Jarouš píše:Josefe, na těch testech mě zajímá zrovna to samé, co Tebe

. Myslel jsem, že nemusím psát, že za nejdůležitější považuju absolutní hodnoty rozlišení na jednotlivých clonách a hned po tom mě zajímá, jak si stojí hodnoty v rozích vůči hodnotám ze středu obrazu. A právě v tomto parametru (střed vs. rohy) mi ten Summicron v tom testu nepřijde jako bůhvíjaký přeborník (navíc, když je to pevné sklo). To ten můj zoom na 35 mm na tom samém webu vypadá v tomto ohledu vyrovnaněji. Absolutní hodnoty rozlišení nemohou být srovnatelné, poněvadž se testovalo na foťácích s různým rozlišením snímače (M9 vs. Nikon D7000). Tak přesně takhle jsem to myslel

.
pedroz, já vím taky jenom to, co si vyčtu z těch testů a grafů. Vychází mi z toho, že první generace těch Tamronů 17-50 byla opticky povedenější, než pozdější verze se stabilizací. Ale pokud má člověk smůlu na kus, jak to vypadá třeba u brouzdyho (nebo moje Sigma), tak ten Tvůj se stabíkem bude asi určitě lepší. Prostě je to jiné kus od kusu, zvlášť od těchto výrobců tzv. třetích stran.
Multi, hezké, jako vždycky

. Vidím, že s tím dlouhým Tamronem valíš svatby ostošest

.
To je v pohodě, já jenom že jsi použil termín, který mi byl v této souvislosti trochu nejasný!
Nevím přesně o kterém testování objektivů píšeš? Já osobně jsem nic netestoval a myslím, že mě ani zas tolik nějaké porovnávání objektivů nezajímá. Nehledě k tomu, že absolutní ostrost objektivu není jediný parametr, který se u objektivů hodnotí. Myslím, že mnohem průkaznější, než vyčíslení počtu čar na mm, jsou MTF křivky, kde se také lépe projeví přenos kontrastu daného objektivu!
A testy objektivů od Photozone? Nevím, kam pro tyto údaje oni chodí? Já bych se ale raději o svých objektivech informoval přímo na stránkách Leicy. A můžeš si být naprosto jistý, že oni si údaje zkreslovat nedovolí!! Mě ale spíše zajímají výsledky, protože samotné testy objektivů ještě výsledek neudělají. Hodně záleží třeba i na spolupráci daného čipu s objektivem. V tom je Leica, vzhledem ke krátké pracovní vzdálenosti objektivů, trochu jinde, navíc musela, právě kvůli této malé pracovní vzdálenosti objektivů, čip řešit úplně jinak, než je v kraji zvykem. Však také, specielně krátké emkové objektivy, nepracují na jiných aparátech dobře. I když tyto kompakty mají čip menší.
Kdyby přece jen někoho zajímaly seriozní data o SUMMICRONU M 35, zde je odkaz. Stačí jen kliknout na TECHNISCHE DATEN.
http://de.leica-camera.com/photography/ ... s/132.htmlTaké chválím multiho svatbu a malému zaclonění jeho snímků rozumím, když chce oddělit hlavní aktéry od pozadí!
U posledního snímku je jeho tmavost záměr??