od mazalro » 06 srp 2012 06:32
Prosím o doporučení k výběru kompaktu pro amatera, fotícího jen občas, který si ale rád s focením vyhraje.. Měl jsem lehký na 2 AA, 4Mpix Canon, 38-152, clona od 2,6, s prioritou clony, závěrky a plný manuál, který fotil výborně ve dne, hůř v noci, ale lépe než mnohé dnešní drahé kompakty, jeho video bylo ubohé, na video jsem měl kameru, kterou nyní bych už nechtěl s foťákem tahat. Proto sháním kompakt na fotky max. velikosti A4, clonou min. od 24 do min. 200, který aresivně neodšumuje , netrpí příliš odrazy světla v protisvětle, fotí dobře na automatiku ve dne, snesitelně i při ISO 400, má věrně zobrazující display ( uvítám vyklápěcí) , není pomalý v sekvenčním focení, závěrku min od 15s ( nebo Bulb) do 1/2000, dobrou výdrž, plný manuál a prioritu clony a závěrky. Kompakt by měl mít také slušné video, zoom při videu, výbornou stabilizaci. Váha do max. 300g i s baterkou (akum) a velikost taková, aby se mi vešel do kapsy kalhot . Ostatní parametry jako je např. možnost ukládání do Raw, zda clona je již od 2 nebo od 3 , zda má 6Mpix nebo 12Mpix nejsou pro mne důležité.Děkuji.