MONYS: U mě trval hodinu a půl jen přechod z W8 na W10.Jinak "běžné"aktualizace trvají tak 15,20 minut. Ale vyhrožovali s nějakou výroční,rozsáhlou aktualizací,která "naučí W10 novým kouskům". Tak jestli to nebyla právě ta velká "výroční aktualizace". Já osobně o žádné "nové kousky" na svém PC nemám zájem,stejně využiju jako PC analfabet jen tak 5-10% toho,co umí. A s tou výroční aktualizací byly ze začátku nějaké dost velké a závažné problémy,jako třeba úplného zablokování PC,ale jen u někoho...Štve mě,že když naběhne ta hláška o přípravě aktualizací,nevypínejte počítač ( von se stejně nedá v té době normálně vypnout) atd.,tak nevím,o jaké aktualizace vůbec jde a jestli je vůbec chci. Ale zatímto to nic špatnýho nebylo,jak se potom dozvím z té tabulky,co bylo aktualizováno. Ty "vnucené" aktualizace přijdou vždy po nějaké době od nabídky aktualizovat třeba Windows Media Player,což potvrdím že ano,ale pak v té tabulce po "vnucené" aktualizaci je teprve aktualizace Playeru provedená,nebo snad dokončená.Takže zatím s těma aktualizacema problém nemám. S novým PC vloni ale ano,měl jsem v něm nějakej nainstalovanej placenej antivir snad na tři měsíce. Ten jsem nechtěl a nainstaloval si zdarma Avast.Ten v PC jsem neodinstaloval,věčně se vnucoval s placením a věčně se mě PC právě při aktualizacích (ještě ve W8) zablokoval a nešlo s tím dělat nic jinýho,než to natvrdo vypnout.Pak to fungovalo zase dokavaď se to neopakovalo. Jasně,byla to moje blbost,po odinstalování toho předinstalovaného od známého ajťáka byl klid.To co mám a můj PC umí jsem spokojenej,funguje to dobře a tak mě veškeré změny dost iritujou a se..u