Ale od vas tri, tedy Lasta, Fauve a ODSakEda se neda ocekavat jine lepsi a objektivnejsi posouzeni, nebot vy dva prvni vubec nefotite, jen se tady motate na kecacich vlaknech a Eda cvaka fotky nejakou krabickou, takze ani nema paru co to je RAW....

Moderátor: Pete2

pe-pa píše:mili pratele, lasto a dalsi, meli byste si uvedomit, ze priklady jsou upravovany z nekolika malo pixlu, ktere jsou zde od autora k disposici. Bude-li zde fotodatei v plnem zneni, bude to take jina pisnicka. Sigmy, tedy fotaky jsou schopne a uplne normalne, tedy kdo je plne dokaze obsluhovat, fantastickych fotek a kvality, ktera se s bayerem neda srovnat....
Ale od vas tri, tedy Lasta, Fauve a ODSakEda se neda ocekavat jine lepsi a objektivnejsi posouzeni, nebot vy dva prvni vubec nefotite, jen se tady motate na kecacich vlaknech a Eda cvaka fotky nejakou krabickou, takze ani nema paru co to je RAW....

Moje SONY A65 a A77 samože neznaj RAW
 Moje SONY A65 a A77 samože neznaj RAW   I když je fakt také to, že nejen malé rozlišení , ale zejména generování obrazu flashem, nebo v čem to tady je zobrazováno, ale i internetovým prohlížečem, je hroznýýýýý ...
 I když je fakt také to, že nejen malé rozlišení , ale zejména generování obrazu flashem, nebo v čem to tady je zobrazováno, ale i internetovým prohlížečem, je hroznýýýýý ... 

Ale fotit umis.
Ale fotit umis.  a ptam se jen cos asi za charakter, kdyz tady povidas tu svoji omacku....
  a ptam se jen cos asi za charakter, kdyz tady povidas tu svoji omacku.... 

Moc si se zlepsil za tu dobu co jsem zde nebyl. Gratulu
  Moc si se zlepsil za tu dobu co jsem zde nebyl. Gratulu  ji!!!!!!!
 ji!!!!!!! . Celkem tě všichni šetřili. Nu což, vrátil se tady s tebou opět duch konfrontace . Fotím pro radost a tak nechápu, proč jsem se znovu nechal uvrtat do publikování svých fotek, byť zatím testovacích na internetu.
 . Celkem tě všichni šetřili. Nu což, vrátil se tady s tebou opět duch konfrontace . Fotím pro radost a tak nechápu, proč jsem se znovu nechal uvrtat do publikování svých fotek, byť zatím testovacích na internetu. 

pe-pa píše:ODSakEda, podival jsem se ted na tve fotky, ktere jsou opravdu vetsinou velice dobre, samozrejme malo ostre, ale to je tim aparatem ne tebou. Jen jeste trochu toho postprocesu a i toto budes moci zlepsit!Ale fotit umis.
a ptam se jen cos asi za charakter, kdyz tady povidas tu svoji omacku....

), vemu určitě stativ, dosti přicloním, nebo popojdu a nevemu UZ sklo...,  a né 1/1000s a né z ruky, ale i sekundy a spouštět bezdrátovým ovládáním , to aby jsi nerostřásl detaily v dály ani dotekem spouště! a ISO50
 ), vemu určitě stativ, dosti přicloním, nebo popojdu a nevemu UZ sklo...,  a né 1/1000s a né z ruky, ale i sekundy a spouštět bezdrátovým ovládáním , to aby jsi nerostřásl detaily v dály ani dotekem spouště! a ISO50 
 Mám raději měkčí kresbu, nedoosřovanou uměle...
 Mám raději měkčí kresbu, nedoosřovanou uměle...

, Martynko, dobytek taktéž
, Martynko, dobytek taktéž  .
.

Aspon si tady zase trochu popovidame, co?
 Aspon si tady zase trochu popovidame, co?  

) a zase vypadnu.
  ) a zase vypadnu.   

a ty navody, ktere patri ere filmu hltaji jako tenkrat vsichni, kteri se ne moc vyznaji. POLARIZAK JE UPLNE ZBYTECNY A ZERE NAM JEN ZBYTECNE SVETLO! Upravu forky jako polarizakem lze naprosto stejne upravovat v nejakem Editoru, ktery ma soupatko na jasy a kontrasty, vcetne sytosti barev!
 a ty navody, ktere patri ere filmu hltaji jako tenkrat vsichni, kteri se ne moc vyznaji. POLARIZAK JE UPLNE ZBYTECNY A ZERE NAM JEN ZBYTECNE SVETLO! Upravu forky jako polarizakem lze naprosto stejne upravovat v nejakem Editoru, ktery ma soupatko na jasy a kontrasty, vcetne sytosti barev! Samozrejme to funguje jen tehdy, kdyz si nastavis a nejdriv zmeris osvit v M BEZ TOHO PRECHODAKU, NASTAVIS OSVIT JAKO BEZ NEJ A PAK HO TEPRVE NASUNES NA OBJEKTIV!!!!! A MAS TO TAM !
 Samozrejme to funguje jen tehdy, kdyz si nastavis a nejdriv zmeris osvit v M BEZ TOHO PRECHODAKU, NASTAVIS OSVIT JAKO BEZ NEJ A PAK HO TEPRVE NASUNES NA OBJEKTIV!!!!! A MAS TO TAM !  

, ale zase uvolnuje mnoho papiroveho prachu a chkupu te bavlny
 , ale zase uvolnuje mnoho papiroveho prachu a chkupu te bavlny  
  Kdo chodi naostro..., ma smulu
 Kdo chodi naostro..., ma smulu 

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků