Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod **lasta » 15 pro 2016 18:20

Děkuji za info.

PS
Jarouši
Nevim jakou ma Sigma specifikaci, ale používej SD karty Class 10. Ty určitě zvládne. Nemusí být drahé, od Adata jsou výborné a to i cenově ... (n)
Kingston se vyhni ...
**lasta

Příspěvekod Jarouš » 15 pro 2016 19:21

Lasto, nejde to. SD1 Merrill bere pouze Compact Flash. Tam je taky Class10? Nestudoval jsem to.
Jarouš

Příspěvekod **lasta » 15 pro 2016 19:56

Ježíšikriste, to ještě existuje :o

Kouknu se na specifikace ;)
**lasta

Příspěvekod Jarouš » 15 pro 2016 20:47

Na robustní data robustní kartu ;). V roce 2010 si tímto asi sychrovali spolehlivost zápisu. To jsou ty "maličkosti", které byly už ve své době zastaralé nebo méně používané. Podobně to bylo s displejem. Generační souputník a konkurent v APS-C s podobným rozlišením Nikon D7000 už měl displej s dvojnásobným rozlišením (921000 vers. 460000 pix.), duální slot na SD karty a živý náhled. Sigma dostala o půl roku později do vínku startovací cenu přes 9000 USD... :mrgreen:
Jo a Kingston v základu je o dost rychlejší, než totéž u San Disk. Při té pomalosti je každá vteřina dobrá. Zatím šlape perfektně...
Jarouš

Příspěvekod **lasta » 15 pro 2016 20:55

Tak mi vypadlo, že se dělají adaptéry na SD karty, tak bych se tím nezabýval, koupil nějaký adaptér dle google a hurá na SD karty Class 10.... ;)

http://www.compuny.cz/redukce-pametovych-karet.html

Cf karty mají pekelné ceny :D. I když ... ;)

https://www.zbozi.cz/pocitace/ukladani- ... e-karty=cf

Tak jsem zápis několikrát zredukoval. Jak fungují karty v Sigma fotoaparátu, to je na zkoušce přímo ve fotoaparátu.
Naposledy upravil **lasta dne 15 pro 2016 23:03, celkově upraveno 6
**lasta

Příspěvekod jajakm » 15 pro 2016 21:01

Jarda.
Přílohy
NH-04.jpg
NH-04.jpg (803.63 KiB) Zobrazeno 3739 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/7.1
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
jajakm

Příspěvekod vrgada » 15 pro 2016 21:22

2 pe-pa
uz jsem dost starej na to abych nekomu skakal na spek, pro mne bylo zjeveni merrill na zkusebnich fotkach, to bylo neco neuveritelneho, ty detaily, clovek si dal lupu a pripadal si jak ve scififilmu Nepritel statu, mohl to priblizovat a furt koukat na to co je v te fotce schovane, ale jinak klasika sigma, mizerna citlivost, pletovka, cervena... tam jsem propagacni masirce opravdu podlehl, ale ne natolik, abych utrattil majlant a kupovat to nove...
...
SD14, tu jsem asi nemel dobry kouske, tahlo to do zelena a uz to v te dobe bylo out a navic to blblo, ale na to, aby clovek zjistil, ze foveon potrebuje kvalitni skla, to dobry bylo a i kdyz se opakuji, tak za mne hlasuji jen za Dp2ku
...
S fujinou jsem spokojen, ale preci jen foveon je moje laska, quattro do ktereho jsem vkladal nadeje, jsem moudre prskocil, i kdyz jsem ochoten se nachytat na bezzrcatko, ale nic mne netlaci, mam slusny fotak na foceni, kdyz se to ukaze jako bomba, pujdu do toho, kdyz ne, nic se nedeje, rozhodne to neni tak, ze bych, cekal na 20. prosince a honem honem to zacal shanet, mam deti v cizine, tak by to asi slo. Uvidime, kdyz ne, tak se to nepovede, nic se nedeje, momentalne jsem se svym fotakem opravdu spokojen.
...
A ten Mooreuv zakon opravdu plati a SD9ka je z roku 2002, v te dobe to asi byl zazrak, ale dneska?
...
vrgada

Příspěvekod vrgada » 15 pro 2016 21:39

jeste k elektronice, koupil jsem si na jare nove stare auto z roku 2003 a melo zabudovanou navigaci (mimochodem pripatkova vybava cenikove asi za 60 litru), u ktere vyjizdel displej z palubky. Byvaly majitel vytahl pojistku, ze obcas to zablblo a nechtelo to zajet zpatky. Na muj dotaz, jestli to ma smysl zprovoznit, odpovedel: To myslite vazne? Navigaci z roku 2003?... Nejen, ze jsou mapy zastarale, to by asi slo za nemaly peniz, ci pripadne kradezi (mapovych dat) napravit, ale podklady jsou na nespolehlivem devedecku a cely je to naprosta graficka hruza o intuitivite ovladani a schopnostech navigace nemluve. Jen mne mrzi, ze to vyrobce nepojal univerzalne, mohl jsem na to pripojit moderni navigaci,nebo aspon couvaci kameru. A tohle je stejny pripad elektroniky 2003-zastarala hruza
...
A to mam za sebou i experimenty s klasickym filmem a zvetsovakem po letech, katastrofa a to nebyla praktica ale slusnej pentax,,,
...
chleba, voda, energie nic moc, ovsem tyhle elektronicke hracky nepotrebne k zivotu se opravdu vyvijeji, takze ja si od toho slibuji,pouzitelnou citlivost, rychlost, barevne podani a foveon detaily, pokud to nedopadne, nevadi pockam, stejne je sympaticke, ze tuto hracku jeste nevzdali, protoze at se vam to libi, ci ne bayer se hodne zlepsil a naskok dotahl, takze musi neco nabidnout oproti konkurenci, pokud to chteji prodavat, uvidime
vrgada

Příspěvekod Jarouš » 16 pro 2016 00:41

Ano, Lasto, je to tak. Jistotu mám až po vyzkoušení.
Jardo, máš to čím dál lepší. Parádní obloha (n).
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 16 pro 2016 06:38

jajakm, nejvyssi cas abys zmenil barevny rezim ve fotaku! Krajinky se nedaji fotit na nejaky vyblity barevny rezim; daji, ale jak to pak vypada! To muzes aplikovat pri foceni doaspelych lidi, portretu nejakeho dedka a pod., ale krajina musi mit barvu jinak to bude jako nyni, zkratka zkreslene a nepravdive! Nastav si vivid a hned uvidis rozdil. Nekaz si vkus kecanim do toho od jinych, kteri ho moc od sudicek nedostali.... ;)
U tech dvou fotek s ornici to jeste pasovalo, ale to bylo dane urcitym osvetlenim dne za urcitych svetelnych podminek vcetne motivu ( Barva ornice hlavne) a hlavne vyjimka, to se ale neda na vse pausalizovat.
pe-pa

Příspěvekod **lasta » 16 pro 2016 17:46

Jarouši
On ten adaptér na 2 SD karty stojí 300 Kč a SD karty jsou za facku, tak se dá zkoušet
**lasta

Příspěvekod jajakm » 16 pro 2016 18:54

pe-pa píše:jajakm, ... Nastav si vivid a hned uvidis rozdil ...

Petře ale ten obrázek je VIVID. :D Jarda
jajakm

Příspěvekod jajakm » 16 pro 2016 19:17

Ještě jeden VIVID. Jarda
Přílohy
NH-05.jpg
NH-05.jpg (832.52 KiB) Zobrazeno 3628 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/320 sec.
Clona: F/7.1
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
jajakm

Příspěvekod pe-pa » 16 pro 2016 20:11

Jak pise Jarous; Jardo, máš to čím dál lepší. Parádní obloha (n).

Nejlepsi by bylo, kdybys fotak vratil do puvodniho fabrickeho nastaveni + AWB, nelaboroval podle rad jinych a maximalne si nastavit vivid a za slunicka jit ven a vyfotit par fotek; jedno co; jestli bydlis mezi domy, tak vyfot ulice a pod. a doma si to v SPP trochu uprav, ale barevnost nestahuj, nech ji jak je.
Naposledy upravil pe-pa dne 16 pro 2016 21:53, celkově upraveno 1
pe-pa

Příspěvekod Luboš » 16 pro 2016 20:32

...modrá je dobrá ?!?
Luboš

Příspěvekod ODSakEda » 16 pro 2016 21:04

Luboš píše:...modrá je dobrá ?!?
Pozor! Nebo taky dostaneš za totok BAN na vyjadřování k jeho fotkám, jako já :( jen za pouhou, a přitom slušnou, zmíňku :shock: o WB moc do studena - do modré ...
Ale třeba má monitor moc do teplé bílé a nevidí to tak jako ty nebo já na posmívané UHD IPS televizi 8-)
ODSakEda

Příspěvekod pe-pa » 17 pro 2016 08:27

ODSakEda, moc to tady neokecavej a nedelej ze sebe toho muzikanta, ktery rika ja nic, ja muzikant! Nemas ode mne zadny ban, aby bylo jasno, za to mi nestojis, ale nevedu s tebou zadne kontakty proto, ze jsi hloupy clovek, ktery mi nema a nemuze tim svym ehm mozeckem nic rici. Fotografii naprosto nerozumis, v tom jsi analfabet, tak si nedelej falesne zavery. Treba o modre ve stinech....A fotit? To uz vubec ne, tak co.... (y) :lol:

Lubos, na rozdil od tebe nema zadne blbe a hloupe reci jako ty, takze ho nehazej do stejneho pytle s tebou! Ten mi nic neudelal, ten je o.k. (n) ... a ostatni tady take o-k-! ;)
pe-pa

Příspěvekod ODSakEda » 17 pro 2016 09:37

pe-pa píše:ODSakEda, moc to tady neokecavej ..... urážky vypustím..... Ten mi nic neudelal, ten je o.k. (n) ... a ostatni tady take o-k-! ;)

No já mám BAN jen na vyjadřování k tvým fotkám, což dodržuju a vzkaz byl Jardovi a Tobě jen nepřímý, šak jsem i psal takto s upřesněním na co jej mám.

A co jsem Ti prosím tebe udělal??? :shock: Tím, že jsem si dovolili dříve poznamenat slušně pouze technickou poznámku k WB (moc do studena), tím jsem ti nějak ublížil??? :shock: Nebo spíš urazil Tvé ego?...

Nedělám ani jsem si nedělal nikdy ambice jako fotograf, jsem jen dokumentarista amatér samouk, jak zde často musím některým opakovat, ale osobní urážky jen pro to??? :shock: :( ...

Já su jen amatér a vidím a zachytávám svět po svém 8-) a spíše jen technicky se snažím toto činit co nejdokonaleji samože vrámci co nejnižší ceny (neživí mě to a nevydělám zase až tak moc a živím dvě rodiny tedy skoro 3!...), ale Ty otevři oči! (a také si koukej do huby co z ní veřejně vypouštíš...)
Naposledy upravil ODSakEda dne 17 pro 2016 10:16, celkově upraveno 2
ODSakEda

Příspěvekod **lasta » 17 pro 2016 10:05

(n)

PS.
nechci zas..at diskusi ot, tak
na výzvu pode mnou, dodávám, že pro Edu.
Naposledy upravil **lasta dne 17 pro 2016 13:35, celkově upraveno 2
**lasta

Příspěvekod ODSakEda » 17 pro 2016 10:18

**lasta píše:(n)

To patří k mé umírněné (na moji obranu, neb jsem byl jmenován a osočen...) a věcné reakci, nebo k té rozmydlené fotce výše?
ODSakEda

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou