Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Re: Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Příspěvekod Jaryn » 04 led 2013 12:12

Marie, u nás spíš šlo o poškozený zámek, FABku, futro a dveře. Policii jsem z dřívějších zkušeností vůbec nevolal, protože by to označili za pouhý přestupek. Takže vloupání je stavěno na úroveň přestupku, za který je považováno třeba močení na veřejnosti, kterým žádná škoda nevznikne, ba naopak v určitých případech dojde k pohnojení věřejné zeleně a jejímu lepšímu vzrůstu. :lol: Loni měla moje máti vylomený zámek u vrat garáže. Ukradeno nebylo nic. Jen zámek jsem musel opravit. Předloni měla vyražené dveře u domku. Vyštípnuté dřevěné futro, dveře otevřené, ale nic odcizeno nebylo. Dokonce asi zloděj nebyl ani uvnitř, protože před domem byl sníh, který by zloděj dostal do domku na botech a zůstala by tam kaluž vody. Přijela kriminálka, udělala zápis a tím vše skončilo. Ve vašem případě je asi policie hodnocena podle počtu trestných činů, kde potřebovali vykázat sníženou kriminalitu. Což se jim zjevně povedlo :cry: Já jsem byl kdysi odpinkán přímo na služebně, když jsem přišel s tím, že mi zloději ukradli část hliníkové střechy. Prý proč jim to vůbec říkám, že škoda určitě nepřesáhla 5 000,- Kč, že si mám střechu hlídat :mrgreen: Prostě "Pomáhat a chránit". Ale komu a koho ? Někteří na svých chatkách nezamykají a ještě zlodějům připravují občerstvení a prosí je, aby nenadělali nepořádek. Jedněm se ale stalo, že když se zloděj nemohl vyřádit páčením dveří, tak jim palicí uvnitř vše rozmlátil.
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 04 led 2013 12:25

Marie K.? Ženo, jsi to ty? :mrgreen: Asi ne.

Jó, zlatí komunisti, ti jaktěživ po člověku nic nechtěli :mrgreen: Chápu, že je neštěstí, když se člověku stane, že ho okradou, poničí majetek a nikdo s tím nic nedělá. Ale jak s tím souvisí pochavala komunistům? Občas mi přijde, že lidi vzpomínají s láskou na komunisty i proto, že tehdá nebyly takové výkyvy počasí... Možná bychom dnes byli nějakou přidanou sovětskou či čínskou dynastií a vyráběli bychom ve fabrikách od nevidim do nevidim všichni iPhony, až bychom z teho byli čérní. A takováto diskuze by byla nemyslytelná.
Naposledy upravil strom dne 04 led 2013 13:30, celkově upraveno 1
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 04 led 2013 12:40

Jo, jo. Za komunistů deset deka salámu ... Tó bylo salámu ! :mrgreen:
Strome, ale faktem je, že za komoušů se nekradlo ani v kostelích, byť byla většina neznabozi. Po změně myšlení byly mnohé kostely docela dobře vykradeny. Tím ale po komunistech nevolám ani náhodou.
http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/rozvrac ... azuje.html
Jaryn

Příspěvekod kolega » 04 led 2013 13:31

No to je právě to. Řada lidí z těch amnestovaných byli ve vězení právě proto, aby si zabezpečili pohodlné zimní přežití a oni je teď "vyhodily" na mráz. Tak že musejí honem zase někomu z nás způsobit škodu, vetší jak 5000,-Kč, aby si mohli jít zase do tepla sednout. Další z těch propuštěných třeba i mají kde bydlet, ale zase se neumí živit jinak, než těmi krádežemi, tak že nám zase budou škodit. ...... Atd.
Ale já chtěl zmínit ještě tohle: Pospíšil byl oficiálně vyhozen z funkce (kde byl úspěšný a chválený) za to, že chtěl po vládě nějakou tu miliardu navíc na výstavbu dalších věznic, kterými by zabezpečil umístění dalších zločinců. Ale hlavní důvod, ale neoficiální, byl ten, že nekontrolovatelně rozvolnil ruce justici, aby mohli vyšetřit a odsoudit rozsáhlé kauzy "penězovodů" ze státní kasy i z dotací EU, končící na černých fondech pol. stran, ale právě i ODS (z čeho myslíte, že uplatili nerozhodnuté poslance, aby byl zvolen Klaus do této funkce? ) ... A to se přece nesmí !!!. Dosazený Blažek začal hned s "nápravou věcí" a zastavoval kauzy některých "kamarádíčku" a kde to už nešlo, na to pomohla tahle amnestie, kterou také chystal Klausovi on se svými kumpány a myslím si, že je dokonale promyšlena právě za tímto účelem. Tím se tento 20 letý kruh destruktivního půsovení ODS a kol. v tomto státě, jakoby uzavře. Oni moc dobře vědí, že o přístích volbách je voliči vymetou z vládních funkcí, tak podle toho konají. Pak se člověk dočte, že "Evropa Čechům nerozumí" ... no bodejť by tomu absurdistánu někdo z venčí rozuměl.
Naposledy upravil kolega dne 04 led 2013 14:04, celkově upraveno 1
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod MarieK » 04 led 2013 13:56

Strome, jsem to já. Tobě nechybí jistota, že když odejdeš z domova nemusíš se bát vykradení, že když jdeš na nákup, nemusíš si úzkostlivě hlídat kapsy, že když se vydáš sám za ves, nemusíš se rozhlížet jestli někde není nějaké individum, které zatouží po věcech, které máš u sebe a ještě Tě pro ně je schopno zmrzačit nebo zabít? Mně hodně. Za komunistů každý dělal, kdo nechtěl dělat, seděl. A nevzpomenu si, že by někdo ukradl půl miliardy a nic se nedělo. Kolik bylo za nich za rok vražd? Tato věc byla dobře vyřešena. Docházelo ke krádežím a loupežím, ale většina z nich byla vyšetřena a potrestána. Dnes ???????

Omlouvám se za plevel mimo fotografickou oblast, jen jsem odpověděla, sdělila svůj náhled, nechci se zde přít, každý má nárok na svůj názor a ten ctím. M.K.
Přílohy
wwwledová 4483-1-2.jpg
wwwledová 4483-1-2.jpg (285.87 KiB) Zobrazeno 5558 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/40 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DSLR-A580
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -3/10 EV
Metering mode: Pattern
MarieK

Příspěvekod strom » 04 led 2013 14:30

EDIT:
Marie, já se taky nechci přít, však to nemáme zapotřebí a stejně tu nic nevyřešíme. My tu debatujeme o lecčems, je to jen takové kratochvilné tlachání, výměna názorů.

Opravdu lidi kradli míň? Co třeba takové ty krádeže stavebního materiálu nebo jiné drobné krádeže v podniku na přilepšenou? Možná lidé kradli míň, protože nešlo krást víc. Asi tolik nekradli od spoluobčanů, protože na tom všichni byli víceměné stejně blbě. Všechno zlé je asi pro něco "dobré" a že nikdo nic a nikam nesměl bylo vedlejším účinkem "dobré" v tom, že možná bylo míň kriminality. Vše bylo hned vidět, peníze nešly posílat na zahraniční konta, nešlo prodávat zboží za hranice.
A co třeba typicky česká závist a pomlouvání, to není odznakem té doby? Vyhladovění lidí za komunismu je příčinou toho, že po uvolnění podmínek se chtěl každý zahojit, každý konečně chtěl zbohatnout a leckdo holt využíval prostředky, které najednou byly k dispozici. Určitě jsou země, kde komunisti nevládli a kriminalita je tam nižší. Problém je v lidech a v tom, že je ten komunismus vychoval.

Jinak hezké foto. (n)

A pokud jsi to tedy ty, tak se chci zeptat, co bude dnes k večeři?

Jinak jsem se dneska definitivně rozhodl, že budu volit Karla. Sice jsem vážně uvažoval i o Zemanovi přes všechny jeho známé škraloupy z minulosti, ale rozhodl hlavně fakt, že si stále pouští k tělu lidi typu Šlouf a podobní, kteří mu posílají peníze na kampaň. Takže já mám vyřešeno.
Naposledy upravil strom dne 04 led 2013 17:37, celkově upraveno 1
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod MarieK » 04 led 2013 17:35

No k večeři byla veliká ňamina, kančí hřbet pečený na kmíně, krokety a křenová omáčka. Zvěřinu nemusím, ale tohle mně chutná. :D M.K.
MarieK

Příspěvekod strom » 04 led 2013 17:40

Hm, tak to nejsi ty. A jestli jo, tak se s tebou rozvedu, jelikož jsem ještě nevečeřel :mrgreen:
strom

Příspěvekod Jaryn » 04 led 2013 19:58

Strome, tož co bylo na večeři ? :mrgreen:
Jaryn

Příspěvekod strom » 04 led 2013 20:43

Jaryne, kůpil jsem vídeňské párky, které mi manželka ohřála. :mrgreen:
strom

Příspěvekod Jaryn » 06 led 2013 12:31

Naposledy upravil Jaryn dne 13 úno 2013 21:57, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod strom » 08 led 2013 12:00

strom

Příspěvekod strom » 09 led 2013 19:21

Prý nejzajímavější volby na světě...
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/am ... osition-10

ON by měl ve fotoškole přidat tempo, aby mohl udělat prezidentský portrét. Jakoupak by nastavil barevnou teplotu, aby barvy vypadaly dobře a správně? :mrgreen:
http://www.digineff.cz/clanek/video/vid ... -na-za-tku

Obrázek
strom

Příspěvekod Jaryn » 09 led 2013 21:20

Rudolf II.: Také výroba zlata, ovšem mechanickou cestou. Řekni, jak to děláš?
Alchymista: Rozbíjím atom olova.
Kelly: A daří se vám to?
Alchymista: Nedaří... Víte, ono záleží na tom, jak se do toho třískne, ale já na to jednou přijdu.
Rudolf II.: No prosím, my zde máme jenom odborníky. :cry:
http://www.novinky.cz/domaci/289842-pav ... tismu.html
Problém by mohl být se správnou pleťovkou. :mrgreen: Zajímavé je, že Michael Jackson investoval nemalé prostředky do toho, aby byl bílý, zato Franctomas investoval nemalé prostředky do toho, aby byl čérný či jaký :roll: :mrgreen: Tož nějak tomu nerozumím. Někteří lidé roupama nevědí, co by ještě mohli chtít :mrgreen:
Jaryn

Příspěvekod kolega » 10 led 2013 12:34

Jaryne: také jsem to vyjádření předsedy ústavního soudu četl, ale na rozdíl od něj si myslím, že ta amnestie není diletantismus, ale jenom součást naprosto chladnokrevně promyšlené a do puntíku dokonané zlodějny na českém národu. Začalo to už tím naprosto ostudným "dosazením" Klause podruhé do funkce (kdyby totiž tehdy vyhrál ten čechoameričan, tak by to tu dnes vypadalo trochu jinak). Tehdy se šuškalo, jak se předávaly igelitky s úplatky váhajícím poslancům, aby to dopadlo, jak to dopadlo. Klausovo vystupování po celé druhé volební období bylo velice kontroverzní a to náhlé vyhození úspěšného Pospíšila z postu ministra spravedlnosti a jeho nahrazení tou kreatůrou už mělo cosi naznačit. ....) Netuším ale, jestli je takto pojatá amnestie práce Klause, nebo toho už od pohledu nedůvěru budícího Blažka, ale spíše bych řekl, že to celé je práce nějakých šedých eminencí, našich ekonomických mafiánů, díky kterým resp. jejich penězům, jsou tito vítečníci i ve svých funkcích a teď na ně je jen vyvíjen silný nátlak, aby to celé dopadlo prodle plánu. Vždyť se sem i někteří aktéři těchto zlodějěn vracejí a nechávají se zatknout policií, jako by dopředu věděli, že bude ta amnestie a že budou nakonec čistí jako lilie a se vším nakradeným majetkem. Vzpomeňme třeba na ten dost strnule přečtený Novoroční oprojev Klause, nebo nyní to prohlášení Nečase, že tu amnestii nemohl nepodepsat, přesto že článek 63. naší ústavy říká něco úplně jiného. Všechno to do sebe pěkně zapadá.

Přidám ještě čerstvý názor odborníka na ústavní právo: http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy-a-pravo/clanek.phtml?id=768190
kolega

Příspěvekod Jaryn » 10 led 2013 13:11

Kolego, ono mi to připomíná hrubé zneužití pravomocí veřejného činitele. Jenže na rozdíl od ostatních smrtelníků nemůže být prezident krom vlastizrady potrestán. Takže jde o tuplované zneužití pravomocí veřejného činitele, které však nelze nijak stíhat :cry: (y)
http://www.lidovky.cz/klaus-amnestii-ne ... _domov_ogo

Přihodím jedno zvířátko. Doufám, že EU pastičky na myšičky nezakáže :mrgreen: Je tam dost "odborníků" na nemysly :cry:
Přílohy
P1260846.jpg
P1260846.jpg (113.18 KiB) Zobrazeno 5321 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 11.3 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/3.3
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash fired, compulsory flash mode
Model: DMC-FZ150
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
Jaryn

Příspěvekod kolega » 10 led 2013 13:18

Však to jistě i bylo součástí toho "plánu" , že prezident je nedotknutelný a proto bylo takto jeho pravomoci udělit amnestii využito, resp. zneužito. Ta tímto účelem byl přece tak "silově" dosazen do funkce podruhé ( pozn. kdyby byl tehdy zvolen i lidmi oblíbený Švejnar, tak ten by takovouhle amnestii jistě nevyhlásil, resp. přes něj by "tohle" těžko někdo z nich prosadil, protože na něj nemají žádné páky) .... A to se ještě můžeme "těšit" na ty Klausovi již avizované milosti (y) Ale to samé, tedy to zneužití pravomoci veřejného činitele by ale asi šlo aplikovat na Nečase a ministra spravedlnosti Blažka, kteří s tou amnestii měli také co dočinění a přinejmenším ji mohli zkorigovat, nebo pozastavit úplně, aby si ji zkorigoval autor sám.

