Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod Martynko » 11 kvě 2016 03:22

Jardo: kde ty ses to vyloupnul hned na Hřebči? Tenhle pohled moc dobře znám :idea: a tak přikládám jeden starší snímek jen o trochu široký a taky krapet mokrý... :D
Přílohy
SDIM0069 Panorama.jpg
SDIM0069 Panorama.jpg (108.66 KiB) Zobrazeno 3571 krát
Martynko

Příspěvekod pe-pa » 11 kvě 2016 06:28

A hned je to tady docela jina parada! Jen kdyz se jen trochu chce.! :) Jarda, Jarous, (n)

Axislubo, mozne to je, holt to s tou cestinou nemam lehke, jsem uz dlouho pryc. :( Takze vse s prominutim, je to presne tak jak to axislubo pise :)
Jarous rozumi asi urcite take, jinak by se davno do mne pustil; takze podle axislubo, promin :)

Martynko, paradni fotka, jeste lepsi by byla, kdybys pouzil prechodovy neutralni filtr pro horejsek. Obloha by se trochu ztmavila a detaily dole by pekne vylezly a fotka by se stala pekne ziva a plasticka. Zkus to priste, ale na M a exposici merit pred nasazenim toho filtu, zafixovat ji v kamere a pak fotis s nasazenym filtrem na tuto expozici. Prakticky to trochu pak podsvicuje oblohu a dela spravny osvit dolejsku, ktery je ted podosvitnuty a prilis tmavy. :)

Sigma Quattro 0
pe-pa

Příspěvekod Jarouš » 11 kvě 2016 11:30

A ještě pár kousků z místního hřebene (630 m.), než mě vyhnala bouřka. Že u nás pod kopcem ani nekáplo, to se už jaksi rozumí samo sebou... (y)
Dvě fotky jsou skoro stejné, dávám je proto, aby bylo vidět, jak mění vzhled krajiny pouze jiné rozložení jasů a stínů vlivem putujících mraků.
Přílohy
SDIM5862.jpg
SDIM5862.jpg (466.49 KiB) Zobrazeno 3535 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 28 mm
Čas expozice: 1/30 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
SDIM5866.jpg
SDIM5866.jpg (443.77 KiB) Zobrazeno 3535 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/20 sec.
SDIM5860_panorama.jpg
SDIM5860_panorama.jpg (419.92 KiB) Zobrazeno 3535 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Jarouš

Příspěvekod jajakm » 11 kvě 2016 19:33

Martynko píše:Jardo: kde ty ses to vyloupnul hned na Hřebči? Tenhle pohled moc dobře znám :idea: a tak přikládám jeden starší snímek jen o trochu široký a taky krapet mokrý... :D

Byl jsem na služební cestě a jel jsem kolem. Počasí bylo pěkné a SIGMU DP2M jsem náhodou měl sebou v autě. Byla to příjemná zastávka i s jídlem v místním zájezdním hostinci. Hostinec ale nějak upadá. Jezdím tudy už asi 20 let, to ještě nebyl tunel. Posílám ti ještě jednu fotku tvého oblíbeného pohledu z Hřebče i s velkoprůmyslovým zemědělským areálem v pravé části fotky. :D Jarda
Přílohy
HRE-02.jpg
HRE-02.jpg (851.47 KiB) Zobrazeno 3502 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/160 sec.
Clona: F/7.1
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -3/10 EV
jajakm

Příspěvekod Luboš » 11 kvě 2016 19:47

Tak to pe-pa nebude mít radost... :D
Luboš

Příspěvekod axislubo » 11 kvě 2016 20:08

Viem, obrazky nic moc, ale stale lepsie ako nas hokej :-D
Přílohy
SDIM0072ir.jpg
SDIM0072ir.jpg (245.4 KiB) Zobrazeno 3487 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/1000 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 200
SDIM0071ir2.jpg
SDIM0071ir2.jpg (169.49 KiB) Zobrazeno 3487 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/1000 sec.
Clona: F/5.6
axislubo

Příspěvekod ODSakEda » 11 kvě 2016 20:36

Nevieš! Nesuď sám sebe! Navyše dopředu = předsudky... Tvoje obrázky - zejména ten 1. bez drátů... a moderních... staveb, je krásnej - ostrej, barevně veselej, mraky prokreslený 8-) , jsou dobré, tedy vlastně mě osobně se líbí (n) , ať nepíši za druhé...
ODSakEda

Příspěvekod Jarouš » 11 kvě 2016 22:40

Jo, jo, taky se mi líbí (n). A hokej? Ještě není konec ;).
Přílohy
SDIM5886.jpg
SDIM5886.jpg (492.58 KiB) Zobrazeno 3466 krát
EXIF-Data
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 12 kvě 2016 12:17

Jarousuv rohling v sedem zavoji uplne jednoduse a rychle bez jakychkoliv komplikaci osvezen v Picassa3 kliknutim na kouzelnou hulku.....
Jako kdyby Jarous uz ani doma pri ustalovani v SPP nepoznal, ze tam ma jeho obligatni sedy zavoj, nebot mu tam sviti na plne pecky slunicko - slunecny den..... (y) Ale jeste, ze tady Jarouse mame; jak videt na fotkach ostatnich, hned pochopili.... Jen ten Jarous se chce snad stat svatym.... :lol:
pe-pa

Příspěvekod axislubo » 12 kvě 2016 17:23

;)
Přílohy
SDIM0092ir.jpg
SDIM0092ir.jpg (201.18 KiB) Zobrazeno 3424 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/160 sec.
Clona: F/10
axislubo

Příspěvekod Jarouš » 12 kvě 2016 18:22

Jo, jo, v sedm večer, to máme fakt ještě sluníčko na plné pecky. Ještě že tady takového machra máme, má to perfektně v oku, ani EXIFy studovat mu netřeba... (y)
Jarouš

Příspěvekod **lasta » 12 kvě 2016 21:20

Jarouš píše:Jo, jo, v sedm večer, to máme fakt ještě sluníčko na plné pecky. Ještě že tady takového machra máme, má to perfektně v oku, ani EXIFy studovat mu netřeba... (y)

Jasně. Z toho tvého fota ta atmosfera krásného povecera přímo vyzařuje i bez exifu ! (n)
**lasta

Příspěvekod Jarouš » 12 kvě 2016 21:39

Lubo, pěkná obloha (n).
Před pětadvaceti roky tady byl nerušený výhled, nejbližší dům stál nejméně 300 metrů daleko.
Lasto, šlo taky trochu o kompromis. Nechtěl jsem, aby ten žlutý barák vzadu byl k nepoznání kvůli přepálení. Mám i o stupeň světlejší variantu a tam už je to blivajz barevně nepopsatelný, přesně jak na úpravě od "Mistra". Já vím, že tady je to prakticky jedno, ale mě to v reálu prostě jedno není. A hlavně mám rád, když mi ty fotky i po čase připomenou, jak tenkrát vlastně bylo, což Petrovy úpravy absolutně nereflektují a posunují úroveň světla o několik hodin (o barevnosti v některých případech raději nemluvě...) (y) (y) (y)
Přílohy
SDIM5898.jpg
SDIM5898.jpg (482.18 KiB) Zobrazeno 3386 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 40 mm
Čas expozice: 1/25 sec.
SDIM5903.jpg
SDIM5903.jpg (495.73 KiB) Zobrazeno 3386 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/8 sec.
SDIM5909.jpg
SDIM5909.jpg (460.52 KiB) Zobrazeno 3386 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 200 mm
Čas expozice: 1/2.5 sec.
Clona: F/10
Whitebalance: Automaticky
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 12 kvě 2016 21:52

Jarousi, pekne si to okecej, mi to je totalne fuk; cvakej si jak chces, hlavne aby sis vzpomel...... jeee, uz to vevydrzim....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ; Jarousi, klobouk dolu, ale bez radeji tem nekam u vas do kabaretu!!! Bude urcite furt vyprodano!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , ale uz prosim te neokecavej, je to uz dost trapne jako tenkrat ta cervena na tom hrbitove.... do krve ses hadal..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Axisluba s tou svou posleni tady ji fotil take vecer v 19 hodin..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zdravi te Mistr :lol:

Prvni fotka auror Jarous fotka s sedym zavojem jako prase, focena v plnem zapadajicim slunci jako tady Axislubo. Druha patri Autorovi Axislubo, focena v 19 hodin vecer take pri plnem zapadajicim slunci, coz potvrzuji dlouhe stiny.... A kdyz si ji vlozite do Picassa 3, tak muzete videt plny exif. Tedy kdyz si ho nahore zakliknete... :)
pe-pa

Příspěvekod Jarouš » 12 kvě 2016 22:47

Když už sis dal tu práci, je tam 12 minut rozdíl ;). A opravdu musí být na těch dvou fotkách stejná intenzita slunečního svitu? Vidíš na těch mých posledních fotkách, jak "čistá" byla obloha? Na Tebe už moc složité, že? Tak tady máš jednu jednoduchou, té bys mohl rozumět. Akorát se musíš smířit s tím, že je to z toho šíleně nekontrastního objektivu, ale barvičky a jas jedna radost... :D
Pořád dokola tady rotuješ nějakých 10-12 fotek, z toho ani nejsou všechny ze Sigmy. To si na tom s vlastní, dozajista perfektní, tvorbou fakt tak blbě? To pořád nevidíš u některých fotek ty šílenosti v obloze, nebo u těch větších tu katastrofální kvalitu zmenšení nebo u té poslední řeky tu plakátovou lacinost saturace ve stínech, včetně fialových kmenů? Vážně si myslíš, že jsme všichni úplně slepí? Ty jsi fakt ta pravá GENERELL autorita :lol: :lol: :lol: (y) (y) (y). A měl by ses krotit, ještě jednou se tady neomaleně navezeš do občas nakukujících hostů, kteří jenom slušně sdělí svůj názor, budeš nemilosrdně smazán, protože na Tebe žádná slušnost neplatí. Každý Tě tady má dávno plné zuby, akorát se to bojí napsat a taky Tě mnozí neznají tak dlouho a dobře. Tvůj několikaměsíční zimní spánek byl to nejlepší, co toto vlákno za dobu své ani ne tříleté existence potkalo.
Přílohy
SDIM5904.jpg
SDIM5904.jpg (470.45 KiB) Zobrazeno 3373 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 103 mm
Čas expozice: 1/6 sec.
Jarouš

Příspěvekod MiraM » 13 kvě 2016 06:56

Jarouši, byl jsem pár dní mimo. A teď sleduji, že se Mahler zase rozvášnil.Samozvaný pedagog, fotografická špička, psychopat, co tady dává do omrzení pár fotek dokola. A nevím proč mu je třeba Josef pořád dokola chválí. Nestačí jednou? ;) Ale to není Josefe nic proti tobě a už vůbec nic důležitého. Důležité je, že se tady Mahler pravidelně objevuje, aby tady všechny otrávil, zkalil vodu a pak se spokojeně odmlčí, aby zase po určité době vystaví své některé pěkné, některé zmršené fotky, ale hlavně pořád ty samé(!) a prohlásil je za etalon dokonalosti. Poté mistr opraví pár fotek dle své umělecké erudice , rozdá pár nevyžádaných rad a odebere se do své duševní bídy, aby se zase po určité době vynořil se svým jedem.
Je nutné si uvědomit Mahlerovu z odpuštěním vychcanost. Všimněte si, že si vždy vybere někoho, koho chválí a někoho koho stíná.
Tím si myslí, že vytváří obraz objektivity. (y) Je mi ale záhadou proč prudí jen tady a jiná šťastnější vlákna nechává na pokoj. Podotýkám, že nasíral i v dobách, kdy Sigmu neměl a kdy pro ni neměl dobrého slova.
Jediný recept : Mazat jeho příspěvky všechny, bez výjimky pozitivní i negativní . A pak nastane pohoda jako na všech jiných vláknech, kde lidí fotí pro radost. On sám Velký Neomylný Mahler, to při své sociální tuposti nikdy nepochopí. Skoncujme s ním. Pete, sleduješ li - to zasáhni. Vlákno je tvé dítě! Nedělej z něj sirotka! :D A zbytku přeji, aby se nenechal otrávit jako já. (y) M.j. Sigma mi dělá radost i bez publikování. Mějte se a snad někdy v postmahlerových dobách. M
MiraM

Příspěvekod josef38 » 13 kvě 2016 07:40

MiraM píše:A nevím proč mu je třeba Josef pořád dokola chválí. Nestačí jednou? ;)

Ahoj vespolek a především Miro. :D
Nevím, kde jsem v současnosti chválil Petrovy fotografie.
Má poslední zmínka byla u portrétu těch dvou kluků. Tu jsem kdysi chválil, protože se mi opravdu líbila.
Takže má poslední pochvala byla tato, zřejmě myslíš tu:

josef38 píše:Tento snímek: download/file.php?id=82637
už jsem minimálně třikrát ( tolikrát zde už určitě byl zveřejněn ) chválil. Znovu už se opakovat nebudu. :D

Takže si ji prosím pozorně přečti znovu.
Nechtěl jsem se do těchto vašich debat s Petrem vměšovat, nerad diskutuji s někým, kdo do diskuzí vkládá osobní útoky. Já to skutečně nerad čtu a silně mi to vadí. Už několik podobných diskuzí jsem zde ale i jinde absolvoval a nikdy jsem si z nich nepřinesl dobrý pocit.
Některé Petrovy ukázky se mi líbí, ale ne všechny. Jsou trochu na "jedno brdo" a brzy se okoukají.
Jestliže on má v sobě potřebu snímky druhých upravovat, což ale osobně považuji za neomalenost, tak bude nejlepší, když ho při této činnosti necháte a nebudete reagovat, snad potom pochopí, že jedná hloupě a trapně.
Takže Miro, jestli jsi mě chtěl do těchto úplně zbytečných debat vtáhnout, tak se Ti to podařilo. :lol: :lol: :lol:
Já už ale stejně odpovídat nebudu, ať napíše kdokoliv, cokoliv.

Mějte se zde báječně a zachovejte si čistou hlavu! (n) (n)
josef38

Příspěvekod MiraM » 13 kvě 2016 08:05

Sorry Josefe, máš pravdu. Vtáhnout jsem tě do této debaty nechtěl. Ale povedlo se, takže podruhé sorry. Je zbytečné se něčím takovým špinit.
Už to taky dělat nebudu. Měj se hezky a ať řeka čaruje. V tvém případě je to pravda. (n) M
MiraM

Příspěvekod josef38 » 13 kvě 2016 08:16

OK Miro! (n)
Snad ještě doplním tolik, že moc zdatný krajinář nejsem, ale jestliže se dívám na podobné obrázky, tak mám rád, když odpovídají realitě. Některé počítačově vyumělkované obrázky jsou sice na první pohled líbivé, ale na stěnu bych si je určitě nepověsil. Připadají mě zrovna tak kýčovité, jako třeba ve vietnamských prodejnách prodávané přebarvené ručníky s portréty dívek v různých polohách, nebo s portrétem koně, či jiného zvířete. To bych si také do koupelny nepověsil. Ale už dost, tak se tu mějte! J.
josef38

Příspěvekod MiraM » 13 kvě 2016 08:40

Josefe, souhlas, líp bych to říci neuměl. Ale když se to někomu líbí ať si to tak fotí. Je to jeho věc a mně
to neubližuje. M
MiraM

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou