Kdo by se chtě mrknout na pár poznatků a úprav snímků z Leicy MM:
http://www.l-camera-forum.com/leica-for ... ium=E-Mail
Bohužel je to v němčině. Angličtináři by si ale zcela určitě našli něco podobného i v angličtině. Mějte se, J.
Fotky z "emky"ešte nikto nevidel.A to je to najdôležitejšie.
Pre mňa z nových "fičúr" je prínosom LV režim,nie však na to aby som fotil s napriahnutými rukami,ale na fotenie krajiny a hlavne panorám,kvôli presnému rámovaniu.
Ktoré situácie máš na mysli,čo sa týka nemožnosti zaostriť a ako Ti v tom môže pomôcť nový model?
MirekE píše:
Ne nemoznost, ale neschopnost. Treba foceni s 90/2 na plnou diru nebo foceni pravidelnych vzoru, kde v hledacku neni jasne, co se prekryva. Na takove veci RF idealni neni, aspon pro moje starnouci oci. Druha pulka problemu spociva v tom, ze kdyz uz neco takoveho fotim, tak si chci po vyfoceni overit, jestli jsem to cvaknul dobre, nebo jestli to musim cvaknout znovu. Na M9 ale trva neskutecne dlouho, nez se nahled na displeji objevi, urovne zoomu jsou nedostatecne a ta nejvyssi je interpolovana a vzdy neostra, takze nepouzitelna. Nez u kritickych zaberu zjistim, jesti jsem je dobre zaostril, tak se casto situace zmeni a prilezitost ke zopakovani je pryc.
LUPER píše:Ja už zostanem pri M9, jej výstup je pre mňa postačujúci, veď nechcem robiť bilboardy a zvyšovať kapacitu diskov.![]()
![]()
![]()
Ľ.
LUPER píše:Ja už zostanem pri M9, jej výstup je pre mňa postačujúci, veď nechcem robiť bilboardy a zvyšovať kapacitu diskov.![]()
![]()
![]()
Ľ.
P.S.: Mirku tej "odozve" som celkom nerozumel, lebo rýchlejší a pohotovejší fotoaparát ako je manuálna Leica som ešte nemal.
josef38 píše:Ten náhled mně tam skáče dosti svižně. A dobu trvání náhledu si můžeš nastavit od jedné sec. po pět sec. Nebo trvalý náhled.
Jak píše "ce", také ho pokaždé nepoužívám, ale mám nastavenou korekci osvitu téměř trvale na - 1/3 EV, abych neměl snímky přepálené. To měření osvitu u M8/ M9 holt moc akorátní není. Když mně o snímek opravdu jde, třeba nějaký z přírody, tak si ho prohlédnu v každém případě. Nejvíce se obávám přepalů, které pokaždé uhlídat nejdou a trvalé podexpozice také nejsou moc prospěšné. Zbytečně si potom zkracujeme dynamický rozsah. Jsem ale rád, že moc zbytečností Leica nemá, ale tel LV bych v některých případech uvítal a navíc by rozšířil možnosti Leicy.
josef38 píše:LUPER píše:Ja už zostanem pri M9, jej výstup je pre mňa postačujúci, veď nechcem robiť bilboardy a zvyšovať kapacitu diskov.![]()
![]()
![]()
Ľ.
Dobrý snímek!![]()
A klidně jsi mohl jít s foťákem ještě níž!![]()
A s M9 by sis klidně i na bilboardy troufnout mohl!
MirekE píše:Pokud nekdo tiskne 30x45 a vetsi, tak 24MP neni az tak moc. Pro velikost 30x45, coz je nejakych 12x18 palcu to vychazi 4000/12 = 333 ppi, coz je nekde mezi nativnim rozlisenim minilabu a inkoustovky. Slusna fotka se da udelat i s mensim rozlisenim, ale domnivam se, ze od 30x45 nahoru bude videt vic detailu nez u M9. U mensich fotek je to samozrejme jedno.
MirekE píše:Pokud nekdo tiskne 30x45 a vetsi, tak 24MP neni az tak moc. Pro velikost 30x45, coz je nejakych 12x18 palcu to vychazi 4000/12 = 333 ppi, coz je nekde mezi nativnim rozlisenim minilabu a inkoustovky. Slusna fotka se da udelat i s mensim rozlisenim, ale domnivam se, ze od 30x45 nahoru bude videt vic detailu nez u M9. U mensich fotek je to samozrejme jedno.
LUPER píše:Mirku dám za pravdu Josefovi, lebo ja som bez problémov tlačil vo veľmi dobrej kvalite fotografie zo 6 mgpx Nikonu, ako je táto, vo veľkosti 50x75 cm.![]()
![]()
![]()
![]()
Ľ.
P.S.: ... a podotýkam, že aj pri pohľade z veľmi blízka.
orig. odfotený s iPadom je ten vo farbe
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků