od josef38 » 27 zář 2016 10:23
Když jsme u toho zálohování, tak mám dva HDD externí disky, které mají naprosto stejně uložená data. Jeden mám trvale připojený přes USB ke stolnímu počítači a druhý je rozměrově malý, připojený ale i napájený přes USB. Používám ho převážně k noťasu, když někam jedu. Fotky mají přirozeně na obou diskách stejná "klíčová slova", takže jsou snadno vyhledatelné, třeba v Lightroomu. Jelikož mám oba disky nastaveny tak, aby se v obou počítačích ukázaly pod stejným písmenem, tak není problém vyhledávat fotky pomoci stejného klíčového slova nezávisle z obou úložišť. Na disku v počítačích nemám žádné uložené RAWy fotografií, pouze některé zpracované fotografie, jejichž ztráta mně nebude bolet. Na tento systém jsem najel až poslední dobou a myslím, že budu spokojen. Nejen zálohování, ale i snadné najití žádané fotografie je podle mého názoru důležité.
P.S.
Možná je trochu nevýhoda, že u stolního počítače mám jen USB2, který je výrazně pomalejší a práce s ukládáním, ale i otevíráním fotky je dost zdlouhavá.
P.P.S.
Petře, ( Fauve ) až vyhoříme, tak budu mít úplně jiné starosti, než že jsem přišel o data. Ale v podstatě máš pravdu!