moniko, záleží co od koho!!! kupuješ, prosím nezobecňovat urážlivě. Já už víno nedělám, ale kdysi jsem nedával celý sirný plátek do skleněného demižonu (sud je neprakcický, jen nostalgie a marketing...) jak mnozí, ale jen prožeček na desinfekci stěn po oplachu těsně před naplněním! Jelikož by již na stěnách skla v kapičkách vody již vznikala z oxidu siřičitého kyselina siřičitá + sírová!!!!!!!!!!!!!!!
Já se díky chemické olympíádě (1. místo na okrese i dobré umístění v kraji) dostal za odměnu bez zkoušek na průmku

Sám jsem svá vín apil a nemíním se otravovat. A prodával jsem jen vyjímečně, nemá hektary jen tálek

A flaše nesířím vůbec!
Tak klíííd a jak píšu, záleží jak co jak od koho

Nyní mám nejraději polosladká vína ze Znovína (a sladká od nich na trhu jen tak nenajdeš vůbec!) nebo vína z Moldavie a Tokaj z Maďarska, už mi žaludek tak dobře netráví no

a tam maj prostě víc sluníčka, i když letos budou mnohá vína i z Moravy sladší.
Nicméně, polosadká vína nemá co konzervovat, nemaj dostatek kyselin a síří senutně!!! a víc než suchá a to i ta Maďarská, to by jses divila! Já ale nikdy nesýřil samotné víno práškem sulfidu, jen tím lehkým nehustým sirným dýmem a těsně! před doplněním až po vrch
Pak nebolí hlava ani po 1l i když se nedá skladovat déle jak rok dva

Ale to neva mě stejnak nikdy nevydrželo povedené víno ani do jara

A diskuse o monitoru je tady tak k tématu, tak buď vopoho a řeskakuj co Tě nebere
A dám jednu z auta zase

: