Nikon, vybrala jsem si dobře?

Nikon, vybrala jsem si dobře?

Příspěvekod bilkson » 23 úno 2013 14:15

Dobrý den,
jsem tu poprvé tak prosím o ztrpení :-)
mám na vás několik otázek. Ve svém volném čase hodně, často a ráda fotografuji. Se svou elektronickou zrcadlovkou Panasonic Lumix jsem se za sedum let našeho vzájemného soužití naučila dělat celkem hezké obrázky Fotografuji zejména krajinky, hrady a zámky, psy - na procházkách, ale i při sportu, rally a běžné domácí rodinné akce. Myslím ale, že už uzrál čas abych začala dělat opravdové fotografie s opravdovou zrcadlovkou. Po delším zvažování a shromažďování informací ( zejména na vašich stránkách ) jsem se rozhodla pro značku Nikon. Oslovil mě set: http://www.megapixel.cz/nikon-d5100-18- ... tr-uv-67mm. A nyní k mým dotazům. Myslíte, že jsem si vybrala správně? ( teď mám v plánu zainvestovat do 20.000 kč, teleobjektiv a blesk zakoupím později ). Je ovládání tohoto přístroje komplikované? V režimu sport je ostření rychlé nebo patří mezi "línější"? Také mám v plánu si časem k fotoaparátu zakoupit polarizační filtr a navíc zdroj. Některé knihy o focení mám pečteny - učím se sama jen praxí (pokus/omyl) - snažím se učit každou svou fotkou....jen se tak trochu bojím, abych zrcadlovku zvládla. Děkuji za odpovědi, Markéta. ;)
bilkson

Re: Nikon, vybrala jsem si dobře?

Příspěvekod Evok » 02 bře 2013 19:21

Volba určitě dobrá jenom bych to nekupoval v megapixelu kde je všechno zbytečně předražené.

Kup třeba zde http://www.afoto.cz/prodej/Nikon-D5100- ... r-ZDARMA-- dostanes to same ale o 2 000,- levneji
Evok

Příspěvekod ogyn » 06 bře 2013 06:56

S fotoaparátem si kupuješ celý systém! Zkus zapátrat proč si většina majitelů nikonů následně kupuje objektivy Tamron,Sigma ,Tokina .... ;)
ogyn

Příspěvekod Beda » 06 bře 2013 10:56

ogyn píše:S fotoaparátem si kupuješ celý systém! Zkus zapátrat proč si většina majitelů nikonů následně kupuje objektivy Tamron,Sigma ,Tokina .... ;)

Je to tim, ze majitele teprve sbiraji zkusenosti :lol:

Nikon ma ruzna skla, v ruznych cenovych hladinach. Spousty majitelu si vystaci se setakem a primerenym teleobjektivem.. ;)
Beda

Příspěvekod T.BOD » 06 bře 2013 11:52

ogyn píše:
S fotoaparátem si kupuješ celý systém! Zkus zapátrat proč si většina majitelů nikonů následně kupuje objektivy Tamron,Sigma ,Tokina ....

BEDA napsal :
Je to tim, ze majitele teprve sbiraji zkusenosti

Nikon ma ruzna skla, v ruznych cenovych hladinach. Spousty majitelu si vystaci se setakem a primerenym teleobjektivem.

V tom případě, proč je Nikon dobrá volba, když až na několik málo výjimek je cenově dražší, než konkurence ?
T.BOD

Příspěvekod Beda » 06 bře 2013 13:51

V tom případě, proč je Nikon dobrá volba, když až na několik málo výjimek je cenově dražší, než konkurence ?[/quote]
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Proc si lide kupuji VW, Mercedesy, kdyz by jim Hyunday nebo KIA postacila... :lol: :lol: :lol:
Beda

Příspěvekod T.BOD » 06 bře 2013 14:33

Odpověď není jednoduchá. Ovšem u takto drahých předmětů lidé oceňují vyšší přidanou hodnotu, jakou je třeba jízdní komfort. To ovšem Nikon v nižším levelu oproti konkurenci nepřináší, spíše naopak. Takže tam musí nastoupit marketing. Ostatně je příznačné, že jeho nové modely bývají oproti konkurenci dražší, ve výprodejích naopak levnější. Ale dá se dobře fotit i "mýdlovou krabičkou ".... :D
T.BOD

Příspěvekod Pavel Hošek » 10 bře 2013 02:14

Markéto zdravím, po chvíli přemýšlení mě napadla tato odpověď. Nejlepší foťák je ten s kterým uděláte spoustu fotek ze kterejch budete mít radost a na značce až zas tolik nezáleží. Třeba já, kdybych kupoval novou zrcadlovku, tak bych řešil pouze dvě věci. To jak dobře se mi padne do ruky a tělo by mělo bejt utěsněný proti vnikání prachu a vlhkosti. Tak doufám že když jsem tak dobře poradil, tak až budete mít nějakou výstavu, tak mi Váš impresário doručí čestné pozvání na tu akci. Úplně živě si to představuju. Fotografka Markéta fotící převážně hrady zámky a zvířata si Vás touto cestou dovoluje pozvat na svoji výstavu fotografií s názvem " Můj den s objektivem v parlamentu" ;)
Pavel Hošek

Zpět na Začátečníci chtějí vědět