Ještě jednu Jesenickou....nejspíš opět 35kou...
josef38 píše:...Ta pavučina byl silný výřez, za chválu moc nestál, ale určitě s tímto objektivem něco ještě nafotím!
Pochopitelně, bez ořezu!
OVal píše:Josefe, ta ostrost ve spojení s M9 je obdivuhodná. Taky by mne zajímalo, jak by se choval s monochromem. Porovnání s mou 21kou by bylo určitě zajímavé, i když asi tuším, jak by dopadlo. Ne že bych si mohl stěžovat na ostrost mých Voitlanderů, ale tuším, že zejména s novými skly od Leicy soupeřit nemohou. Ale ani cenou...
josef38 píše:Nevím, jestli se na vzniku moare podílí tolik Bayerova mřížka, nebo už i to, ře jedmotlivé pixely na čipu jsou rozmístěny pravidelně.
Asi by stálo za to, tento objektiv vyzkoušet na nějakém extremně jemnozrnném filmu. Tam by se snad objevovat nemělo, protože zrno na filmu je rozmístěno chaoticky a ne tak pravidelně, jako pixely na čipu. Ale pochybuji, že bych našel takový film, který by rozlišovací schopnosti měl lepší, nebo alespoň stejné, jako má čip M devítky!
( Mám dojem, že Leica MM, nebo M 240 je na tom ještě lépe! )
josef38 píše:Upřimně Ti Tvou 240ku závidím, ale na inovaci svého zařízení bych si už netroufl!
Holt s mou M9 už musíme "zestárnout spolu"! A rád to učiním! Musím!
Těším se na první obrázky!
MirekE píše:
Nejvetsi radost jsem mival z obrazku, ktere jsem fotil Siluetem Elektro...
MirekE píše: Vsimni si taky, ze na urovni jednotlivych pixelu je M9 ostrejsi.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník