Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Re: Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Příspěvekod Jaryn » 06 dub 2013 13:51

Strome, v čem ? V tom mazání nebo diskuzi kolem těch kohoutů ? Teď jsem raději koukal na Mr. Beana :lol:
No ale ty jsi měl Mr. Beany přímo živě :mrgreen: Škoda. Kdybys to nafilmoval, mohls to zúročit minimálně pro TV NOVA :mrgreen: Třeba by bylo na novou telku :roll:
Naposledy upravil Jaryn dne 09 dub 2013 20:10, celkově upraveno 1
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 06 dub 2013 14:17

Jaryne, nezávidím ti to. Teď to není problém, ale když si představím, že budu muset být pěkně v tempu do svých 71 let, abych se uživil a budu muset soupeřit o práci s třicátníky... Nejsem žádnej levičák, ctím krédo, ať se každý stará jak umí, ale vše má své hranice. Aby se ten průměrný věk nezačal pomalu vracet zpátky na nějakých 60 let. Chtělo by to nějaké zklidnění společnosti. Ale můžeme si za to sami. Všichni chtějí kupovat všechno co nejlevněji a co nejvíc, ale pak z toho plyne efektivita výroby a nezaměstnanost, vysoké pracovní vytížení až přetížení, naprostý nedostatek času věnovat se rodině apod. A to tu ještě existuje Čína, která je ochotně dělníkem světa. Kdyby se tam ti lidé vzbouřili a chtěli důstojnější podmínky, tak mě zajíma, co by se pak stalo.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 06 dub 2013 15:02

Strome, já nezávidím spíš těm dnešním mladým, když třeba po škole neseženou práci. Sedí u PC, pohybu velmi málo, ... Navíc díky PC, chytrým mobilům a tabletům se budeme nejspíš brzy množit spíš jen ze skumavky. Krom ... Místo krve budou hoši darovávat ... Takže bych se nedivil, kdyby se průměrný věk opravdu začal prudce snižovat nebo byla většina po padesátce upoutána na lůžka a invalidní vozíky. A možná budou starým lidem dávat za vinu, že nemohou sehnat práci. A může to dopadnout třeba takto :
"Důchodci zatěžují naši ekonomiku, pokud každého neproduktivního člověka zabijeme, tak bude práce pro mladé a peníze pro stát. Biologicky přestává být člověk neproduktivní kolem padesátého roku." To je otřesné tvrzení, které kdosi dal jako motto k internetové skupině zvané Lidé nad 50 let nemají právo žít.
http://tn.nova.cz/zpravy/cernakronika/o ... hodcu.html
Já navíc ani práci nikomu neberu. Takže mě zatím ještě nezabíjejte :? Vlastně beru, protože díky nekvalitním řemeslníkům se snažím maximum dělat sám. Nehledě na to, že to přijde na zlomek toho, co za tu odfláknutou práci chtějí. To bych brzy skončil pod mostem a s minimální sociální podporou. Jinak od státu nedostávám nic a hned tak ani nedostanu, pokud vůbec dostanu. Ale je mi už nějaký rok přes pede, takže bych měl být už mrtvý :cry: K lékaři chodím také minimálně, jen když je to nezbytné. I u zubaře však platím přes pětistovku za každou plombu. Mé choroby nechť raději odhalí až na patologii :mrgreen:
Naposledy upravil Jaryn dne 23 dub 2013 21:18, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod strom » 06 dub 2013 19:12

Jaryne, mně přijde, že ve společnosti je spousta paradoxů. Všichni chtějí nakupovat levně a co nejvíc, ale zároveň sami pro sebe chtějí pohodovou, stálou a velmi dobře placenou práci. A to obecně dohromady nejde, protože mzda se musí projevit v ceně výrobku/služby, kterou si kupují. Někteří si stěžují na důchodce, že moc a moc dlouho stójí, ale přitom chtějí, aby jejich rodiče, prarodiče či sami na stáří žili co nejdéle.
Pro mnohé mladé "důchodci" nejsou těmi, kdo ty mladé živili, vychovali, někteří toho hodně dokázali či si prožili to, co si mladí nedokáží ani představit... ale jsou to ti, kteří zdržují v MHD, v obchodě u kasy, jsou nahluchlí, natvrdlí, pomalí, jejich názory jsou již poněkud mimo... To se těžko změní a jednou takovým "důchodcem" (k tomu ještě pracujícím) budu taky. Možná někdo v budoucnu přijde s povinnou redukcí zdravotní péče pro lidi nad 75 z finančních důvodů, že to společnost neutáhne. :shock:
No, každopádně mám pořád silnější pocit, že se mám za takových 20-30 na co těšit, jak svět bude vypadat.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 06 dub 2013 23:02

Strome, nejsem si jist, zda jsou dnešní mladí chytřejší, byť si to mnozí o sobě myslí. Stačí se dívat na Krampolův zábavný pořad "Nikdo není dokonalý". Nevím, možná ho už zakázali, aby nebylo vidět, na jaké úrovni jsme :mrgreen: No ale když slyším, že na VŠ vaří student roztok při 30°C, když vidím ty hrubky v různých diskuzích, ba i článcích redaktorů, mnohdy i naprosté nesmysly, tak nevím, co si mám o tom myslet. Já jsem ve škole nijak nevynikal, ale stále častěji mě ty nesmysly udivují. No a také nesmysly třeba ve filmech, kdy se snad režísér spoléhá na to, že divák sežere snad všechno. UHD ten špatný obsah a mizerný výkon herců určitě nezachrání.
Také na silnicích je patrné, jak to mladým spíš nepálí, jak jsou nepředvídaví, ba mnohdy i pomalí, když vyhodnocují, zda na semaforu svítí ještě červená či už zelená. Zato ale mnozí když už jedou, tak to klidně valí přes křižovatku na červenou. Jen dnes jsem musel dávat na svoji zelenou přednost třem autům jedoucím na červenou. Jsou i tací, kteří na křižovatce se zelenou vyjedou a následně zastaví na stopce. Kdysi jsem měl co dělat, aby do takového borce nenarazil, protože jsem nepředpokládal, že neví, že přednost má světelný signál. Nebo při odbočování vlevo ve dvou jízdních pruzích ti klidně vjede do tvého pruhu. Naštěstí mám ještě docela postřeh a reakce mám dobré, takže jsem zatím všem nehodám dokázal zabránit a jezdím bez jediné nehody celkem 120 000 km + 120 000 km + 240 000 km + 160 000 km v různých autech české výroby. K tomu pár tisíc na mopedu a na kole. Také se mi občas stává, že když na hlavní objíždím překážku, tak proti mně klidně vyjede auto z vedlejší a ještě troubí a poučuje mě, že se jezdí vpravo. Cedule "Dej přednost v jízdě" mu nic neříká nebo si to vysvětluje tak, že přednost má dávat jen vozidlům jedoucím zleva. Pár takových jsem už zatlačil zpět na vedlejší ulici :mrgreen: Synek mi brble, že se za volantem rozčiluji, ale mnohdy je počínání některých řidičů , často mladých, mimo mé chápání.
S tou redukcí bych se moc nedivil. Ale zatím je to zlatý důl. Navíc se nedá už tak nic moc pokazit a případné pochybení se dá svalit na věk :mrgreen: Mně kdysi zastupující lékařka řekla, že co bych chtěl ve čtyřiceti :mrgreen: Nevím, co by mi řekla dnes :roll:
Naposledy upravil Jaryn dne 08 dub 2013 10:58, celkově upraveno 2
Jaryn

