Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod ODSakEda » 18 pro 2016 11:27

MiraM píše:Génie Edo, neskutečný žvanile : Jdi už konečně do prdele. M
A ostatním se omlouvám za vulgarismus. (y)

Vyser se na mě! A piš o fotkách a fototechnice!!! Ostatním se omlouvám za vulgarismy (y) (jen hrubá záplata na hrubý pytel)
ODSakEda

Příspěvekod MiraM » 18 pro 2016 11:58

ODSakEda píše:
josef38 píše:Miro, to jsi nevěděl, že genialita se lehce překlopí do opaku? :lol: :lol:

To je relativní Josefe,
"po dlouhých měsících byl ukončen proces s pomateným(?) čarodějem(...) protestující zvoláním: „A přece se točí!“ co prohlásil Galileo, když od soudu odcházel."

O Koperníkovi biskup prohlásil: "Ten hlupák chce převrátit celé umění astronomie! Ale jak uvádí Písmo svaté, Jozue kázal zastavit se Slunci, a ne Zemi!" a připravil na koperníka monstrporces...

Apropo asi jsem jedinej "blb" ;) z ČR kdo vyfotil relativně dobře Měsíc v hyperúplňku toto úterý - 14.12. (nepléct se seperúplňkem v Listopadu) i známý bloger astrofotograf Jan Veselý se divil: http://janvesely.bigbloger.lidovky.cz/c ... plnek.html)

No a Jan Hus byl pro jiné pokrokové názory dokonce upálen...

A Einstein!? Ten bl zprvu a dlouho taky za blázna :lol:

Otázka je spíše jiná - jeli genialita těsně u bláznovství a nebo, jen jestli hloupá většina považuje vyjímečné za blázny ;-) (od některých hlupáků je pro mě nadávka pochvalou :lol: )

Např. Stanley 900 je pro mě je génius! Umí a zná skorovše! Jen je prostě mírně namyšlenej a socíkem mírně zlevicovatělej, škoda :( (výška IQ totiž nesouvisí ani s morálkou, nebo charakterem, či životní fylosofií - jestli vlevo nebo vpravo, a vše mezi tím až po extrémy :-( Ani s dokonalostí ovládání mluvníce jako náročného jazyka zejména českého, viz já...)

škoda, že jse také nevyjádřil raději k fotce a její WB :-( (já se pouze vyjádřil k WB s názorem že mi přijde moc do studena a osobní osočování se jen proto - jen pro názor, rozjelo...)

Orba je velmi hluboká a zrno, nejen tady v tomto tématu, velehrubé :-( ...

Tohle je ty náš Génie psaní o fotkách!? Dej tady už prosím tě pokoj. Při tvých 150 IQ, bys už mohl pochopit, že tady nejsi moc vítán.
Na jiných vláknech tě už o to požádali taky. M
MiraM

Příspěvekod **lasta » 18 pro 2016 12:03

Něco mi připomnělo ... :P
https://m.youtube.com/watch?v=JkVqxYhsUoY

Nemyslím si, že je dobrý nápad doporučovat Sigmu pro rodinné fototografování, třeba to mají ale v Německu s rodinami jinak.... ;)
**lasta

Příspěvekod Jarouš » 18 pro 2016 12:14

Pár včerejších ukázek pod modrou oblohou. Bez úprav, bez retuše. Jenom různé režimy WB. Akorát mě otrávilo, že na displeji jsem při této expozici neměl žádné přepaly ve fasádách (ani při max. zvětšení náhledu), ale v SPP se přecejenom objevily. Ale pro účel porovnání to snad tolik vadit nebude.
Lasto, při dostatku světla a nebo v kombinaci s bleskem je to skvělá volba. Externí blesk odražený o strop dává naprosto uspokojivé výsledky se všemi jedinečnostmi Foveonu ;).
Přílohy
Custom.jpg
Custom.jpg (562.72 KiB) Zobrazeno 3640 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17 mm
Čas expozice: 1/320 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
AWB.jpg
AWB.jpg (569.78 KiB) Zobrazeno 3640 krát
EXIF-Data
Whitebalance: Automaticky
Slunečno.jpg
Slunečno.jpg (558.61 KiB) Zobrazeno 3640 krát
EXIF-Data
Stín.jpg
Stín.jpg (557.66 KiB) Zobrazeno 3640 krát
EXIF-Data
Zataženo.jpg
Zataženo.jpg (556.98 KiB) Zobrazeno 3640 krát
EXIF-Data
Jarouš

Příspěvekod **lasta » 18 pro 2016 12:19

Jarouši
Určitě?
Nevím jak se tvé doporučení dá aplikovat například na sjezdovce, při fotografování psa a jiných rodinných aktivitách a zda pomalost sigmy to vůbec umožňuje ... ;)

Nádraží neuteče, ale jinak ...vlak ujede i s fotografovanou tetičkou a na fotografii budou jen koleje... :P
**lasta

Příspěvekod MiraM » 18 pro 2016 13:26

Jarouši, barevné podání moc hezké. Není co vytknout (n) . Na Merrilu používám někdy (velmi zřídka) blesk, který mi zbyl z DP1.
Ale pro běžné fotky rodiny používám Canon G1X a i ten se mi zdá pomalý, hlavně co se týče ukládání snímků. Takže s tím bych asi souhlasil s Lastou, i když si myslím, že osobní zkušenost má nulovou. ;) M
MiraM

Příspěvekod Jarouš » 18 pro 2016 13:55

Ukládání pomalé je, ale to nic nemění na tom, že sériové snímání Sigma umí taky, rychlost a spolehlivost zaostřování po seřízení v docku je všeobecně velmi chválená (např. univerzál za dobrou cenu 17-70 C), v tom bych zásadní problém neviděl. Za slunečného počasí se není vůbec čeho bát, zvlášť, když spousta lidí fotí jen do JPEG, což ukládání na kartu výrazně zrychlí. Na práci v těchto rychlostních disciplínách to foťáky rozhodně nejsou, ale pro normálního taťku od rodiny, úplně klidně.
Miro, je spousta situací, kde rozdíl mezi AWB a zbytkem je mnohem výraznější. Ale, to už jsi, možná, taky zjistil. Hlavně při vyšším slunci je to pro mě čím dál méně akceptovatelné, s klesajícím sluncem se rozdíl zmenšuje.
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 18 pro 2016 14:08

To by Jardo slo. Ale na AWB jsi test neudelal; proc? Ty nefotis do RAWu? Tomu to je preci uplne fuk to ktere nastaveni. To se pak srovnava preci v SPP.

Lasta, s patnactkou se da. To netvrdim, ale jsou i taci, kteri leta letouci takto fotili sveu rodinu a fotky maji vyborne. To samozrejme nechce tady delat teoreticky rozruch, protoze fotak nemas a ti lide, kteri psali ze to nejde vubec neznas; tak sklapni! :)
Samozrejme jde s patnactkou fotit rodina, ale jen bud s bleskem v mistnosti, nebo venku za plneho osvetleni sluncem :)
pe-pa

Příspěvekod **lasta » 18 pro 2016 14:42

**lasta píše:pe-pa
Dovolím si tě poprosit, aby jsi mě vynechal ze svých úvah a komentářů.
Jsem přesvědčen, že jsi rozumný a mé přání budeš respektovat. Předem děkuji.

**lasta.

Čti pomalu, aby jsi tomu porozuměl ....
**lasta

Příspěvekod jajakm » 18 pro 2016 14:59

pe-pa píše:To by Jardo slo. Ale na AWB jsi test neudelal; proc? Ty nefotis do RAWu? Tomu to je preci uplne fuk to ktere nastaveni. To se pak srovnava preci v SPP.

Petře nerozumím. Nechtěl jsi napsat Jarouš?
jajakm

Příspěvekod pe-pa » 18 pro 2016 15:01

Ano, spravne byl dotaz urcen Jarousovi! :) Promin Jardo! :)
pe-pa

Příspěvekod pe-pa » 18 pro 2016 15:03

Lasta, nech si toho tveho blbeho rozumovani a nepis tady hovadiny! Predevsim na mou odpoved! Precti pomalu, aby ti to doslo a zarid se podle toho!
pe-pa

Příspěvekod **lasta » 18 pro 2016 16:27

Tradiční značka pe-pa alias pe-po kde jsi , od Severochemy vám už přes padesát let pomáhá vždy, když je potřeba to pořádně rozžhavit. .... :P

Čtu na webu pevného podpalovače ... (n)
**lasta

Příspěvekod Jarouš » 18 pro 2016 21:29

Pe-pa napsal: " Ale na AWB jsi test neudelal; proc? Ty nefotis do RAWu?"
Tobě se nezobrazuje všech 5 obrázků, Petře? AWB je druhý v pořadí. A otázku na RAW jsem velkoryse přehlédl... ;)
Jarouš

Příspěvekod MiraM » 18 pro 2016 22:24

Už se tu dost dlouho jenom mluvilo....tak dám domovinu. Na pozadí Radhošť.. M
Přílohy
_SDI0958.jpg
_SDI0958.jpg (686.67 KiB) Zobrazeno 3526 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/400 sec.
Clona: F/9
ISO: 200
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
MiraM

Příspěvekod Jarouš » 18 pro 2016 22:32

Jedna z nejlepších, co jsem od Tebe z Merrillu viděl, Miro (n) (n). Pokračuj... ;)
Jarouš

Příspěvekod MiraM » 18 pro 2016 23:01

Já do toho Jarouši, až na zmenšení sigmě moc nekecal. Je ale fakt, že při výraznější změně světelných podmínek
kalibruji WB přes kalibrační krytku. Na předešlých sigmách jsem si s tím nehrál. Ale myslím, že kalibrací vedle nešlápnu. Naopak.
Měj se. M
MiraM

Příspěvekod Jarouš » 18 pro 2016 23:08

Jasně že ne. Sice nevím, jak to projde bez modrých stínů, ale mě se to fakt líbí ;).
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 19 pro 2016 07:35

MiraM, :lol: , pekna fotka!!! , proc by to bez modrych stinu neproslo? Kdyz tam jsou, sice az moc decentni, ale jsou. (Ja bych na modre pridal k tomu snehu :lol: ) ,ale kdyz myslis.... Ono by to chtelo se z pocatku jenom kapicku prinutit s tou modrou a videl bys jak ta fotky by dostala tu spravnou plasticnost a vyraznejsi perspektivu. ;)
pe-pa

Příspěvekod ODSakEda » 19 pro 2016 07:57

Jarouš píše:Jasně že ne. Sice nevím, jak to projde bez modrých stínů, ale mě se to fakt líbí ;).

me se taky libi (n) (konecne argument - fotka jako priklad spravneho WB :-) , namisto os. invektiv...) i prave pro to WB a ze snih tak nema zadnej barevnej nadech a to ani ve stinech 8-)
BLB ;-)
ODSakEda

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou