premekh:
Tak ještě u toho Panáka FZ 200 vidět reálné výstupy a pokud to bude všechno jak píšou, nebylo by u mně v případě novýho foťáku asi co řešit

Panasonic se skutečně vytáhnul a vypadá to jako foťák. Velikost ani váha půl kilo by mě v tomhle případě vůbec nevadilo ...je to pořád kompakt a ty parametry jsou ( alespoň na papíře ) docela impozantní. No a optika Leica je holt Leica, tam bych celkem kvalitu předpokládal a nebál bych se do toho jít. Snímač sice pravda není nijak větší než je klasika kompaktů co do velikosti, ale na druhé straně kvalita a technologie snímačů je už zase dneska kousek dál než před pár lety... Ty větší snímače jsou zase vykoupeny buď malým ohniskovým rozsahem ( třeba G 12 ) nebo ty jetě větší snímače u bezrcadel nutností měnit objektivy, což bych já osobně nechtěl. No, zatím Panák FZ 200 u mne docela nadšení ...
Psal jsi myslím, že máš 3 páry ( 6 ks ) Enelopů. Zkus si je očíslovat např. A1 - A2 jeden pár, B1 - B2 druhej a C1 - C2 třetí. Postupně nabij a pak vybij ve foťáku ( do chcípnutí ) všechny páry, změř a zapiš si kolik má kterej kus voltů a pak dej k sobě vždy dva kusy ( pár ) který mají zhruba stejný napětí ( V ). Přednostně ty, který budou mít po vybití kolem 1,1 - 1,2 V. Nabij je a možná budou ještě ve foťáku dobře použitelný. Většinou neodejdou všechny najednou, ale když zpáruješ ještě ty dobré ( nebo lepší ) dají se ještě nějaký čas používat. Měřák jsem viděl prodávat u číňanů ( nebo vietnamců) asi za 85 Kč ...pokud nemáš v nabíječce na každý článek samostatný slot, tak když je jedna baterka slabší, tak se to pak časem zhoršuje a ničí se tím i ta druhá ..Sice měření bez zatížení není to pravý ořechový, ale pro orientaci je to zase lepší než nic.