Strome, nejsem si jist, zda jsou dnešní mladí chytřejší, byť si to mnozí o sobě myslí. Stačí se dívat na Krampolův zábavný pořad "Nikdo není dokonalý". Nevím, možná ho už zakázali, aby nebylo vidět, na jaké úrovni jsme

No ale když slyším, že na VŠ vaří student roztok při 30°C, když vidím ty hrubky v různých diskuzích, ba i článcích redaktorů, mnohdy i naprosté nesmysly, tak nevím, co si mám o tom myslet. Já jsem ve škole nijak nevynikal, ale stále častěji mě ty nesmysly udivují. No a také nesmysly třeba ve filmech, kdy se snad režísér spoléhá na to, že divák sežere snad všechno. UHD ten špatný obsah a mizerný výkon herců určitě nezachrání.
Také na silnicích je patrné, jak to mladým spíš nepálí, jak jsou nepředvídaví, ba mnohdy i pomalí, když vyhodnocují, zda na semaforu svítí ještě červená či už zelená. Zato ale mnozí když už jedou, tak to klidně valí přes křižovatku na červenou. Jen dnes jsem musel dávat na svoji zelenou přednost třem autům jedoucím na červenou. Jsou i tací, kteří na křižovatce se zelenou vyjedou a následně zastaví na stopce. Kdysi jsem měl co dělat, aby do takového borce nenarazil, protože jsem nepředpokládal, že neví, že přednost má světelný signál. Nebo při odbočování vlevo ve dvou jízdních pruzích ti klidně vjede do tvého pruhu. Naštěstí mám ještě docela postřeh a reakce mám dobré, takže jsem zatím všem nehodám dokázal zabránit a jezdím bez jediné nehody celkem 120 000 km + 120 000 km + 240 000 km + 160 000 km v různých autech české výroby. K tomu pár tisíc na mopedu a na kole. Také se mi občas stává, že když na hlavní objíždím překážku, tak proti mně klidně vyjede auto z vedlejší a ještě troubí a poučuje mě, že se jezdí vpravo. Cedule "Dej přednost v jízdě" mu nic neříká nebo si to vysvětluje tak, že přednost má dávat jen vozidlům jedoucím zleva. Pár takových jsem už zatlačil zpět na vedlejší ulici

Synek mi brble, že se za volantem rozčiluji, ale mnohdy je počínání některých řidičů , často mladých, mimo mé chápání.
S tou redukcí bych se moc nedivil. Ale zatím je to zlatý důl. Navíc se nedá už tak nic moc pokazit a případné pochybení se dá svalit na věk

Mně kdysi zastupující lékařka řekla, že co bych chtěl ve čtyřiceti

Nevím, co by mi řekla dnes

Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.