Ahoj Johni.
Mému Kodíkovi začal blbnout kontakt na hlavním vypínači, takže když namáčknu spoušť tak se mi foťák vypne a když povolím prst na spoušti tak se zase zapne

....bohužel nepomohlo ani to, když jsem ,,obnažil" ten šedý silikonový pruh kolem něj a prostříkal ho Kontoxem. Jediné řešení je ,,zvýšit" spoušť nalepením nějakého bazmeku ( např.ze silné gumy vyseknutého výsečníkem ) abych se po domáčknutí nedotýkal prstence hlavního vypínače .....to pak Kodík maká jak má

.
Karlík
PS: Ten Tamron v kombinaci s Raynoxem je na makro perfektní

. Bez blesku mi vycházelo na kamarádově Canonu optimální nastavení :
Av - clona 16 - ISO auto v rozmezí 100 až 400 . Pak jsem ještě zkusil vestavěný blesk a domodělo rozptylku .....a to už vůbec nemá chybu
Plný manuál - ručně nejkratší synchro čas blesku ( kámoš má 1/200vt )- clonu 22 - ISO 100 ( případně 200 pokud by to vestavěný blesk na clonu 22 už nezvládal ). Protože je objektiv s nasazeným Raynoxem ale dlouhý a fotíš na cca 10 cm hrozí zastínění, tak mám rozptylku nasazenou až na jeho konci ( resp. na Raynoxu ), tím pádem je nežádoucí aby se při zaostřování otáčel přední člen

byla by z toho sekačka. Nezbývá než přepnout na MF nastavit ručně nekonečno a zaostřovat pohybem těla .... jde to docela v pohodě a občas je to dokonce rychlejší a přesnější než AF. Při velkých zvětšeních ( Tamík s Raynoxem umí od cca 1 :1 až dokonce do 1:2 ! ) si užiješ pocit Saši Zajceva v ruinách Stalingradu

...dvakrát pomalu zhluboka nadýchnou, zklidnit tep ( při 1:2 se obraz ,,hází" podle toho jak ti tluče srdce

), zatajit dech , zamířit doprostřed oka ,,nepřítele" a zlehounka zmačknout spoušť aby sis nestrhnul ,,výstřel" mimo maličkou hloubku ostrosti

.