mdx píše:Mne je prekvapilo, ze u M9 byl problem zaostrit s 90mm Summicronem a u M6TTL jsem zadny problem nemel.
josef38 píše:Díky za upozornění se zárukou. Jedu si pro ní osobně do Děčína, pohlídám si to! Mějte se. J.
U Škody je už 13 záznamů na ni, takže čekání a čekání. Bohužel jich chodí velice málo. Tak ještě si pro ní dojet do Spojených arabských emirátů. Tam prý jsou! Kdybys to vzal zadem?
S tou baterii by to bylo fajn, kdyby tak šla poslat internetem!
Ale jestli to myslíš vážně, tak se můžeme dohodnout. Já bych Ti poslal nějakou protihodnotu. Ahoj, J.
MirekE píše:Jeste Leica mohla ten system zjednodusit tim, ze by umoznila vymenu baterek a karet i bez rozborky a zborky celeho zarizeni. Kdyz vidim jinak docela promyslenou M, tak si muzu ukroutit hlavu, kdyz premyslim, proc tam nechali ten spodni oddelavaci plat a jeste ho zkonstruovali tak, ze stativovy sroub pres nej jen prochazi a princip rychloupinacich desticek je tak uplne anulovan.
ce. píše:MirekE píše:Jeste Leica mohla ten system zjednodusit tim, ze by umoznila vymenu baterek a karet i bez rozborky a zborky celeho zarizeni. Kdyz vidim jinak docela promyslenou M, tak si muzu ukroutit hlavu, kdyz premyslim, proc tam nechali ten spodni oddelavaci plat a jeste ho zkonstruovali tak, ze stativovy sroub pres nej jen prochazi a princip rychloupinacich desticek je tak uplne anulovan.
Myslím,že RSS ponúkne opäť spodnú dosku,ktorá slúži rovno hneď ako rýchloupínacia doštička..kompatibilné s Arca swiss..
http://reallyrightstuff.com/ProductDesc ... &eq=&desc=
a ti dosky s otváracími dvierkami pre SD a Baterku Luigi Crescenzi (a mnohí iní)
josef38 píše:Trochu jsem teď vypadl z kontextu.
Ohledně vysouvání baterie a karty z M8/ 9, nevidím v tom zas tak velký problém. Spíše mně vadí ten úchyt spodního krytu na těle komory. Myslím tím ten malý zoubek, ne stranu se zámkem. Když si člověk uvědomí, že když je aparát na stativu a třeba s Noctiluxem 50 mm a tato celá sestava visí na tom malém zoubku, tak jednoho až mrazí. A možná bych to i přešel, kdybych neviděl fotografii s vylomenou části těla Leicy v těchto místech. Je to křehká slitina a zřejmě sebemenší náraz může způsobit dost starostí.
Naopak, když přišroubuju stativovou upínací destičku na spodní deklík, tak při výměně baterie, nebo karty nemusím tuto destičku snímat. Právě u deklíčku s otvorama pro baterii a kartu by se musela stativová destička odšroubovat. Mějte se! j.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník