Tak alespoň jeden obrázek z archivu. Ještě M8.
Ještě jsem neměl kódované objektivy, ale s největší pravděpodobností se jednalo o SUMMILUX 50 mm.
Vzpomínám si, že takto jsem mohl zaostřit až teprve po najustování dálkoměru u mé M8.
mdx píše:No chlapi, ja mam stale Leicu M6ttl s nekolika objektivy, mam zadjustovany (existuje lepsi vyraz?) dalkomer a pohoda. Nevim jestli prejit na digitalni verzi (cena - grrr), ale kdo vi. cus.
Děkuji Ti Mirku za Tvé rady, ale asi nepadly na úrodnou půdu.
mdx píše:No chlapi, ja mam stale Leicu M6ttl s nekolika objektivy, mam zadjustovany (existuje lepsi vyraz?) dalkomer a pohoda. Nevim jestli prejit na digitalni verzi (cena - grrr), ale kdo vi. cus.
MirekE píše:Zadne rady, jen par uvah, kterymi jsem se sam ridil. Kdybych mel stale fotokomoru, mozna bych uvazoval jinak.
MirekE píše:
U M6, kdyz chtel clovek lepsi obrazovou kvalitu, tak stacilo vymenit vyvojku nebo film.
josef38 píše:MirekE píše:
U M6, kdyz chtel clovek lepsi obrazovou kvalitu, tak stacilo vymenit vyvojku nebo film.
Hovoříš mně z duše. To samé tvrdím také a stále ještě!
Jenomže situace už je taková, že i kdybys dal do M6 film sebelepší, tak digitál už je prostě někde jinde! Je dobré si to občas připomenout vlastním porovnáním obou systémů. Donedávna jsem o tom ještě sám pochyboval. Ale nic to nemění na tom, že si někdy s filmem rád pohraju. Své kouzlo má stále! Mějte se!J.
josef38 píše:mdx píše:No chlapi, ja mam stale Leicu M6ttl s nekolika objektivy, mam zadjustovany (existuje lepsi vyraz?) dalkomer a pohoda. Nevim jestli prejit na digitalni verzi (cena - grrr), ale kdo vi. cus.
Těžká rada!
Drahý zařízení to je, to je pravda. Ale jestli máš i slušnou objektivovou výbavu, tak jen vřele doporučuji, víc objektivy využiješ. M8 se nechá pořídit z druhé ruky už i kolem 40 k. U barvy bys ale musel počítat ještě s UV/ IR filtry pro všechny objektivy. Pro BW pochopitelně ne. Ty filtry ale nejsou zrovna levné. Tak přeji správné, chlapské, lejkovské rozhodnutí!
Ještě bych Ti poradil, kdybys kupoval něco z druhé ruky, pošli mi jakýkoliv poslední snímek v RAWu a já Ti zjistím, kolik toho má tento kousek za sebou. Myslím nacvakaných snímků. Nebo Ti ten prográmek pošlu.
josef38 píše:>>>a ted se jeste chystam vzdat ty upgrady<<<
Že by až tak???
Snad toho nejsou příčinou naše diskuse tady na vláknu?
mdx píše:josef38 píše:mdx píše:No chlapi, ja mam stale Leicu M6ttl s nekolika objektivy, mam zadjustovany (existuje lepsi vyraz?) dalkomer a pohoda. Nevim jestli prejit na digitalni verzi (cena - grrr), ale kdo vi. cus.
Těžká rada!
Drahý zařízení to je, to je pravda. Ale jestli máš i slušnou objektivovou výbavu, tak jen vřele doporučuji, víc objektivy využiješ. M8 se nechá pořídit z druhé ruky už i kolem 40 k. U barvy bys ale musel počítat ještě s UV/ IR filtry pro všechny objektivy. Pro BW pochopitelně ne. Ty filtry ale nejsou zrovna levné. Tak přeji správné, chlapské, lejkovské rozhodnutí!
Ještě bych Ti poradil, kdybys kupoval něco z druhé ruky, pošli mi jakýkoliv poslední snímek v RAWu a já Ti zjistím, kolik toho má tento kousek za sebou. Myslím nacvakaných snímků. Nebo Ti ten prográmek pošlu.
Děkuji, já bych měl zájem o M8.2, protože mě to stále táhne více k ČB, toto by snad mohlo být pro mně - ČB snímky jsou z ní dle mně velice povedené. Vyšší modely od Leicy jsou trochu vysoko ceněné. Tak zatím budu hledat informace, číst Vaše povídaní, přesvědčovat drahou polovičku...
Stěžujete si tu že sem nikdo nepíše, ale lidí s digitální Leicou M9, kteří fotografují amatérskou „street photography“ možná u nás víc není a to je tady jediná oblast zájmu.
Kdyby nenastala digitální fotografie koupil bych si teď bez rozmýšlení Leicu MP. Ale co vás vede ke koupi digitální Leicy?
Nezdá se mi že je film mrtvý, dobře ustálené černobílé filmy budou žít i v době, kdy se všechny CD a pevné disky vymažou.
Digitální aparáty mají ovšem jiné možnosti, kinofilmová, jednoduchá, mechanická Leica je alternativa, ale když digi proč potom nekoupit rovnou Canon EOS 5D?
Myslím že když máš na M9, nemusí tě korunové rozdíly v ceně fotek zas až tak zajímat.
mdx píše:Ahoj, rád by jsem si koupil Elmarit nebo Tele=Elmarit 90/2.8mm. Máte někdo s nimi zkušenosti?
mdx píše:Ahoj, rád by jsem si koupil Elmarit nebo Tele=Elmarit 90/2.8mm. Máte někdo s nimi zkušenosti?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník