Bohouši, protože jsem už do vláken pár příspěvků napsal, vím moc dobře, jak snadno dochází z různých příčin k nedorozumění. A také, jak těžko a zdlouhavě a často nemožně se s tím na dálku přes monitor bojuje. Takže bojuju čím dál méně a nejraději vůbec.
Tu větu o barvách jsem napsal a Ty jsi ji určitě pozorně přečetl, o tom žádná. Jenže souvislost Ti asi unikla, poněvadž ta věta byla přímou reakcí na podobnou větu z Josefova příspěvku z 12:43: "Také jsem psal, že fotky máš pěkné a za tu barvu ty nemůžeš." - konec citace.
Chtěl jsem tím jasně a srozumitelně (evidentně to nevyšlo

) naznačit, že možnosti barevných úprav mám úplně stejné, jako uživatelé digitálních fotoaparátů (v počítači, pochopitelně. Ve foťáku se s tím stejně většina lidí moc nepatlá, páč se v tom příliš nevyznají a těch možností a nabídek v menu je moc. Doufám, že si to nikdo nebude brát osobně, já píšu o té většině, ne o těch pokročilejších

). A skeny můžu ukládat jak v TIFFu, tak v RAWu (JPEG je jasný, ale jako by tam nebyl). Jinými slovy, s barvami můžu zacházet podle libosti, tudíž za ty barvy můžu. Kapiš to?
S tím deštěm kecáš, i když radar Brdy stále nefunguje...
Taky jsem pro smír, ale moudřejší ustoupí na mě nezkoušej

.Každý máme svoji pravdu a vždycky to tak bude. A hlavně, pořád si částečně nerozumíme, to je zcela evidentní. Bohužel se s tím na dálku nedá vůbec nic dělat

.
Dám Rusavu z Kodaku. Je to měsíc staré, takže docela barevně fádní, taky mraky chybějí. Dnes už by to vypadalo o dost jinak.