Ruby pěkná krajinka. Díky za tipy, prošel jsem to fšecko. Název Viltrox ve mě budí ještě méně důvěry než meike, něco jako "vitriol"

.
Ale kdo ví. Někde v komentářích u mezikroužků tuším u Fuji bylo, že tenčí kroužek 10mm moc nekontaktoval.... Už nevím jestli Vitriol nebo meike

. Ještě uvidím. Makro se mi fotilo pěkně s nástavcem FT1 a makro-objektivem Sigma 150mm/2,8, bez mezikroužku i s mezikroužkem. Při crop-faktoru 2,7 je pak i bez mezikroužku největší možné zvětšení 2,7:1. Jak tady psal nedávno Standa, že Nikon 85/1,8 není na makro moc vhodný, to platí i o jiných "normáních" objektivech.
U mezikroužků přímo pro N1 je výhodou malá váha a lepší světelnost třeba u objektivu 18,5/1,8, který už sám o sobě fotí pěkně nablízko slušné zvětšení.
Uvidíme. Z Bébé fota mi odepsali, že je mají objednané. Viltrox asi iracionálně neberu

K bajonetu F mám mezikroužek Kenko jen jednu velikost tuším 25 nebo 36mm a stačí. Provedení je velmi pěkné, vevnitř černý matný, kovový, včetně bajonetu. Použil jsem ho ale jen párkrát.