Já zase koupil v polovině 80tých let Panasonic NV 30 ten mě běžel plných 10 let bez poruchy vydržel stálé přetáčení tam a zpět atd.Po 10letech jsem nechal vyměnit hlavy a prodal ho.Později v 90letech jsem měl nový panas ten odešel ihned po záruce!!.Jezdily jsme na burzy a kupovaly videokazety od vexláků z Prahy Brna atd.Měly tam vždy videokazet plnou bednu po 400kč, za hodinu neměly co prodávat jak se po nich zaprášilo, to samé s e začínajícími CD a klasik desky.Stanley 900 píše:No ano, ale ze špatného překladu z němčiny, jinak to nemělo logiku![]()
Tady se vůbec vymýšlelo i nedávno, jen aby se nepoužilo mezinárodně používané slovo, když to nebylo ze SSSR
Například v půlce osmdesátých, když jsem kupoval první videorekordér JVC HR D 170E, tak v Elektře měli i "magnetoskop"
Tesla, licence Philips. No kde se tohle používalo? Snad jenom ve Francii
105 plus 40 kliků teď...![]()
Stanley 900 píše:Brý vodpolodne chaso![]()
Stanley 900 píše:Josef38: trefil jsi to, trochu upravené stíny
Nikon D90 nemá takový dynamický rozsah asi jako D7100, ale ani ten by to jednou fotkou neobsáhl...
Stanley 900 píše:Josef38: zahlédl jsem vedle, že jsi něco už vytvořil, ale to byl nějaký profil a asi neopravuje tu vinětaci
jedině mít extra ND filtr s pozvolným ztmavením do středu, jak píšeš a ten není ke koupi?
Stanley 900 píše:Což zkusit obyčejný efekt vinětace v editoru, ale do mínusu a nastavit rozmezí podle reálné vinětace objektivu?
Stanley 900 píše:Ale rozumíme si. Pracovní vzdálenost přece u daného objektivu je pořád stejná, na filmu i digitálu, hloubka těla nemá vliv,
protože je to kompenzováno redukcí.
Nebo snad používáš ten objektiv, který na filmu vinětaci nemá, bez redukce na mělčím těle?
To by přece nešlo zaostřit![]()
Asi jako kdybych dal objektiv na plný formát na malého Nikona bez redukce, která je právě tak dlouhá, jako rozdíl mezi
hloubkou těl zrcadlovky a N1???
Stanley 900 píše:Ale to jsem psal přece:
"Takže problém je v odfláknutí konstrukce objektivů určených pro danou Leicu FF bezzrcadlovku, aby měla menší čelní čočku"
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník