Stáňo něco mi uteklo ???.....ty máš Pentax K5 ?? ....docela by mne zajímal tvůj názor na něj .Mít na to finance, tak bych ,,upgradoval" z toho mého postaršího K-m. Ta K5 je už přeci jen jiný level...a při té ceně

.
Jarouši nevím jestli by ty výsledky testu byly nějak příznivější....prostě oční vady jsou jednou dané a myslím že je jedno jestli u vzniku fotky jsi a víš že ji budeš upravovat a nebo ne....prostě pokaždé se na to budeš dívat svýma očima se svými zrakovými nedokonalostmi a pokaždé to budeš ,,korigovat" podle nich tak aby to ve výsledku ,,lahodilo" tvým očím a jejich případným vadám.
Úplně stejná situace je i s hudbou....každý máme křivku ,,frekvenční citlivosti" s více či méně rozdílným průběhem ( ovlivňuje to více faktorů, mimo zdravotní dispozice i např.prostředí ve kterém dlouhodobě pobýváme atd. ).Když stejnou skladbu pustíš na stejném zařízení do stejných sluchátek různým lidem, jeden si bude stěžovat na ,,přebasování" a chválit zvonivé výšky, jiný to bude mít naopak a další bude postrádat výraznější středové pásmo. No a tak to holt máme i mi fotografové se zrakem.....proto to nemá cenu řešit a ,,hodnotit" v tomto směru fotografie druhých.Prostě nikdo nejsme dokonalý

a chce to jen více tolerovat ,,nedokonalosti" druhých.
Myslím že jsem k tomuto tématu napsal už dost vysvětlení i argumentů a dál to tu nebudu ,,plevelit".....viď Jirulko
Karlík