Příspěvekod kolega » 07 dub 2013 07:26

Jaryne: docela tvé dopravní postřehy chápu. Také se docela často na silnicích s podobnými situacemi setkávám. Ony totiž porevoluční autoškoly, resp. jejich administrativa, v honbě za max. ziskem vypustily mezi lidi postupem času velké množství “taky řidičů“ se kterými se pak člověk potýká na silnici. Sice nemám naježděno tolik km, jako ty (ač řídím už 30let), ale za volantem se díky takovým řidičům rozčiluju (resp. si slovně ulevím) také. A kupodivu mi také za to syn spílal, zejména po jeho návratu s pobytu ve Švédsku, kde v 15 letech pobýval několik dní a přesunovali se v místě autem, řízeným domorodcem. Že prej se tam nikdo nerozčiluje a jezdí se tam v klidu a že on by se takto za volantem rozhodně nečílil :D . No a rok se s rokem sešel a i on už je „řidič“. No a ještě v této pozici nestihl najezdit ani 1000km a máš ho slyšet za volantem :mrgreen: .

A jak jste tu diskutovali se stromem o při Zeman vs Schwarzenberk, tak bych zde s dovolením ocitoval jeden příspěvek v diskuzi pod článkem zabývajícím se touto kauzou, se kterým se 100% stotožňuji a lépe bych to ani sám nenapsal:
Boj o Klausovou: "Další z mnoha důkazů, jak si politici čím dál stejně pletou pokornou službu občanům s osobním zájmy. Trvale nerespektují žádné zákony a přijatá pravidla platná ve společnosti. Nejen že jsou zcela nekompetentní k nejvyšším státním funkcím svojí neodborností a nízkou vzdělaností, ale kde mohou, tak prosazují svoji slaboduchost. Kauza Klausová je naprosto zbytečná a pro společnost bezvýznamná. Jeden politik má potřebu odměnit jednoho neslušného tvorečka za to, že si přisolil sprostým způsobem na adresu jeho protikandáta v předvolebním boji. Navíc jde o manželku jeho dávného přítelíčka. Je zde ale příslušné ministerstvo, které zodpovídá za výchovu slušných a vzdělaných zástupců státu v zahraničí. A tak není co řešit. Soukromý kšeft jednoho zvoleného politika nemůže mít přednost před splácením pochybného dluhu. Ukazuje se, že politici jsou pro tuto společnost jen přebytečnou přítěží, ať sedí na jakékoliv židli. Kdo čekal se Zemanem nějakou zásadní změnu na Hradě, byl hodně naivní."
Bohužel jsem podobné "chování" Zemana předpokládal a nevolil ho ... a to vše teprve začíná (y)
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod Jaryn » 07 dub 2013 11:08

Kolego, já mezi těmi kohouty moc velký rozdíl nevidím. :(
http://revue.idnes.cz/schwarzenberg-beh ... idicky_zar
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... &x=77&y=12
A přijde mi daleko levnější z vděčnosti post velvyslankyně než divoká církevní restituce. :cry:
Jaryn

Příspěvekod kolega » 07 dub 2013 12:13

Jaryn píše:Kolego, já mezi těmi kohouty moc velký rozdíl nevidím. :(

V tomto se s tebou v názoru nerozcházím, ale podle mého by kníže asi v tomto "odměňování" trafikami za loajalitu či podporu, byl býval jistě zdrženlivější. Zvláště když jsou ještě teď lidé rozezlení z podobných praktik v ODS, například zrovna při tom schvalování těch zpropadených církevních restitucí.
kolega

Příspěvekod strom » 19 dub 2013 15:04

Jaryne, mám pocit, že na kolegovi se to stejně asi zadrhne :mrgreen:
strom

Příspěvekod kolega » 19 dub 2013 17:22

Nevím,co tu hošani zase blbnou, že místo přidávání příspěvků si je spíše ubírají (mažou) :shock: , tak raději sem něco přihodím :mrgreen: . ... Rodná víska konečně bez sněhu:
Přílohy
LN120114.jpg
LN120114.jpg (917.6 KiB) Zobrazeno 5081 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 75 mm
Čas expozice: 1/1600 sec.
Clona: F/4.8
ISO: 200
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: On, Flash did not fire
Model: E-M5
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
Naposledy upravil kolega dne 19 dub 2013 17:30, celkově upraveno 2
kolega

Příspěvekod kolega » 19 dub 2013 17:24

Na sjezdovce se ale lyžuje vesele dál - i bez sněhu:
Přílohy
LN120121.jpg
LN120121.jpg (900.21 KiB) Zobrazeno 5080 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 300 mm
Čas expozice: 1/500 sec.
Clona: F/6.7
Exposure bias: -3/10 EV
Naposledy upravil kolega dne 19 dub 2013 17:31, celkově upraveno 1
kolega

Příspěvekod kolega » 19 dub 2013 17:27

Srna uprostřed pastviny chytá první jarní sluníčko :D
Přílohy
LN120148.jpg
LN120148.jpg (758.85 KiB) Zobrazeno 5078 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/1000 sec.
Exposure bias: -7/10 EV
kolega

Příspěvekod kolega » 19 dub 2013 17:28

Sugestivní pohled unuděné krávy :mrgreen:
Přílohy
LN120158.jpg
LN120158.jpg (707.64 KiB) Zobrazeno 5078 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/250 sec.
Exposure bias: 0 EV
kolega

Příspěvekod strom » 19 dub 2013 17:46

kolega píše:Na sjezdovce se ale lyžuje vesele dál - i bez sněhu:

Kolego, však sníh není potřeba. Po kravincích to evidentně taky dobře klouže :mrgreen:
strom

Příspěvekod kolega » 19 dub 2013 17:48

Jak si může někdo splíst krtinec (tedy dílo krtka) s kravincem (exkrement krávy) :shock: ... snad jen strom :mrgreen: ..... i kdyby tam ty kravince byly, jako že nemůžou, není tam pastvina, tak nebudou vidět, jsa přes zimu splihlé tíhou sněhu
kolega

Příspěvekod strom » 19 dub 2013 17:54

Ty suchare :roll: :mrgreen:
strom

Příspěvekod kolega » 19 dub 2013 17:59

strome: a co má na mě jako "zadrhnout" ? ... myslíš to mazání příspěvků, že bych se měl k tomu jako přidat?. Co jsem tak koukal, tak tu chybějí příspěvky od 12.4 do 7.4.
kolega

Příspěvekod strom » 19 dub 2013 18:27

kolego, však dnes je nová móda - zkracování :!: Už žádná dlouhá vlákna :mrgreen:

Screenshot_3.jpg
Screenshot_3.jpg (34.76 KiB) Zobrazeno 5060 krát
strom

Příspěvekod Jaryn » 19 dub 2013 20:53

Kolego, šak je krize. Aj Kalůsek furt škrtá, až si už mnozí ani neškrtnú. Je třeba šetřit kde se dá.
Jaryn

Příspěvekod strom » 20 dub 2013 11:46

Tož to mi není moc jasné, kdo si od teho co slibuje:
http://www.digizone.cz/clanky/satelitni ... lasti-ses/

On už má někdo doma 4k TV nebo projektor? Ani nevěřím, že vysílání bude skutečně plnohodnotné 4k. Kódování h.265 snad pokud vím ještě neběží a ani TV to neumí (ani ta 84" 4k od LG), takže to avizované "4k" bude muset býti v h.264 nejspíš dosti odrbané, aby byl datový tok realizovatelný. Možná to bude jen standardní prokládáné 1080i, ale bude tam uvedeno 4k, protože to nikdo nebude mít jak ověřit :mrgreen:

Trochu mi to začíná připomínat honbu za MPx u našich cvakátek. 4k má smysl u velikosti TV 70" a větší při sledování ze 3 metrů, aby byl znát kvalitativní rozdíl mezi Full HD a 4k. A už vidím, jak si příští rok každý kupuje do paneláku 80" i kdyby jen za pouhých 100 000 Kč. :roll:

Ale proč ne, když už i v mobilech máme Full HD displeje. :roll:
strom

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem