NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Re: NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Příspěvekod kolega » 21 pro 2012 17:29

strome: tak to ti nezávidím a je to na Svátky docela blbé, takovádle nehoda (y) . Ale ono to asi v tuto dobu už asi bude opravené, jak jsem tak koukal na zprávy, ne? Ale k současným poltitickým tanečkům v Praze se vyjadřovat tedy nebudu, natož pak se nějak rozohňovat :mrgreen: . Vždyť je to všecko jenom banda nemocných lidí, kteří místo aby se zodpovědně starali o chod státu, což jsme jim volbami svěřili na starost, tak se jenom tahají o korýtka a intrikují mezi sebou.... A stát se jim pod rukama rozpadá.

No co se týče vánočního stromečku, tak já asi zítra, nebo v neděli (tak jako poslední dobou každej rok) vezmu pilku a zajdu za barák a zase nějakej ten jehličnatej stromek, co mi rostou v živým plotě, příjde o svůj vrcholek. Včera, při ještě posledních vánočních nákupech, jsem koukal na ty zlodějský ceny stromků (smrček za 399,-, stříbrnej smrček za 999,- a pod.), jaký nasadili kšeftmani a přehodnotil jsem myšlemku na nějaký nákup stromku. .... A bohužel příští rok díky těmto zdejším "politikům" se bude občanům tohoto státu zase poněkud hůř zde žít (y).
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod strom » 21 pro 2012 18:55

kolego, tak jsem pořídil jedličku za 975. U vás máte taky takový ceny? Myslel jsem, že jsou speciálně pro Pražáky.

Voda už asi teče. Ale bylo to v pohodě díky tomu, že nemrzlo. Kdyby mrzlo, musel bych jezdit pro vodu kdoví kam.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod strom » 21 pro 2012 18:55

kolego, a stejně jsi se rozhohníl :mrgreen: (n) :evil:
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 21 pro 2012 20:18

Strome, tož teče nebo neteče ? Na Nově včíl říkali, že neteče ani z přistavených cisteren. A Nova ví přednostně všechno nejlépe :!: Tož nás nekul :evil:

ČD se mají možná co i od RŽD učit. Překvapilo mě, že jejich jízdenky fungují i jako losy (n) Zajímavá možná motivace pro cestování drahami :P Šak to šéfům nadhoď. Třeba pak dostaneš nějakou odměnu :P

http://www.zdloto.ru/
http://rzd.ru/
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 21 pro 2012 20:27

Jaryne, z kohoutku už teče, ale s těmi cisternami byl problém. Zrovna tu nejbližší k našemu baráku snad ani jednou nedoplnili a od 11 hod. byla prázdná. Tož asi toho měli moc. Pomáhali i hasiči. Ale jsou na světě horší věci, bez vody se leckde žije normálně. Alespoň jsem s kýblem v ruce poznal pár nových lidí :mrgreen: Dokonce jsem byl pochválenej přístojícími, když jsem si čepoval do dvoulitrových petlahví a pod nimi jsem držel kýbl, který zachytával užitkovou vodu. Výpustě z cisteren měli dost velký profil. Vedle mně totiž stál jiný expert s několika malými kanystry s malým otvorem a s každým natočeným litrem mu tak dva vytekly na zem. Holt se poznal rozdíl mezi spořivým vesničanem a marnotratným Pražákem :mrgreen:

Jaryne, vedení jsem již cosi navrhnul a málem jsem přišel o práci :mrgreen: Tož zatím nechám, aby si na to raději přišli sami.
strom

Příspěvekod Jaryn » 21 pro 2012 21:16

Strome, aj v pálenici, když sa stáčá slivovica do flašek, tak se používá věcička zvaná trychtýř. Slivovicu by určitě nikdo na zem nenechál téct :mrgreen: Nahoře je to široké, dole se to zúžuje, takže se dá strčit třeba do hrdla malé flašky :mrgreen: Možná se trychtýře dajů kůpit aj v Prazé. Možná nějaký trychtýř mohli na řetízku (jsme v Česku :cry: ) mít i u kohoutu cisteren. Pak by nebyl problém plnit beze ztrát ani ony PET láhve. :P
Obrázek

Něco si vzpomínám, žes měl nějaké připomínky, a že jsi na to doplatil. Takže raději mlč :cry:
Naposledy upravil Jaryn dne 22 pro 2012 15:20, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod strom » 21 pro 2012 21:25

Jaryne, tož nemachrůj :mrgreen: Já se obešel i bez trychtýře a to je kumšt (alespoň podle některých Pražáků :mrgreen: ) a navíc bez ztráty, protože užitkovou vodu do kýble jsem také potřeboval na WC. A vše bylo rychlé. Ten pán s kanystry to tam lil čůrkem, který po obvodu výpusti pořád měnil polohu, a tak mu většina tekla vedle a naléval snad půl hodiny a za ním fronta jak kdysi na banány.
Ale co už, už je to vyřešeno.
strom

Příspěvekod strom » 21 pro 2012 21:32

Jinak teď jsem viděl asi posledních pět minut debaty se Zemanem na čt24. Budu si to muset pustit na internetu celé. Ač nesnášim české levicové strany, možná budu volit za prezidenta jeho. Neumím si z těch ostatních vybrat alternativu :?
strom

Příspěvekod Jaryn » 21 pro 2012 21:33

No jo. Dělajů ze sebe machry, a hazl majů na chodbě :mrgreen: No, já se taky vždycky netrefím :mrgreen:

Taky jsem se na kousek díval. Jen mi nejde do hlavy, že když ze všech dělá pitomce, proč vegetuje pouze ze 14-ti tisícového důchodu, jak se všude chválí :?: Ta jeho chytrost by se snad měla projevit i jinde než politice. Ne :?: Pak je jen jedním z těch tlachalů. :cry:
Jaryn

Příspěvekod strom » 21 pro 2012 22:06

Jaryne, tak novináři pitomci jsou a v tom se Zemanem souhlasím, aniž bych musel být novodobý Einstein. Možná ne všichni novináři, ale drtivá většina ano. Poznal jsem to, když jsem přišel k nám do podniku, po čase jsem mu začal rozumět "zevnitř" a pak si v novinách četl ty nesmyslné domněnky novinářů, které byly většinou zjednodušené (z důvodu, že tomu nerozuměli) bláboly a zaujaté pravděpodobně podle toho, kdo si zrovna článek objednal. Asi na dva roky jsem kvůli tomu přestal úplně sledovat tisk, jelikož jsem si řekl, že když se o dráze píšou takové nesmysly, tak co potom ta ostatní, důležitější témata :?:

Já se kloním spíš k tomu, že prezident by měl být do jisté míry kontroverzní (ale ne jako pohádková bytost), protože kontroverzní názor vyvolá polemiku v české laxní společnosti a ta vede k urovnávání a tříbení názorů. Laxní český národ tak trochu potřebuje někoho, kdo bude rejpat. Třeba takový Klaus a jeho euroskepticismus mi vyhovuje z toho důvodu, že nijak zvlášť naší zemi neškodí (což je podstatné), ale nutí lidi se díky svým postojům zamýšlet a zajímat se, o co vlastně jde. Akorát pak je třeba vyhledávat i názory od jinud než jen od Klause. :mrgreen: Myslím si, že Zeman by mohl být obdobnou postavou a já bych proti nebyl, i když mezi jeho skalní fanoušky se rozhodně nepočítám. Nepočítám se mezi fanoušky ani jednoho z kandidátů a to je dost bída na to, kolik jich tam je. Polemiku by třeba vyvolával i Franz nebo Bobošíková, ale mělo by to být k věci a ne např. k tomu, zda z pozice prezidenta konečně "protlačit" Kaplického knihovnu a podobné blbiny anebo v druhém případě, kdy by prostřednistvím prezidentské funkce docházelo víceméně pouze k ukojování chorobně ambiciozní pani.
strom

Příspěvekod Jaryn » 21 pro 2012 22:22

Strome, já jsem se zrovna novinářů nezastával. Noviny čtu jen když je dostanu od Jančury zdarma, protože dnes je toaletního papíru dostatek :mrgreen: Těch blbostí, co novináři vyprodukují, je opravdu hodně. Mnohé si vůbec neověří, ba se vůbec odborně nepřipraví, aby o tom či onom mohli vůbec psát. I žáček na základce by mnohdy domů odnesl špatnou známku. Nedivím se proto Zemanovi, že občas vybouchne. Novináři se honí za senzacemi za každou cenu, mnohdy si po sobě článek ani nepřečtou, takže je plný hrubých i faktických chyb, ba mnohdy lidi zcela balamutí nesmysly. Ale přesto by měl být jako uchazeč o prezidentský džob diplomatičtější, tedy moudřejší. Nemůže přeci dát otevřeně najevo prezitentovi jiného státu, co si o něm zrovna myslí. Kdyby se válčilo ještě ručními zbraněmi, tak bychom nám mohl leckdo vyhlásit díky nějaké urážce válku :cry:
Jaryn

Příspěvekod strom » 21 pro 2012 22:31

Jaryne, tak takovej střelec Zeman snad není. Ostatně premierem už byl a tam mu tu "válku" mohl někdo vyhlásit spíš. Takže zatím nevím, moje preference má zatím o chlup vyšší než nula, kterou mají ostatní kandidáti.
strom

Příspěvekod Jaryn » 22 pro 2012 10:01

Strome, nevím, jaký je střelec, ale měl bych z toho strach.

Jen dnes jsem na ČT24 zahlédl, jak propouštěli Smetanu z Rapotic a mezi záběry jsem si všimnul, že basa byla z Olomouce. Chodívám totiž dost často kolem, jednou jsem ji cvaknul zhruba ze stejného místa, jak bylo na ČT. Proč si neusnadnit práci a nestřelit tam mix všeho možného ? Šak máklokdo pozná, kde to je :mrgreen:
Přílohy
P1160511.jpg
Věznice s okresním soudem v Olomouci
P1160511.jpg (146.72 KiB) Zobrazeno 6343 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 6.2 mm
Čas expozice: 1/2000 sec.
Clona: F/4.5
ISO: 200
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DMC-FZ150
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
Naposledy upravil Jaryn dne 22 pro 2012 15:19, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod kolega » 22 pro 2012 10:33

Jo jo, s tím Smetanou je to taky obrázek poměrů zde, tedy našich politiků a jejich vlivu na justici. Ostatně pamatujete na naši Klausem proklamovanou neúčast České reprezentace na udílení Nobelovi ceny míru EU? Ve skutečnosti to bylo "trochu" jinak, viz tento text, který napsala paní Hana Jakobová, Europadomstolens domar i mål mot utomnordiska länder ve společnosti Utrikesdepartementet, Švédské království. Studovala také na Právnické fakultě UK v Praze. Bydlí ve městě Kungsholmen, Stockholms,Sweden.:
Švédský král a vláda předem decentně odmítli návštěvu totalitní vlády ODS a TOP09 při letošním udílení Nobelových cen! Švédská vláda nechce připustit, aby tuto slavnost pošpinila přítomnost České vlády a hlavy českého státu, která nepokrytě prosazuje politiku otrokářství a která otevřeně dovoluje lichvářské exekuce proti vlastním obyvatelům, občanům České republiky. Švédsko je právním demokratickým státem a pohrdá návštěvou pana Klause, Nečase, Kalouska, Schwarzenberga. Česká republika je v rámci EU jediným naskrze neprávním státem, kde zločin a korupce již pronikla až od vlády, policie, soudů a médií. Krádeže za bílého dne a korupce je již totálně rozlezlá ve veškerém podnikatelském prostředí a zejména ve státní správě a zaručuje politickým lídrům a jejich poskokům až neuvěřitelně okázalou beztrestnost a astronomické zisky do kapes soukromé sféry pomocí vysloveně mafiánských praktik. Švédsko se proto důrazně distancuje od současné české vlády až do její demise a vyšetření zpronevěry min. 500 miliard Eur, které ODS a TOP09 doposud beztrestně rozkradly z přidělených dotací z EU do ČR. Současná česká reprezentace má proto oficielní zákaz vstupu na území Švédska!

FCB dnes. Svobodě zvoní hrana. Na přímý příkaz Václava Klause česká média nesměla překládat projev švédského krále při udílení ceny míru EU v přímém přenosu na ČT24. V něm totiž také zazněla tvrdá kritika současných poměrů v ČR. Barroso při zahájení předávání Nobelových cen v Norském Oslo mimo jiné řekl doslova i toto: "Současní vrcholní představitelé Česka tady dnes s námi nebudou, jsou to politici s kriminálním pozadím! Nesmí proto sedět tady v sále s námi a ostatními reprezentanty skutečně demokratických států a královskými rodinami". ... A NAŠE MÉDIA? TA OPĚT MLČÍ.

Docela hustý co?
Naposledy upravil kolega dne 22 pro 2012 10:37, celkově upraveno 3
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod strom » 22 pro 2012 10:36

Hoši, odpočiňte si od toho na chvíli :mrgreen:
strom

Příspěvekod strom » 22 pro 2012 10:50

Raději něco příjemnějšího. Teprve nedávno v souvislosti s koncem světa jsem se dozvěděl, že ve Vatikánu pěstují astronomii.
http://www.vira.cz/Texty/Knihovna/Astro ... ikanu.html
strom

Příspěvekod Jaryn » 22 pro 2012 13:37

Strome, nebudu raději reagovat ve stylu Miloše Zemana :mrgreen: Já jsem se jen přidal k tvé kritice novinářů, že jaksi poněkud komolí zpravodajství. Takže jak by se Zeman vyjádřil ? :mrgreen:
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 22 pro 2012 15:31

Strome, kdyby jsi měl satelit, tak by jsi mohl občas koukat na náboženský zaměřený program NOE http://www.tvnoe.cz/ Tam se astromií docela často zabývají a občas si tam zvou i Grygara :P V Praze má tuším NOE začít opět vysílat i pozemně. Již jednou byl, ale asi to neměl kdo financovat. Včíl nejspíš bude aj z čeho :cry: Na satelitu vysílá na pozici 23,5°E na frekvenci 12,525 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. Vysílání je v FTA, tedy nekódované, bez nutnosti mít jakoukoli kartu.
http://www.tvnoe.cz/detail-poradu/hlubi ... 1-dil.html
Jaryn

Příspěvekod strom » 22 pro 2012 17:30

Jaryne, o tom programu vím. Naši mají satelit, protože ještě nedávno to byl jediný reálný způsob, jak se dostat ke kvalitnímu signálu. Televizí je dnes hafo, použitelný není takřka ani ten zpravodajský kanál. Satelit si určitě pořizovat nebudu.
strom

Příspěvekod strom » 22 pro 2012 17:39

Jaryne, co chceme po politicích, když si sami sobě lžeme a okrádáme se. Politici nejsou jiní lidé než jsme my.
Što je to treba takové zdokonalené Full HD rozlišení, které poskytuje vynikající zobrazení plynulého pohybu? A elektronky a jejich hluboký dynamický zvuk, které snižují okolní šum a přenášejí kouzlo filmů? :mrgreen:
Přílohy
P1090214.JPG
P1090214.JPG (93.26 KiB) Zobrazeno 6316 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.1 mm
Čas expozice: 1/50 sec.
Clona: F/3.3
ISO: 400
Model: DMC-TZ7
P1090215.JPG
P1090215.JPG (108.22 KiB) Zobrazeno 6316 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.1 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/3.3
ISO: 400
Model: DMC-TZ7
strom

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem