Ahooooj bando. člověk je pár dní ,,zaneprázdněn" prací a jinýma hovadinama co nejsou pro život nezbytný a vy sem stačíte naprat tolik pěkných fotek ( omlouvám se všem ale za ty tři stránky mé absence si vše nevybavuji

)....tak si to prosím vás rozeberte rovným dílem

. Ale HLAVNĚ to tu díky novým občasným návštěvníkům pěkně ožilo a je tu zase DOBRÁ NÁLADA

.
Karlík
PS: Josefe Stáňa to tu už za mne napsal

...je to už delší dobu co jsem si samozřejmě také zkusil skládanou makrofotografii. Použil jsem nejlevnější možnou variantu ( obrácený objektiv ze zvětšováku pro filmy z Mikromy

). Mistr Kutilka mne inspiroval a dal rady na úpravu clony. Já si pak při ,,náhlém osvícení po třetím pivě" zbastlil forichtung ze staré CD mechaniky, který umožňoval elektromotorkem posunovat foceným objektem po desetinách mm přímo proti středu objektivu ( s objektivem ze zvětšováku nejde přeostřovat jinak než posunem....ale to tu určitě všichni bardi znají z fotokomor

). No a ke skládání jsem po několika testech různých prográmků nakonec, místo zde zmiňovaného Helicon Focusu , použil Zerene Stacker, protože je jednoduchý, zdarma a bez omezení a hlavně už v základním nastavení dává velmi dobré výsledky a není ho potřeba ,,ladit"

. Ty Stáňou zmiňované kulička byly ve skutečnosti barevné hlavičky zápalek ( Stáňovi se nedivím....je to už opravdu dlouho co jsem to sem dával ). Tak pro ukázku ještě jedou...