NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Re: NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Příspěvekod kolega » 18 zář 2013 04:44

strom píše: Jinak co se ti nezdá na mém testování telefonů? :roll: Když chci, aby telefon rychle reagoval a otevíral aplikace, tak jak jinak to otestuju, než že otvírám aplikace? Buď ze mne děláš pako nebo každý píšeme o něčem jiném. Moc tomu nerozumím :roll:
Protože je docela možné, že si srovnával "hrušky s rajčatama" - tedy nesrovnatelné. Na Mi2s jsi měl ty animace přechodů obrazovek vypnuté a na S4 ne, protože tam jsou ty efektíky implicitně zapnuté a menu, ve kterém je možné je pozměnit, nebo vypnout, není v S4 normálně dostupné, je skryté a objeví se až po aktivaci tohoto menu. A to si myslím, že náhodný uživatel-testovač nedokáže odhalit, pokud to tedy už předem neví. A pokud si posuzoval jenom podle rychlosti náběhu aplikací a pod.,jak popisuješ, musel si tak zákonitě dospět k tomu, k čemu si dospěl, protože ... ale už mne to nebaví a nemá to ani valný smysl. Důležité je, že Ty máš dobrý pocit.

Teď se dokonce objevila za 1/4 ceny čínská kopie S4: klikni zde a koukni i sem, je to kupodivu hardwarově podobné (až na velikost displeje a celkový design) původnímu Xiaomi Mi2 :o .
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod strom » 18 zář 2013 16:01

Tož kolego, taky si domýšlíš, co jsem nenapsal. Však jsem nepsal, že jsem porovnával MiS s vypnutými animacemi. Mimochodem to rychlé přebliknutí bez jakéhokoliv plynulého přechodu je mi taky nepříjemné, jen jsem psal, že jsem si tu výchozí rychlost animace pro své užívání trochu urychlil. Doba otevření aplikace se od doby animace dá vcelku odlišit, pokud se vteřinu až dvě nic neděje a pak se teprve něco animací vykreslí anebo pokud se nejprve něco předvykreslí a pak se čeká, až se něco objeví. S nastavením animací jsem si hrál, takže vím, jak to reaguje. Ale souhlasím, nechme toho, poněkud jsme zabředli do blbin. 8-)

No nevím, myslím že jen cena kvalitních komponent je nejspíš vyšší než udávaná cena té kopie S4. Kdoví, co jsou ty komponenty zač. Podle číselných údajů těžko srovnávat.

Zde rozebrané Mi3
http://en.miui.com/thread-7984-1-1.html
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod strom » 18 zář 2013 16:27

Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod kolega » 19 zář 2013 04:49

strome: díky za odkazy. Pěkný obrázky a je na nich vidět ta rozdílná koncepce. U Mi2 ještě DPS přes celé tělo, proto ta výsledná tloušťka celého mobilu a u Mi3 již téměř vše integrované do prostoru nad baterkou. Takhle to dělá Samsung a jistě nejen on, už několikátou generaci founů. Jedině tak může výrobce "lámat rekordy" v tenkosti smartfouna :mrgreen: .
kolega

Příspěvekod strom » 19 zář 2013 14:35

kolego, no, toho místa nad baterkou u Mi2 moc nezbývá :mrgreen: Možná jim to takhle přišlo praktičtější v kombinaci s tím článkem přes skoro celý telefon, protože ten 3100 mAh akumulátor, který jsem si přikoupil, nemusí být díky tomu o tolik tlustší. Nevím. Tloušťka jako taková, když je těch 12 mm s tím kapacitním článkem, mi nevadí. Když jsem telefon odesílal a vracel jsem na něj původní kryt, tak mi telefon přišel už dost tenký a to měl tloušťku 10 mm, což už je dnes moc :roll: Na nošení v kapse je horší šířka a výška. Můj původní Mi2S už je na cestě zpět do Číny. Nějakou dobu jsem přemýšlel nad tím, že bych počkal na Mi3, ale kašlu na to, zejména právě kvůli těm rozměrům, takže jsem objednal znovu Mi2S.

Myslím, že to kouzlo Xiaomi možná rychle opadne. Nemyslím to obchodní, ale myslím to, proč si mě ta firma získala a možná i leckteré další. Totiž už představení Mi3 se mi moc nelíbilo. Když se koukneš na oficiální web Xiaomi, tak o Mi2S se tam dozvíš jen poměrně strohé a kultivovaně podané představení HW telefonu a nijak zvlášť nebo křiklavě se nedává na odiv, že se stejný HW používá i v jiných TOP mobilech a jaké věhlasné značky ten HW vyrábí (až na ty nejdůležitější komponenty). No a naproti tomu u Mi3 píšou i takové blbosti, jako že dvojitá přisvětlovací dioda je od Philipsu apod. Foťák u Mi3 by měl být naprosto stejný jako u Mi2S, ale u Mi3 byl představen jako něco pompézního. Vcelku mi to připomíná vietnamská tržiště z 90. let, kde bylo značkové úplně vše :mrgreen: Ani nevím, zda stále ještě existují značky Panascanic, Nake apod.
Vím, že marketing k podnikání patří a je fakt, že Xiaomi nemělo marketing téměř žádný. Na druhou stranu mám raději, když je víc činů než keců a kouzlo Xiaomi Mi2/Mi2S spočívalo právě v tom, že to byl perfektní mobil, který objevili až uživatelé a ne který se vecpal prostřednictvím marketingu. Marketing, který vytvoří až spokojení uživatelé, je dle mne daleko efektivnější a přirozenější a firmu to nestojí ani korunu/yuan. Nesmí se z toho ale stát bezhlavé téměř náboženství jako např. v případě iPhonu. Zajímá mne, jak dlouho to ještě může Applu procházet.
strom

Příspěvekod kolega » 20 zář 2013 12:50

strome: ... a co říkáš na tohle zlatý nadělení?: klikni zde, to je cenička, že :mrgreen: ... nekůpíš? Tohle přece má také své kouzlo (pro hodně lidí) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kolega

Příspěvekod strom » 20 zář 2013 14:30

kolego, koukám, že dnes máš vcelku sarkastický smysl pro humor :mrgreen:

Ať si každý kůpí co chce. Já jenom nechápu, že to Applu stále prochází. Vždyť za 7 000 Kč kůpím aj lepší telefón :roll: Ano, sice bude z plastu, ale pokud chci telefon používat a ne se na něj jenom koukat, tak plast je ideální řešení. Mně se z praktického hlediska nejvíc líbí ten pogumovaný vroubkovaný plast, který používá např. Huawei. Částečně tím odpadá nutnost zabalovat telefon do hnusných krytů. Ani otisky prstů a dlaně na tom nejsou vidět a škrábance budou myslím také méně rušivé (n) Pokud iPhone někdo kupuje kvůli vzhledu, tak ten už je také dávno překonán tím, že se pořád opakuje. Dnes už to alespoň na mne působí jako archaická krabička. Černá varianta iPhone 5 ještě ujde, bílá je hnusná. To se mi o dost víc líbí vzhled bílé verze SIII/S4, která musela být stvořena kvůli žalobám Applu :roll:
strom

Příspěvekod strom » 21 zář 2013 10:41

kolego, když už jsme u toho. Co říkáš na legendární HDC Galaxy S4? :mrgreen:

http://www.chinasmartphonereview.com/hd ... nd-2-dual/
strom

Příspěvekod kolega » 24 zář 2013 11:19

strome, no jo je to velice podobné tomu, co jsem odkazoval i já, ale že to pojmenují HDC, což připomíná HTC a ještě k omu Legend, jako že legendární, to je docela úsměvné. Ale s těma Čínskejma a vůbec asijskejma značkama se poslední dobou "roztrh pytel". Zrovna dnes se objevila zmínka, o founu a jeho nové koncepci, který údajně budou mít do 5 let všichni :D : klikni zde Zrovna tak nové LG klikni zde. Na obou se mi líbí ty inovativní prvky a nikoli nelogické, uvidíme, jak se to chytí. Třeba další jablečný model, nebo třeba Galaxy S5 Samsungu, už to také budou respektovat. Zatím jsou oba tito výrobci konzervativní v tom, co si sami zavedli. Co třeba už takový Note 3 ? ..... Jinak už si nějak dopadl s tím vrácením Xiaomi Mi2S ?
kolega

Příspěvekod strom » 24 zář 2013 12:47

kolego, Oppo je dnes už také mezi "fandy" poměrně známá a uznávaná značka. V Čechách se ale taky neprodává. Nedávno jsem na nějakém zahraničním webu našel recenzi na nějaký sound system od Oppo a byl hodnocen velmi kladně.

Jo, Číňani se zvedají čím dál víc. Je tam ještě spousta výrobců, kteří tradičně kopírují to úspěšné, co vymyslel někdo jiný. Ostatně mají to tak nějak v povaze a asi jim to ještě nějakou dobu zůstane. Už jsou ale i takoví, kteří už si jdou vlastní cestou, sami něco vymyslí a ostatně si trofnou i na čínský název své značky jako třeba Xiaomi, což je na jejich poměry asi dost odvážné a v porovnání s praxí značek Panascanic, Nake, HDC apod. nemyslitelné :mrgreen: Myslím si, že výrobky z Číny a čínských firem se budou brzy dostávat do povědomí jako opravdová, ne jen předstíraná, kvalita za rozumnou cenu. Začínám mít ale "obavy", že takový stav vůbec nebude trvat dlouho a obyvatelé Číny si také budou chtít dopřávat luxus a ne jen makat od nevidim do nevidim 6 dní v týdnu a nic z toho nemít. Už teď tam poměrně významně rostou platy. Zas na druhou stranu, až se Čína stane díky tomu drahou, výroba se přesune zase jinam, kde si to ale sami budou moci všechno koupit. No, jsem zvědav, jak se tohle bude vyvíjet.
strom

Příspěvekod strom » 24 zář 2013 13:16

Jo ještě jsem zapomněl. Měl jsem ten koment dlouho rozepsanej a pak jsem musel navíc odejít.

Nevím, jestli do pěti let budu mít nějaké Oppo :) Vylepšení nejsou nesmyslná a jsou použitelná, na druhou stranu zrovna tohle mě nijak neschází. Je možné, že za pár let to bude u mobilů běžné.

Výměna Mi2S stále probíhá. Jsem ve fázi, kdy je nový mobil objednán v Číně (v pátek). Teď tam měli ten silný tajfun, který se Hong Kongu naštěstí vyhnul, přestože to podle předpovědí měli naplno schytat, ale i tak asi dojde trochu ke zpoždění. Snad mi nepřijde promočená krabička.

Jinak musím pochválit ten český obchod, který se překupnictvím mobilů z Číny zabývá. Sice jsem si trochu připlatil než kdybych si to z Číny objednal sám a to z důvodu jakéhosi "připojištění", které spočívalo v tom, že můžu mobil do 14 dnů vrátit (přecijen před tím jsem ho nikdy naživo neviděl) a případnou reklamaci za mne bezplatně (doprava) také vyřeší oni, aniž bych tím musel ztrácet čas a komunikovat s Číňany 8-) Možnost vrácení mobilu jsem využil, takže už jsem ušetřil nějakých 800 Kč za poštovné a vše probíhá zatím ok.

V nejbližších dnech se chystám objednat pro manželku pod stromek Mi2A a tentokrát to objednám přímo z čínského eshopu. Jednak proto, že Mi2A se v tom "mém" obchodu nenabízí, ale lze ji sehnat jinde, ovšem za 7500 Kč, což už je o dost víc. Navíc už i vím, co můžu od telefonu očekávat. Z Číny mi přijde za nějakých 5 500 Kč. Má to dvoujádro 1,7 G Snapdragon S4 a v benchmarcích to porazilo SIII. To je ale vcelku fuk, protože manželka na tom hrát hry nebude. Na plynulý chod systému a přehrávání videí bude výkon dostačující. Má to trochu větší displej (4,5" HD) než má Mi2S, takže až si s tím telefonem budu chvíli hrát a testovat, doufám, že pak nebudu příliš trpět u své menší Mi2S :roll: Foťák to má opět velmi slušný, co jsem tak koukal na fota z něj: f/2,0, 8 MPx, 27mm eq. - v podstatě to samé, jako je v SIII. Mělo by to mít i slušný přehrávač se zvukovým systémem Dirac Audio HD, ale českému recenzentovi se nějak nepozdával. Když jsem se ho zeptal, tak mi sdělil, že si ani nepohrál s ekvalizérem, takže doufám, že to bude ok. Největším přínosem pro manželku by mělo být to, že bude mít telefon, použitelný foťák a snad i dobrý přehrávač v jedné krabičce, což zatím neměla.

Kdybys chtěl mrknout, tak zde je česká recenze. Opět je jí třeba brát s rezervou :roll:
http://mobilenet.cz/clanky/recenze-xiao ... eni--12912
strom

Příspěvekod strom » 24 zář 2013 20:14

Tak před pár minutami objednán Mi2A z čínského eshopu, zaplaceno přes PayPal. Tož jsem zvědav.

Jsem registrován v čínském eshopu, doma 2 čínské telefony... doufám, že mi to k. šikmooké přičtou k dobru, až to tady jednou všechno koupí a obsadí.
strom

Příspěvekod strom » 26 zář 2013 12:56

kolego, tak se přesuňme sem. Je pravda, že když doma v posteli na Xperii tipo otevřu stránku "Fotíme s Jarynem,..", tak mi kvůli těm obrázkům a 512 RAM telefonu i několikrát spadne :lol:

Máš pravdu, že doytákče (zvláště TOP modely) jsou už uzpůsobené na práci i v nepříznivějších podmínkách, ale já bych si někam na stavbu mobil třeba za 17 k Kč určitě nebral ;)
strom

Příspěvekod strom » 26 zář 2013 12:59

Jinak už by měla být z Číny na cestě manželčina Mi2A, tak se na ní těším.

Přiobjednal jsem i sluchátka. Prý by měly hrát slušně, co jsem tak pročítal. Takže uvidím.

http://translate.googleusercontent.com/ ... -25h8PN6Fw
strom

Příspěvekod strom » 26 zář 2013 13:53

Asi bych měl smazat všechny své lepdnové příspěvky z tohoto fóra. Zvlášť, když Miloš může snadno zjistit, kde bydlím, že :mrgreen:

http://brno.idnes.cz/muz-v-brne-hvizdal ... zpravy_taz
strom

Příspěvekod kolega » 26 zář 2013 17:28

No je to na pováženou, co se na mítincích, kde se objeví, děje. Jak se až fanaticky chovají jeho příznivci. Ale tohle jde jaksi mimo mě, nikdy jsem na žádném politickém mítinku cíleně nebyl. Jen párkrát náhodou, když jsem procházel náměstí a zrovna se tam cosi takového konalo. Kdysi s arogantním egoistou Klausem, nebo pře pár lety demagog plnou Parou-back. Dokonce i v naší vsi měl kdysi, před volbami do senátu, agitační akci dnes už senátor Antl, tak ani u toho jsem se neúčastnil. No pokud opravdu vyhraje levice a bude tu skutečně vládnout, tak nastanou "staré poměry" a absolutní netolerance k jiným názorům a postojům.
kolega

Příspěvekod strom » 26 zář 2013 17:40

kolego, neblázni, vždyť přece bude líp. Třeba se dočkáš i toho, že pojedeš zadarmo vlakem... mimo špičku :)
strom

Příspěvekod kolega » 26 zář 2013 17:44

:mrgreen: ... jinak ty sluchátka vypadaj hooodně dobře. Já ale špunty nepoužívám. Pak písni, jak hrají.
kolega

Příspěvekod strom » 27 zář 2013 12:01

kolego, doufám, že v neděli už bych mohl vyzkůšat. Jen ta má Mi2S se zatím někde zdržuje :mrgreen:
Přílohy
Screenshot_10.jpg
Screenshot_10.jpg (54.34 KiB) Zobrazeno 4847 krát
strom

Příspěvekod strom » 27 zář 2013 12:12

kolego, zlatá na podzim jaksi frčí :mrgreen:
http://mobilenet.cz/clanky/samsung-reag ... y-s4-13227
strom

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem