Počasí u nás na prd, tak jsem jen vyběhl s M9 a Voigtländerem 15 mm, před barák k vodě.
I ti vodníci jsou raději doma!

P.S.
Použit Corner-Fix.
josef38 píše:To jen abych trochu ztlumil "absťák" z nefotografování.
Počasí u nás na prd, tak jsem jen vyběhl s M9 a Voigtländerem 15 mm, před barák k vodě.
I ti vodníci jsou raději doma!
P.S.
Použit Corner-Fix.
MirekE píše:Josefe, ta voda vypadá, ze je čirá. To se mi jen zda? Nebo je opravdu čirá? A jak je na tom Sázava ve srovnání?
josef38 píše:MirekE píše:Josefe, ta voda vypadá, ze je čirá. To se mi jen zda? Nebo je opravdu čirá? A jak je na tom Sázava ve srovnání?
Mirku, Tvůj postřeh je správný. S tou Sázavou to je ale trochu mylný. Pakliže Sázava nemá velký průtok, tak u nás protéká převážně vltavská voda a ta je čistá. Čistá je hlavně proto, že to není voda z přehrad povrchová, ale hloubková, neb vtoky pro turbíny jsou v dosti velké hloubce, aby i při nízkém stavu vody v jezeře nemohly nasát vzduch. Ale zároveň je i mnohem studenější než povrchová v přehradách.
Když je deštivo, pak se to projeví na zkalené Sázavě a i u nás je voda kalnější. Bývá to ale jen splavená zemina s polí, čili nic neekologického. Snad!
josef38 píše:Klidné Vánoce, hodně pohody a hlavně hodně zdraví do příštího roku!
josef38 píše:Ahoj, tak snad poslední dva v tomto roce.
josef38 píše:Ahoj, tak snad poslední dva v tomto roce.
josef38 píše:Tak ještě dva z tohoto roku.![]()
Voigtländer 15 mm, CornerFix.
ODSakEda píše:16:9!?![]()
Kdosi mi to kdesi kdysi velekritizoval, že je to i na dokument z krajiny naprd, nehezké, nestandardní a co já vím co všechno
Přitom je to prakticky stejný jako dříve občas používaný poměr str. 2:1
Stanley 900 píše:To už dnes neplatí ve fotografii a videu, kromě astronomie
Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 1 návštěvník