Jediný rozdíl je u fotek s oblohou, kde fotka bez profilu je znatelně více zdegradovaná mapami na modrém přechodu oblohy,
fotka s profilem méně, ale artefakty jsou tam také, (když pominu klasickou svatozář nad tmavým lesem, důsledek to nekvalitního
zpracování jednoklikací úpravou... zejména Zoner se tím vyznačuje...

V Editorech je podstatný rozdíl mezi "bez profilu" a "s profilem". Bez profilu je v podstatě stejné zobrazení, jako na netu,
tedy reálnější, než s profilem, kteréžto obrázky jsou nereélně barevné, s menším kontrastem a s posunem barev do studenějšího tónu.
Samozřejmě, že jsem na místě nebyl, ale odhaduji vzhledem k osvětlení, že barva na krajině s oblohou je spíše teplejší,
jak jí zobrazí fotka bez profilu v editoru, případně obě v prohlížečích na netu, na mém počítači s aktuálním sestavením Windows 10
minulý týden.
Windows prohlížeč fotek je zobrazí stejně, až na ty artefakty zmíněné.
Jinak RAW a nastavení barevného gamutu… jak Nikony, tak SONY A7, mají možnost AdobeRGB a sRGB pro RAW, což využívám dle dalšího
použití, JPG nefotím nikdy a to ani spolu s RAWem.
Jediná situace, kdy fotit i jpg u mě přichází v úvahu například na akci, kde bych rovnou udělal fotky pohlednice na přenosném Canonu
termosublinačním, pomocí čtečky karet, protože si tiskárna určitě neporadí s RAWy přímo, tedy bez počítače a editoru...
Tam je právě otázka, jestli sRGB, nebo Adobe RGB, to jsem ještě nezkoušel, klidně se může stát, že tiskárna udělá AdobeRGB vyblité,
ale pro tisk na tiskárně s 16 bit XPS je volba jasná, že Adobe RGB, tam má těch 16 bit význam, díky mírně širšímu gamutu v zelené a modré.
Zrovna tak na monitoru s podporou Adobe RGB 97%, například Eizo, který nejeden zdejší účastník má

Další věc je zmíněná nepodpora Windows 10 a 16 bit zpracování/zobrazení. To se diskutuje u tiskáren Canon delší dobu,
myslím, že už je to vyřešeno.
Pro jistotu zkusím dát ovladače od Canonu PRO-10s ještě na ntb s Vistami a uvidím rozdíl v nastavení... jestli se zobrazí další možnost,
údajně v desítkách chybějící.