochu připlatil než kdybych si to z Číny objednal sám a to z důvodu jakéhosi "připojištění", které spočívalo v tom, že můžu mobil do 14 dnů vrátit (přecijen před tím jsem ho nikdy naživo neviděl) a případnou reklamaci za mne bezplatně (doprava) také vyřeší oni, aniž bych tím musel ztrácet čas a komunikovat s Číňany

Možnost vrácení mobilu jsem využil, takže už jsem ušetřil nějakých 800 Kč za poštovné a vše probíhá zatím ok.
V nejbližších dnech se chystám objednat pro manželku pod stromek Mi2A a tentokrát to objednám přímo z čínského eshopu. Jednak proto, že Mi2A se v tom "mém" obchodu nenabízí, ale lze ji sehnat jinde, ovšem za 7500 Kč, což už je o dost víc. Navíc už i vím, co můžu od telefonu očekávat. Z Číny mi přijde za nějakých 5 500 Kč. Má to dvoujádro 1,7 G Snapdragon S4 a v benchmarcích to porazilo SIII. To je ale vcelku fuk, protože manželka na tom hrát hry nebude. Na plynulý chod systému a přehrávání videí bude výkon dostačující. Má to trochu větší displej (4,5" HD) než má Mi2S, takže až si s tím telefonem budu chvíli hrát a testovat, doufám, že pak nebudu příliš trpět u své menší Mi2S

Foťák to má opět velmi slušný, co jsem tak koukal na fota z něj: f/2,0, 8 MPx, 27mm eq. - v podstatě to samé, jako je v SIII. Mělo by to mít i slušný přehrávač se zvukovým systémem Dirac Audio HD, ale českému recenzentovi se nějak nepozdával. Když jsem se ho zeptal, tak mi sdělil, že si ani nepohrál s ekvalizérem, takže doufám, že to bude ok. Největším přínosem pro manželku by mělo být to, že bude mít telefon, použitelný foťák a snad i dobrý přehrávač v jedné krabičce, což zatím neměla.
Kdybys chtěl mrknout, tak zde je česká recenze. Opět je jí třeba brát s rezervou
http://mobilenet.cz/clanky/recenze-xiao ... eni--12912