Stanley, nejen tvoje předlohy podléhají vývoji, ale i způsob boje. Zcela určitě by dnes nikdo neměl strach ze šavlí a mušket, proto s nimi vojáci už krom nějakých slavností necvičí. Pořadová cvičení a rázné pochody za zpěvu písní typu "Přes spáleniště, přes krvavé řeky" asi také nikoho nezastraší. Takže odvody na vojenskou službu jsou více méně zbytečné. Snad jen pak na řešení následků případného konfliktu. Jen najít nepřítele, což je dnes obtížné

Obyčejný voják asi těžko sestřelí balistickou raketu či družici. Dnes se v tichosti válčí pomocí médií a internetu. Médii se dá účelově manipulovat s lidmi, pravda se velmi těžko ověřuje a posuzuje. Dnes se dá po sítích napáchat možná více škody než jadernými zbraněmi. Zde by asi také žádný výcvik nepomohl, protože tuto problematiku každý nezvládne. Navíc většina kasáren byla zrušena, takže nevím, kde by branci cvičili. Zrušeny jsou i některé vojenské prostory, kryty a pod. Jediné co máme, je systém varování - pravidelná zkouška sirén. Jen nevím, co bych měl při případném ostrém poplachu udělat. Zalézt pod pod peřinu? Ani dnešní špióni a eStéBáci nemusí utrácet za pivo po hospodách, většinu mají na internetu a v odposleších telefonů. Tím pádem nemusí otravovat ani domovní důvěrníky či donašeče na pracovištích jako kdysi.
Takže Marki co rok to kilo?

Já jsem hodně přibral po vojně, když jsem třikrát bezplatně daroval krev. Moje přebytečné tuky však nikdo nechce

Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.