Ahoj Jindro, Pavle - dík za přání. Petře, ty mi chceš ušetřit práci se zaléváním, viď? A houbičky nemají nikdy vody dost , konečně to začíná .Těch sousedek je mně ale líto. Dám hádanku
Přílohy
není_kam_se_schovat.jpg (554.49 KiB) Zobrazeno 3556 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 18.584 mm
Čas expozice: 1/160 sec.
Clona: F/4.5
ISO: 80
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: Canon PowerShot SX1 IS
Exposure bias: -1/3 EV
Metering mode: Spot
hádanka.jpg (183.62 KiB) Zobrazeno 3556 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 5 mm
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/3.2
Magdě a Slávkovi všechno nejlepší včetně světla vinšuju . Magdi, nejen duhy máš parádní, sloupy mi vůbec nevadí . stano.v: Skoro jak sloupová síň v Karnaku, světelně i geometricky příjemné . Milane, vlkem jsi dostal i mě, fakt nádherný, ale pěkné jsou fšecky, kostelík moc fajny . Došla mi Velvia 100, dám nějakou přehradu, Bohouš velkoryse přeskočí... A ňákou malinu, ze zahrádky, na chuť...
Přílohy
Přehrada, Velvia 100, 80-200 AiS.jpg (347.88 KiB) Zobrazeno 3554 krát
Přehrada II, Velvia 100.jpg (370.98 KiB) Zobrazeno 3554 krát
Přehrada IV.jpg (352.82 KiB) Zobrazeno 3554 krát
Přehrada III, Velvia 100.jpg (703.15 KiB) Zobrazeno 3554 krát
Maliny, Velvia 100.jpg (282.73 KiB) Zobrazeno 3554 krát
Jarouši - myslím, že Tebe chválit je jak nosit dříví do lesa , přesto ho tam vždycky rád kus přinesu Magdi - název fotky "Emanuel v akci " sliboval všechno, tož jsem se těšil, že na stará kolena se dozvím, jak to dělají motýlci... a nic..., za pohotovost Pedroz - vyslovuji hlasitou pochvalu
Milane, nikam nechodím (nejezím) raději, než do lesa. Ani do lednice... Vím, že tady to už nikoho nebude zajímat, ale kdyby sem, náhodou, ještě nakukoval někdo, kdo se stále plazí škarpou, jako já, dám dvě stejné fotky v rozmezí pár minut (výměna filmu) z Velvie 100 a Velvie 100F. Jako ty předešlé jsou bez úprav, nemá smysl se v tom nějak moc vrtat, když je evidentní, že ty barvy byly tvořeny zcela záměrně a výrobce jenom plnil přání a požadavky pánů krajinářů. Ani žádný filtr není použit, většina těch včerejších je s polarizákem.
Přílohy
Přehrada 55 Micro, Velvia 100.jpg (298.02 KiB) Zobrazeno 3517 krát
Přehrada 55 Micro, Velvia 100F.jpg (296.2 KiB) Zobrazeno 3517 krát
Dvě speciálně pro pedroze, aneb kdo hledá, najde. Ta bílá motorka je ČZ 500, barevně připomíná verzi pro vatikánskou gardu, ale zlaté doplňky chybí, výfuky taky asi nebudou originální. Ale je to krásný stroj. Fotka z filmu je dost podexponovaná, částečně vinou měření (převaha bílých ploch), a hlavně baterky v blesku mlely z posledního. Proto je tam tolik šumu, ve skutečnosti je to zvýrazněné zrno vlivem podexpozice negativu. A taky začátek filmu moc "hezky" poškrábali v labu, nebýt ICE při skenování, byl by to děs a hrůza . Druhou fotku jsem si vypůjčil od kamaráda a jeho Nikonu D7000.
Přílohy
ČZ 500, F5.jpg (554.75 KiB) Zobrazeno 3515 krát
ČZ 500, D7000.jpg (350.34 KiB) Zobrazeno 3515 krát
Ahoj Děkuji všem za milá přání. Ráno sice pršelo, ale před polednem se vyčasilo, takže jsem se 4 chlapy vyrazila do lesa na houby, dokonce jsme i něco našli, večer se ohřála u kamínek a od zítřka se už snad konečně budu vyhřívat na sluníčku. Jarouši, fotky parádní Josefe, pravdu máš jen z poloviny - je to květ Hádanku uhádl stano - rostlina mnoha názvů - proskurník=topolovka=slezová růže
Přílohy
odpověď_na_hádanku_Alcea_rosea_Nigra_TOPOLOVKA.jpg (339.79 KiB) Zobrazeno 3450 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 5 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/2.8
Jarouši, přehrada parádní, film krajinu "umí". ....ta je pěkná....ČZ 500, D7000.jpg (350.34 KiB ) ale ty dvě.. (ČZ 500, F5.jpg (554.75 KiB) Vojenský pérák.jpg (431.27 KiB) nevím nějak je to zelenkavé. Proč to tak je asi víš ty. zelený Harley je barva také přirozená . Já jen cváčky- orážím od vnoučat.Tak jen co přišlo pod ruku a dokument pro Magdu (soutěžíme na téma sedlák a brambory... ).. Gratulace řeším telefonicky (to aby jsem nebyl pomluven ).
Přílohy
kontrola1.jpeg (502.23 KiB) Zobrazeno 3565 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 420 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 250
Model: Canon EOS 7D
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV