jsem tu poprvé tak prosím o ztrpení

mám na vás několik otázek. Ve svém volném čase hodně, často a ráda fotografuji. Se svou elektronickou zrcadlovkou Panasonic Lumix jsem se za sedum let našeho vzájemného soužití naučila dělat celkem hezké obrázky Fotografuji zejména krajinky, hrady a zámky, psy - na procházkách, ale i při sportu, rally a běžné domácí rodinné akce. Myslím ale, že už uzrál čas abych začala dělat opravdové fotografie s opravdovou zrcadlovkou. Po delším zvažování a shromažďování informací ( zejména na vašich stránkách ) jsem se rozhodla pro značku Nikon. Oslovil mě set: http://www.megapixel.cz/nikon-d5100-18- ... tr-uv-67mm. A nyní k mým dotazům. Myslíte, že jsem si vybrala správně? ( teď mám v plánu zainvestovat do 20.000 kč, teleobjektiv a blesk zakoupím později ). Je ovládání tohoto přístroje komplikované? V režimu sport je ostření rychlé nebo patří mezi "línější"? Také mám v plánu si časem k fotoaparátu zakoupit polarizační filtr a navíc zdroj. Některé knihy o focení mám pečteny - učím se sama jen praxí (pokus/omyl) - snažím se učit každou svou fotkou....jen se tak trochu bojím, abych zrcadlovku zvládla. Děkuji za odpovědi, Markéta.