Petře rád ti na vše odpovím až k večeru. Jsem v práci a nemám zde ani SDQ ani fotky. Napiš mi, které RAW soubory ti mám uložit na úložiště, aby sis je stáhnul a sám fotky v SPP vyvolat a zde prezentoval. Ohledně signalizace přepalů v SDQ. Fotky mám již z paměťové karty v SDQ smazané, ale pokusím se večer některé zde mnou poslední prezentované fotky nahrát zpět do SDQ a popsat ti nebo nafotit kde mi SDQ ukazuje přepaly při korekci -0.3EV a při zobrazení v SPP se nezobrazí přepaly žádné.
Před focením autoveteránů v sobotu jsem měl senzor vyčištěný od olejových kapek a prachu. Zůstalo tam jen několik zrníček prachu v dolní části senzoru. Po asi 50-ti fotkách jsou na senzoru znovu olejové kapky a to na úplně stejných místech jako předtím. Olejové kapky jsou zřejmě od pohybující se závěrky. Někde na německém diskuzním fóru psali, že olejem na senzoru trpěla první serie SDQ a SIGMA Deutschland to opravovala gratis. Počkám až bude těch olejových kapek víc a pošlu SDQ na reklamaci prodejci do Německa spolu s obrázkem těchto olejových kapek na senzoru.
Petře moc bych ti byl vděčný, pokud bys našel chvilku času a podíval se na německá diskuzní fóra o problémech s prvními SDQ a zaslal mi odkaz. Nějak to nemohu najít. Díky předem.
Jarda