Ještě přidám další publikovaný názor na tuhle "záležitost": http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Reziser-Rychlik-natvrdo-Klausovi-se-rozpada-osobnost-259083
kolega

Příspěvekod Jaryn » 13 led 2013 17:29

Tak nám to pěkně začíná :cry:
http://zpravy.idnes.cz/zeman-nechce-dat ... anicni_tss
Doufám, že nebudeme mít se Slovenskem opět celnice a zastavený plyn či ropu :roll: :mrgreen:
Nebo nebude chtít třeba i preventivní úder ? :mrgreen:

--------------------------------------------------------------------------------

Pokud by se prezidentem stal Miloš Zeman, podpořil by preventivní vojenský úder Izraele na íránská odpalovací zařízení.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/prezidentsti-kan ... domaci_kop

A tomuto nerozumím už vůbec :?: :roll:
http://www.novinky.cz/domaci/280725-kla ... -hrad.html
Klaus podpořil Miloše Zemana na Hrad
Prezident Václav Klaus přiložil další polínko do probíhající prezidentské kampaně: otevřeně vyjádřil podporu bývalému premiérovi Miloši Zemanovi. „Proč bych nemohl nepřímo podpořit Miloše Zemana? Já respektuji politiku, a pro mě je z přehršle dnešních kandidátů jediným politikem,“ řekl Klaus v rozhovoru pro Lidové noviny
Obrázek
vs

--------------------------------------------------------------------------------

"Tyto volby byly největším debaklem pravice v historii postkomunistické éry, čímž velmi trpím. Samozřejmě, že to byla strašlivá prohra ODS a dominantně vyhrála levice. Jsem z toho smutný a mám pocit, že je s tím třeba něco udělat," uvedl Klaus.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/klaus-oznacil-vo ... domaci_kop
Včíl se té amnestii už tak nedivím. Ví vůbec, co chce ? Podpořil za prezidenta Zemana a když se Zeman dostal do druhého kola, tak je z toho špatný ? :?:
Jaryn

Příspěvekod strom » 13 led 2013 18:51

Jaryne, chvíli jsem o volbě Zemana i uvažoval. Jsem rád, když se ve společnosti diskutuje a polemizuje a někdo ty diskuze začít musí. Názorově výrazná osobnost, byť s ním nemusím souhlasit, je mi bližší, pokud by tedy zemi neškodil, což ve výsledku v prezidentském úřadě příliš neškodil ani Klaus. To jsem si myslel až do novoročního projevu. Desetileté žvatlání o oteplování a euroskepticismu nemělo v porovnání s amnestií v podstatě žádný dopad na nic.

Zemana jsem nakonec nevolil. Dal jsem si práci shlédnout s ním většinu televizních debat a čím víc jsem toho viděl, tím větší jsem k němu získával odpor a lecos jsem si připomněl. Musím přiznat, že mě ve výsledku až zaskočilo, že jsem o volbě Zemana uvažoval. Ale bylo to dáno spíš zoufalým výberem kandidátů. S tím souvisí asi i to, že dostali tolik hlasů Fischer s Dientsbierem. To už radši Franze :mrgreen:
Voliči Dientsbiera a Fischera, pokud půjdou znovu k volbám, asi nebudou všichni volit Zemana. Takže uvidíme.
strom

Příspěvekod Jaryn » 13 led 2013 19:10

Strome, to jsem rád, že jsi prozřel (n) Myslím, že zrovna Pražáci ho moc rádi neměli. Já jsem nevolil nikoho, neměl jsem koho :cry: Ve druhém kole ale už volit budu. Jediné, co mě s Milošem spojuje, je, že jsem močil na WC na stejnou zeď v hospodě U Bílé růže v Novém Veselí. :mrgreen:
http://milos.chytrak.cz/foto/noveveseli/
Naposledy upravil Jaryn dne 13 úno 2013 21:54, celkově upraveno 2
Jaryn

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem