Josefe, nelam si s tim hlavu, napsal jsi to spravne, jako ja take. Bordel v Tom tady delaji ti tzv. profici, kteri si mysli, ze budou mit zazitky z barev, kdyz si nastavi Adobe RGB. Kdyby s tim dali pokoj a nastavili si prachobycejne sRGB a to v celem retezci pristroju, ktere pouzivaji, tak problemy s kradenim fotek mit zu nebudou. A ti, co fotky z internetu stahuji za ucelem je studovat jak to jen ten Fotograf udelal, ze to a to ma tak a tak a ja to mam do magentova napriklad, nic ale opravdu nikomu nic neprinese; ani jemu. Je to jenom asi uz takove od nekterych zakorenene Hobby....
Jardo, delej si ty tvoje fotky jako dosud, neni to nic nespravneho!

Stanley to tady napsal velice dobre! Nenech se poucovat nekym, kdo tomu sam nerozumi. A pak, je to uplne zbytecne. Jestlize budes davat neco profesionalne tisknout, tak ti sami ti lide a predem reknou v jakem rezimu atd. jim mas tu fotku nebo fotky nalifrovat.
A abych nezapomel; toho kibice Lastu bez fotek, by bylo treba trochu od zadu posunout, aby poskocil do jineho prostoru a nebarvil nam tady luft….
"Wollen Sie mit Ihrer Digitalkamera oder Ihrem Scanner Farbreproduktionen durchführen, sollten Sie beim Kauf darauf achten, dass für dieses Gerät ein ICC-Profil verfügbar ist. Selbes gilt auch für Monitor und Drucker. Diese Profile kann man auch von Dienstleistern anfertigen lassen, was aber nicht ganz billig ist, da auch die nötigen Messgeräte teuer sind und der Dienstleister auch davon leben muss."
*