Josefe, ta poslední fotka před obchodňákem bylo jedno velké dilema. Budova 21 (mrakoš) působí v reálu kromě toho cihlového obložení také viditelně zeleným dojmem, díky zeleně natřeným rámům oken. Snad je to na předchozích fotkách taky trochu vidět. Ale tady, před těmi výklady, jsem si na původní vyvážení bílé netroufl (kvůli eventuální kritice

), protože světlo z těch zářivek vycházelo do žlutozelena. Tak jsem použil vyvážení na zářivku, světla z výkladů vycházejí relativně normálně, ale ten typický nazelenalý vzhled Karfíkovy budovy je úplně fuč, prostě tak by to vypadat nemělo. Je mi jasné, že místa neznalý člověk nic nepozná a neřeší to, ale já se s tím moc ztotožnit neumím a u té fotky si pořád musím říkat, že takhle ten barák v noci prostě nevypadá.
Miro, evidentně o Zlíně něco víš, v dnešní zlínské příloze MF Dnes je celá stránka věnovaná arch. Vladimíru Karfíkovi (20. výročí úmrtí).
Noční dojem z budovy je z mého pohledu zhruba takový, jako na fotce v příloze. Už podle osvětlených zelených stromů je poznat, že je to mnohem blíž k realitě, než na včerejší fotce, která tu zelenou skoro vymazala.