MirekE píše:No, tak to je docela zajimavy. Nevis, cim jsou zpusobene ty zabarvene rohy? Ten vrsek bych tipoval na pohyb vetvi ve vetru mezi expozicemi, ale co ten spodek?
Mirku, dokonalý ten výsledek stále není a asi nebude! Právě to nepřirozené zabarvení oblohy ale i spodních rohů mě stále ještě nenechává v klidu. Nehledě k tomu, že musí být po dobu všech tří expozic dokonalé bezvětří. Zřejmě jsem také dost přehnal saturaci barev a potom každá barevná nedokonalost více vynikne. Počasí bylo velice mizerné a já jsem chtěl mít obrázek barevný! Ve skutečnosti snad ani takový nebyl!
Adamant píše:Tak to je veliká paráda. Smekám. Na to bych trpělivost neměl.

Z tohoto velice příjemného barevného podání lze usuzovat i to, že zmiňované filtry ORWO byly velmi kvalitní. Já jsem je také měl, abych je nakonec nikdy nepoužil, aditivní proces filtrace mi přišel nakonec příliš komplikovaný. Filtry potom zmizely v propadlišti dějin (pravděpodobně při stěhování).
Děkuji za povšimnutí. Želatinové filtry jsou asi dobré dost, ale také jsou dost choulostivé na vlhko, hned se pokroutí. Kdoví, jestli to také není důvod zabarvení rohů obrázků?
Jarouš píše:Zase dost dobrý, Josefe

. Před čtyřma rokama v zimě na sněhu mi dost podobná obloha lezla z diáku Provie.
Jarouši také děkuji za Tvou poznámku. Ohledně barev oblohy a rohů si přečti odpověď MirkoviE. To víš, že ještě spokojen nejsem. Ale co bych z těch pokusů měl, kdybych byl spokojen hned na první pokus?

--------------------------------------------------------
Až si dost pohraju s barvičkama, tak se asi zase velice ochotně vrátím k černobílé fotografii! A i kdybych tento proces zvládl lépe než doposud, tak nemám důvod ho používat! Leica M9 to určitě zvládá lépe!! Snad ještě ten střední, nebo velký formát negativu. Ale proč?? Takže vše prosím berte jen jako hraní si za dlouhých zimních večerů!

Mějte se nedělně a hezký den všem!