EDIT:Marie, já se taky nechci přít, však to nemáme zapotřebí a stejně tu nic nevyřešíme. My tu debatujeme o lecčems, je to jen takové kratochvilné tlachání, výměna názorů.
Opravdu lidi kradli míň? Co třeba takové ty krádeže stavebního materiálu nebo jiné drobné krádeže v podniku na přilepšenou? Možná lidé kradli míň, protože nešlo krást víc. Asi tolik nekradli od spoluobčanů, protože na tom všichni byli víceměné stejně blbě. Všechno zlé je asi pro něco "dobré" a že nikdo nic a nikam nesměl bylo vedlejším účinkem "dobré" v tom, že možná bylo míň kriminality. Vše bylo hned vidět, peníze nešly posílat na zahraniční konta, nešlo prodávat zboží za hranice.
A co třeba typicky česká závist a pomlouvání, to není odznakem té doby? Vyhladovění lidí za komunismu je příčinou toho, že po uvolnění podmínek se chtěl každý zahojit, každý konečně chtěl zbohatnout a leckdo holt využíval prostředky, které najednou byly k dispozici. Určitě jsou země, kde komunisti nevládli a kriminalita je tam nižší. Problém je v lidech a v tom, že je ten komunismus vychoval.
Jinak hezké foto.
A pokud jsi to tedy ty, tak se chci zeptat, co bude dnes k večeři?
Jinak jsem se dneska definitivně rozhodl, že budu volit Karla. Sice jsem vážně uvažoval i o Zemanovi přes všechny jeho známé škraloupy z minulosti, ale rozhodl hlavně fakt, že si stále pouští k tělu lidi typu Šlouf a podobní, kteří mu posílají peníze na kampaň. Takže já mám vyřešeno.