Fauveho kavárna a jiná pohostinská zařízení

Re: Fauveho kavárna a jiná pohostinská zařízení

Příspěvekod Fauve » 23 čer 2016 10:36

Jindro, já vlastním babettu, tuším z roku 1982, a musím přiznat, že každý kdo se podílel na její konstrukci by měl dostat 10 tisíc ran bičem, týdně po 200 aby se naučili neprojektovat zmetky :lol:
http://www.cagliostro.eu/
Přátele, stojí za kulové ho..., ale snáším to velice dobře.
Fauve

Příspěvekod josef38 » 23 čer 2016 10:45

Fauve píše:A pravda tento Pepíkův názor na fanatismus sdílím :lol: .

Pro odesáka Edu:
Ano byl jsem to já, kdo tento výraz už několikrát v Tvé souvislosti použil!
Nesmíš se zlobit, ale když si někdo v ryze fortografickém ( nikoliv politickém fóru ) vytvoří takový nick, jaký má, tak to už také o něčem vypovídá. Z počátku jsem to bral jakou Tvou jistou recesi, ale když jsem si přečetl pár Tvých příspěvků, tak jsem pochopil....
A při svém čistém svědomí, zcela střízlivý a za plného vědomí prohlašuji, že jsem nikdy v žádné straně nebyl a určitě ani nebudu.
Podle mne, je nejlepší strana jen malá a velká, a to ještě jen když jde hladce. Tím spíše v mém věku. ;) ;)
Naposledy upravil josef38 dne 23 čer 2016 10:50, celkově upraveno 1
josef38

Příspěvekod bmx » 23 čer 2016 10:49

Fauve píše:Jindro, já vlastním babettu, tuším z roku 1982, a musím přiznat, že každý kdo se podílel na její konstrukci by měl dostat 10 tisíc ran bičem, týdně po 200 aby se naučili neprojektovat zmetky :lol:

Petře, nejlepší z prskoletů byl Stadion S22, byla paráda s ním jezdit...fakt, nekecám... (n)

Jawetu, Babettu, vše mě vozilo i Pincek 555 se mnou najezdil 10.000 km...
bmx

Příspěvekod ODSakEda » 23 čer 2016 12:28

nick nevypovida vubec o nicem!...
ODSakEda

Příspěvekod Fauve » 23 čer 2016 12:48

Jindro, to s tím Stadionem je pravda, taky jsme ho za mého mládí měli doma. Bohužel nepřežil :lol:
Fauve

Příspěvekod bmx » 23 čer 2016 13:57

Měl jsem první stroj Jawetu, chudák, prasknul jí plechový rám pod nádrží, no prasknul, šlo to zavařit. Myslel jsem, že je to od abnormálního namáhání, kterému byla vystavena v terénu....kdepak...po čase jsem se dozvěděl, že otec, který moped používal pro návraty z inventur, které v potravinářských prodejnách prováděl, vozil na nosiči kolegyni, která trpěla, když musela nohy držet ve vzduchu, museli zastavovat, aby si odpočinula. Bylo to v době, kdy do okrajovách čtvrtí nejezdil už v noci autobus od tramvaje, takže třeba z Kbel dolů do Hloubětína, jezdili na Jawetě ve dvou...tam ji vysadil, neb tramvaj i v nočních hodinách jezdila... :lol: :lol: :lol:
Měl jsem moped jen rok, pak otec usoudil, že Pionýr bude asi pro synka lepší...také odzvonilo s přistavováním mopedu do okrajových částí Prahy, kam jsem před tím Jawetu odvezl a zpátky dojel domů MHD... (n)
Mám hezké vzpomínky... :roll:
Naposledy upravil bmx dne 23 čer 2016 13:59, celkově upraveno 1
bmx

Příspěvekod ODSakEda » 23 čer 2016 13:59

Fauve píše:
ODSakEda píše:fauve kecas a jeste urazis... Vecne a slusne argumentuji, tedy v cem je ten fanatizus??? Ty se mylis a ani se neomluvis :-( ...

Jo film byl ke koupi i Kodak Gold PRO , ale s papirem to nebyla prdel mozna krom Prahy...

Edo, možná se budeš muset omluvit ty mně, já totiž o žádném fanatismu nepsal, jen jsem napsal skutečnost, že ODS je politická mrtvola, která má v parlamentu méně poslanců, než komunisté, to jen ty sis z toho někde vyčetl, něco o fanatismu. A pravda tento Pepíkův názor na fanatismus sdílím :lol: .
Jindro díky za splněnou objednávku, jdu k lékaři, rozhodne zda pokračovat v léčbě chemoterapií, nebo přikročit k radikálnějšímu řešení ( o což bych se obešel).

Jo to se omlouvam, prehlid jsem na mobilu ze to s temi rozvody motoru popletl a o fanatzmu psal josef38 ne ty, ty jsi me "jen" nazval bzucici mouchou... - taky zbytecne politicke vrtani...

Doplneno : za spatne kostrukce nejen Babety nemohli ani tak konstrukteri ale rezim! Sam jsem byl konstrukterem v Avii a kdyz jsme chteli modernizovat stale drevene!... sajtny a nahradit duralovejma a zavery modernimi kamionackymi cepy s pakou a vysunovacim cepem bez zajisteni rachoticim retizkem..., malem me z fabriky vyhodili a poslali do Bohnic... Nakonec jsem prosadil modernejsi sajtny alespon z vlniteho plechu polouzavreneho lehkymi profily a zajisteni automaticke - sice jednoduchym riglem, ale s pruzinou. Vic soudruzi... vedouci! nedovolili...

Stalo to za prd ale starici byli mladi a idealizuji si tu dobu..., chapu.
ODSakEda

Příspěvekod bmx » 23 čer 2016 15:11

Udělal jsem pokus s druhým telefonem, stejná trasa, asi ta stará Nokia fotí líp... :lol:
Přílohy
z_vycházky_NokiaN8.jpg
z_vycházky_NokiaN8.jpg (658.5 KiB) Zobrazeno 3662 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 5.8984375 mm
Čas expozice: 1/299.40119760479 sec.
Clona: F/2.796875
ISO: 104
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, auto mode
Model: N8-00
bmx

Příspěvekod Fauve » 23 čer 2016 19:17

Jindro, vyvenči ty mobily najednou, cvakni tutéž věc a pověs tady obrázky na zeď, porovnáme uvidíme. Jo vyšetření dopadlo dobře, zvolenou léčbu není třeba zatím měnit (n)
Fauve

Příspěvekod **lasta » 24 čer 2016 01:00

Fauve
Prima (n)

Edo
Jsi manipulovatelný. ;)
https://m.youtube.com/watch?v=QOi-uQBSvlU
**lasta

Příspěvekod Fauve » 24 čer 2016 09:44

Přeji příjemné dopoledne, pokud se nyní při 27°C ve stínu dá o nějaké pohodě mluvit (y)
Přílohy
FT0837.jpg
To vypadá na sousedský spor
FT0837.jpg (534.75 KiB) Zobrazeno 3591 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 20 mm
Čas expozice: 1/180 sec.
Clona: F/8
ISO: 400
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: PENTAX K10D
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
Fauve

Příspěvekod bmx » 24 čer 2016 09:51

Ahoj, dnes opět na mrtvici, byl jsem na poště se psem a zplavenej jsem byl... :roll:
bmx

Příspěvekod Fauve » 24 čer 2016 10:16

Jindro, za půl hodiny stoupla teplota na 29°C. Doufejme, že takové vedro nebude celé prázdniny. Dnes jsem ve Frýdku a čekám až přijde domů žena, třeba odjet na chalupu a bez přemýšlení zalezu do kanálu, dokud ještě žiju :lol:. Gustav beztak taky naložen v bazénu, s hadičkou ze sudu v puse, bo škoda špinit sklenici, aspoň já bych si to tak zařídil :lol:
Fauve

Příspěvekod bmx » 24 čer 2016 10:27

Zatím to snáším, neb obývák bude ještě chvíli ve stínu. Ventilátor fouká...až bude nejhůře, natahnu si punčochy, co mám nosit na křečáky, stoupnu do vany a studenou je na těle namočím...chladí to dokonale ;)
Jako kluci, jsme nosili mokrá trička... :lol:
bmx

Příspěvekod bmx » 24 čer 2016 10:40

S tím ležením v bazénu....tělo má cca 36°C a teplá voda od sluníčka, třeba 26°C...deset stupňů rozdílu dovede hezky potrápit záda, takže z bazénu, jen s pomocí... :mrgreen:
bmx

Příspěvekod gustav » 24 čer 2016 10:42

Zdravím pánové, tady také 29 ve stínu. Alespoň trochu fouká vítr.
Petře, ještě nemám hadičku v hubě :D , právě se na zahradu chystám. Žena už tam je, pomáhá dceři s přípravou.
Jenom chci vidět, kdo se obětuje a bude v tom vedru grilovat. No a s tím pitím nevím, nevím. Včera jsem tu baterii viděl,
ale kdo bude pít ? Já ne, v tom hicu, jestli tak až večer trošku :D . Asi budu pomalu a v klídku dojít pivo ve stínu ...
Foťák si vezmu, ale jestli se mi bude chtít fotit, tak to nevím. Když jo, tak tu zítra něco dám ...
Jindro, tak to neřeším, ani jsem nikdy o tom nepřemýšlel, nebudu se tam stejně čochtat celou dobu :lol: .
gustav

Příspěvekod bmx » 24 čer 2016 18:51

Gustave ahoj, vzpomínám na můj zážitek na setrvání v moři, nemohl jsem se nabažit a záda to odnesla...prochladila se... (y)
Lepší je ležení na písku... (n)
Dnes jsem myslel, že horkem duši vyplivnu a to jsem byl jen dvakrát se psem a na poště... :mrgreen:
bmx

Příspěvekod Fauve » 25 čer 2016 06:34

Kamarádi, přeji příjemné ráno, dnes ráno prozatím zataženo, trošku se ochladilo, snad bude dobře (n)
Fauve

Příspěvekod bmx » 25 čer 2016 07:15

Tak ahoj, tady se vytápí pec, chleba třeba... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:
bmx

Příspěvekod Fauve » 25 čer 2016 07:42

Jindro, asi zalezu do sklepa, tam mám 12°C.
Před chvíli se mě ptal kolega jestli pamatuju dobu kdy se koupilo mléko a pilo se, potom zkyslo a pilo a potom se z něj udělal sýr a jedl se. No pamatuju akorát se nekupovalo, ale babička ho nadojila od krávy. Dnes koupíš mléko a zkazí se místo co by zkyslo, ani slepice to nechtějí (y)
Fauve

PředchozíDalší

Zpět na Šeptáme do duté vrby