Dobré ráno přeji všem!
Předně Edovi gratulace k zvládnutí situace!
Ke kamerám.
Psal jsem zde o jakýmsi svislým "dýchání" mé kamery. Tak to se projevuje jen při spuštěným motoru. Video jsem nenahrál, protože přes YouTube je značně degradované. Tak alespoň screen z obrazovky z tohoto videa. Sice to dýchání vidět není, ale kvalita zobrazení je podle mne snad dostačující. Ještě vyzkouším nahrávání jen z baterky kamery, jestli se nepřenáší rušení z motoru napájecím kabelem. I když diesel, nevím.
Odpověď na registraci mé kamery v ÚOOÚ ještě nemám, tak jsem alespoň mírně poškodil SPZ, abych zákonům učinil za dost.
Edo nedělej si iluze s nějakýma volbama v souvislosti s tímto zákonem. Mám pocit, že zákon na ochranu osobních údajů jde napříč všema stranama. Taková je doba. V Německu a Rakousku jsou v tomto ještě více prudérní. Občas dávám nějakou fotografii do německého diskuzního fóra a už jsem to několikrát schytal, že zveřejňuji obličeje bez svolení dotyčných.
I když jsou i u nich vyjímky a s tímto nesouhlasí. Jen pro zajímavost jeden z mála, pro mne ovšem povzbuzující:
V Rakousku to došlo tak daleko, že někteří fotografové, když fotografují scénu z ulice, a fotografii zveřejňují, tak všem osobám, které se do záběru jen náhodně dostaly a které neznají, dají "rámeček" přes oči! Taková fotografie je potom ale naprosto znehodnocená.
Tak jen doufejme, že nedopadneme podobně!