Zdendo koupili jsme deset slepic, sice by naše zahrada uživila i dvacet, ale nemáme proč zřizovat nějaké velkochovy.
Měl jsem na blogu krásný příspěvek, z května roku 2014, ale někde zmizel. Viditelně ta věc potřebuje údržbu.
Zde je kopie:
Tak nyní nevím, pokud jsem sám nezpůsobil zázrak, tak jsem byl jeho svědkem. Přijel jsem v pátek dopoledne v našem nejmenované okresním městě k čerpací stanici OMV a při tankování benzínu došlo k zázraku, do desetilitrového kanystru se mi podařilo natankovat 14 litrů benzínu a jistě ještě jeden litr by tam vešel. Trošku mě to zarazilo, jsem sice všeho schopen, ale kouzelník nejsem a tak jsem při placení (poučen, přece jsem ve fabrice 10 let pracoval jako metrolog), požádal obsluhu o předvedení kalibračního protokolu. Usměvavé příjemné děvče si nevědělo rady a tak zavolalo vedoucí. Příšla suverenní starší dáma, ve váhové kategorii přezcent. Chvíli se mnou debatovala o tom kolik do kanystru vejde benzínu ujistila mně, že vše mají v pořádku a při odchodu zpět do kanceláře se mně zeptala, jestli ještě něco chci a já tedy že nahlédnout do těch kalibračních listů. Nařídila obsluze pokladny, ať mi je tedy ukážou a odkráčela do své kanceláře. Nu koukám, koukám do protokolu a co nevidím, protokoly jsou dobré 4 měsíce propadlé, kalibrace měla proběhnou už v lednu. Tak jsem tedy vedoucí, nechal zavolat zpátky a děly se věci. Nejdříve jsme se šli podivat na kalibrační štítek na stojanu a hle taky propadlé, okamžitě nařídila, aby mi byly vráceny peníze, ale jak už jsem psal jsem všeho schopný, tedy se zachovat i seriozně a tak jsem řekl, ať mi tedy vrátí peníze za ty čtyři litry navíc, že se mi nechce kanystr vylévat někde do jejich nádrže. Nu stalo se ještě jsem jim doporučil, ať si dají stojany překalibrovat a odjel. Ale jedu kolem pumpy asi za hodinu a co nevidím. Řidiči tankují do aut, nic zlého netuše, žádná cedule, tento stojan je mimo provoz.
Přijel jsem domů, uvařil jsem si dobrou, ale skutečně dobrou kávu a při ní jsem se rozhodl, že bych se měl poradit, nakonec všichni víme, že "víc hlav je více rozumu". A tak jsem zavolal svému dobrému kamarádovi, který léta pracuje v oblasti metrologie, co s tím? Upozornit Český metrologický ústav, nebo Českou obchodní inspekci. Poradil, že metrologové toho moc nenadělají, že bych měl raději oznámit celou záležitost na Českou obchodní inspekci. Nu radu jsem vyslechl a prohlásil, že to tedy ještě uvážím. Ale už za deset minut, kamarád volal zpět, že se u něj v práci všichni tak rozhořčili, nad neserióznosti našich pumpařů a jestli nechci mít na svědomí nějaký ten infarkt, tak mám hned na tu obchodní inspekci zavolat.
Vyhledal jsem tedy na internetu kontakt na kancelář České obchodní inspekce v Moravskoslezském kraji a zavolal. Popovídal jsem si příjemnou paní, vysvětlil jí, že jsem sám poškozen nebyl, ale přesto se mi nelíbí, jakým způsobem čerpací stanice problém vyřešila. Upozornil jsem jí na prošlé kalibrace stojanů. Tak tedy uvidíme jak se to bude dále vyvíjet.
No a to už tam v blogu nebylo, dostali drobnou pokutu 100 tisíc korun