Ahoj mládežníci. Dnes jsem se byl podívat, jestli už se prodírá kandík. Takže ještě nic, ani náznak, je ještě brzo. podle EXIFů předešlých fotografií by asi připadalo v úvahu zhruba asi polovina března.
Ale přemýšlel jsem o tom, jak to provést, kdyby byl o fotografování zájem. Velké organizování dělat nebudu, nejsme v této akci ničím vázáni, takže snad ani není důvod. Prostě v den "D" bychom se mohli sejít na místě, podle fotografie s GPS daty. Sem se vejde pohodlně tak pět aut a odtud je to asi 1,5 km pěšky, celkem rozumným terénem. Kdyby nás mělo být více, potom bychom museli zvolit jiné parkoviště, ale ke kandíku by to bylo asi 3 km terénem. Kdo by chtěl jet vlakem, tak by mohl jet z Braníka do stanice Petrov ( Pikovice ). Po telefonické domluvě bych vás odtud odvezl na místo, kde by parkovala auta. Nemá cenu se už teď ptát, kdo by se chtěl účastnit. Jednoduše dám pár dní předem, kdy bude kandík nejfotogeničtější, zprávu a potom se domluvíme. Prostě, žádná křeč, nejde o nic!
Ještě píšu souřadnice znovu, kvůli možnosti překopírování do mapy: 49.8749933N, 14.4372117E
Přílohy
L1000678.jpg (1.02 MiB) Zobrazeno 4694 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 35 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Clona: F/8
ISO: 200
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: LEICA M (Typ 240)
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Center-weighted average
L1000671.jpg (1.11 MiB) Zobrazeno 4694 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/45 sec.
Clona: F/9.5
ISO: 250
L1000673.jpg (723.67 KiB) Zobrazeno 4694 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/125 sec.
Clona: F/5.6
L1000668.jpg (863.59 KiB) Zobrazeno 4694 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/180 sec.
Clona: F/4.8
Naposledy upravil josef38 dne 19 úno 2017 16:43, celkově upraveno 2
Ahoj, dost věcí prošlo mně rukama, vždy to ale něco stálo...koupě je krásná věc, prodej pak naopak, slzy jsem stíral... Končím s nákupní mánií, s důchodem mohu tak akorát, na krásné zážitky vzpomínat...
Fujinu jsem měl v roce 2002 a to Fuji 602 Zoom, za 32 tisíc 3 mego...jasně, dávno nemám, od té doby Canon, Nikon, Sony....bylo jich dost...většina je u nových majitelů... Asi 6 různých kousků zůstalo, ale žádná špica...spíše muzeum..
Přestala mně jít čtečka SD karet v mém stolním počítači. Nejsem moudrej z toho, který řadič je pro toto zařízení. Mám tam sice vykřičník u jednoho USB zařízení, ale mám takový pocit, že to už tam mám od prvopočátku. Poradí někdo, jak postupovat? Děkuji.