Toto nemusíte číst 445 Pokračování na vlastním...

Moderátoři: MakB, TNČ moderátoři

Re: Toto nemusíte číst 445 Pokračování na vlastním...

Příspěvekod bilbo » 18 bře 2016 15:05

Jarouši, ty Josefovo prdelko, copak kdyby jsi taky upravil nějakou svoji růžovou fotečku? :?: :shock:

Josefe, pokud se podíváš na mapku Evropy u celoplošného digitálního rozhlasového vysílání, tak tam opravdu jsme taková zaříznutá enkláva jako spatně sednoucí slipy. :lol: DAB prostě je digitálním formátem stejně jako FM analogovým a používá se jak při šíření terestrickými vysílači, tak satelitními multiplexy. Proč bych kupoval analogový přístroj, když kabelová (doma) i satelitní (na chatě) televize mi umožní příjem stovek stanic různých žánrů. Pokud vlastníš SMART televizor, tak můžeš přijímat jakoukoliv rozhlasovou stanici i po síti. Lidem, kterým záleží na kvalitě zvuku buď pouští televizní zvuk přes zesík a bedny nebo mají sounbar. Kvalita se samozřejmě odvíjí od studiového vybavení příslušné stanice, ale hlavně od datového toku. Stejné je to u síťového šíření, kde jednotlivé stanice používají stejný výchozí signál.
V autě mám oba systémy rozhlasového příjmu, jak analogový, tak digitální, ale stejně rádio v autě neposlouchám. Rozčiluje mě totiž vlezlá a nekonečná reklama na finanční a ženské potíže. Tato alergie mě odpoutává od řízení, což ohrožuje bezpečnost provozu. (y) :lol: Když chci poslouchat muziku, tak strčím do USB flashku, kde mám 64 Gb kvalitně nastreamované hudby. To ale využívám jen na dálkových cestách když jedu sám. :shock:
Digitální rozhlasové vysílání prochází stejnými porodními bolestmi, jako před deseti lety televizní. Dnes je full HD na 60" televizi paráda a na výstavě v Praze předváděli OLED 4k s dvoumetrovou uhlopříčkou. To byla nádhera a věř, že do smradlavého multikina za pár let nikdo ani nevkročí. (y) :lol:
Byl bych rád, abys to nebral jako nějaké názorové přetlačování, ale přínosnou osvětu návštěvníků fóra při rozhodování o modernizaci svých audio-video-foto krámů. Nemám samozřejmě patent na rozum a očekávám, že nejen ty, ale i ostatní přispějí se svojí troškou do mlýna. :)
bilbo

Příspěvekod josef38 » 18 bře 2016 16:58

bilbo píše:Jarouši, ty Josefovo prdelko....

Až tak Bilbo?? ;) ;) ;)

Jeden hřbitov windsurfingů.
Ještě by se tam nějakej dobrej našel, ale plachty už stojí za prd!

P.S.
Ohnisko v EXIFu nesedí. Zapomněl jsem přepnout na 15 mm HELIARa.
Přílohy
Windsurf_hřbitov.jpg
Windsurf_hřbitov.jpg (873.73 KiB) Zobrazeno 3121 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/750 sec.
Clona: F/5.7
ISO: 160
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: M9 Digital Camera
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Center-weighted average
josef38

Příspěvekod Jarouš » 18 bře 2016 20:46

Přispívám svojí troškou do mlýna :D: "Dnes je full HD na 60" televizi paráda..." To si nemyslím, možná tak z pěti metrů a víc ;).
Jarouš

Příspěvekod **lasta » 18 bře 2016 20:54

Jarouši
Nemáš pravdu. Ze dvou metrů v pohodě (n)
Zkušenost
**lasta

Příspěvekod Jarouš » 18 bře 2016 21:24

Lasto, já vím, že není problém se na to dívat. Ale ta ostrost mě při této velikosti a při udávaném 1920 x 1080 prostě už neuspokojuje. Z těch dvou metrů mám mnohem lepší pocit z naší 37 palcové úhlopříčky než u bráchy z 50i palců, oboje Full HD. Taky zkušenost. Doba holt pokročila... ;) Proto jsem psal, že z pěti metrů už to může vypadat jakž takž ostré.
Jarouš

Příspěvekod pusch » 18 bře 2016 21:29

Zdarec, doba pokročila k 4K/UHD (n) :lol:
pusch

Příspěvekod Jarouš » 18 bře 2016 21:33

Přesně tak, Jirko, to jsem měl na mysli. I při signálu, který má k UHD na míle daleko a sotva nakrmí to Full HD je ten dojem z UHD TV mnohem působivější.
Jarouš

Příspěvekod **lasta » 18 bře 2016 21:48

Jarouši.
Zase nemáš pravdu. Kvalita, ostrost vše v pohodě, jen musíš mít dobré zobrazovadlo a signal .
Plasma řeší zobrazovadlo, ne ty tfujtajbl LCD o kterých píšeš, hd signál je trochu problém.
4K jsou bajky pro mudly, viz signál.
**lasta

Příspěvekod pusch » 18 bře 2016 22:11

jj to tak :D uhd má smysl při použití blu-ray jinak jsou to zatím pohádky,
mám kabelovku od UPC v HD a nijak z toho nadšený nejsem. :roll:
pusch

Příspěvekod bilbo » 18 bře 2016 22:38

Jarouši, rád zasvěceně diskutuješ o věcech, se kterými nemáš žádné osobní zkušenosti. :o Nevím, na co se díváš ty, ale já sleduji obraz již tři roky na 60" full HD ze 2,5 metru v naprosté pohodě. Na full HD grafický monitor 27" koukám z 80 cm již osmý rok a na doostřování si raději beru lupu, abych to nepřehnal, protože na nižším rozlišení to potom mají přeostřené. Kdo má podobné zařízení, ten mi to může potvrdit. ;)
Na tu OLED 4K s uhlopříčkou 2 m můžeš koukat z 1 metru a zubatou hranu neuvidíš ani náhodou. Technologie zobrazovačů udělala za poslední roky takový skok, že už se pomalu stírá rozdíl mezi TV přijímačem a kvalitním monitorem. Kolega dostane ke kulatým narozeninám od rodiny prohnutý televizor Ultra HD 4K OLED 55", který bude sledovat z jednoho metru!!! Bude ho mít umístěný na starém zakázkovém dubovém stolu vestavěného do arkýře. Bude mu sloužit i jako monitor k PC. Na výstavě před týdnem jsme in natura proměřovali a prověřovali právě sledovací vzdálenosti a s odborníky konzultovali možný úbytek modré. V současnosti to je jen drobný provozní problém, protože tyto televizory jsou plně kalibrovatelné. :roll:
Kvalita samozřejmě záleží nejen na zdroji signálu, ale i na kvalitě televizoru. To platí obecně i u ostatních elektronických zařízení. U kabelovky je podstatné i to, zda se signál šíří optikou, nebo klasickým měděným koaxem. Fotka v plném rozlišení je na té Ultra HD 4K OLED 55" naprostá paráda, měli jsme s sebou na flashce.
Inu Jarouši, stále platí veni, vidi, veci. Kdybys přijel na výstavu, tak bys mohl hodnotit online. :cry:
bilbo

Příspěvekod Jarouš » 18 bře 2016 23:26

Martine, kde bereš jistotu, že píšu o tom, s čím nemám zkušenosti? Nepíšu o ničem jiném ;). Nepíšu o OLED 4K, ale vůbec o něm nepochybuju. Píšu o (z mého pohledu) nedostatečné ostrosti 60i palcové Full HD, protože velikost pixelu je prostě úplně jiná, než např. u 37 Full HD, to je jenom obyčejná fyzika, nic víc. A Full HD monitor 27 inch je z dnešního pohledu neostrý zmetek, který renomovaný výrobce ještě dnes toto rozlišení do 27 palcových grafických monitorů dává? Zase jenom ta velikost pixelu, nic víc. Nepodsouvej mi, prosím, něco, o čem vůbec nepíšu, OK? A to přeostření na monitorech s nižším rozlišením naprosto potvrzuju, to je fakt. Jenom u toho Tvého monitoru to už dnes určitě nehrozí, protože máš na něm mnohem větší pixely, než je dnešní standard. I můj obstarožní Philips 1600 x 1200 při 20 palcích je má o hodně menší, takže tady bych se toho nebál ;).
Lasto, tušil jsem, že vytáhneš plazmu ;). Ale na signálu jsi stejně závislý, jak majitelé LCD, takže v globálu se dá říct, že momentálně si stejně nic lepšího, než ten BlueRay doma pustit nemůžeš. Plasma je určitě dobrá, že by byla viditelně ostřejší, než kvalitní LCD jsem si v obchodech nikdy nevšiml (spíš to vypadalo opačně), ale to nepovažuju za věrohodné, protože tam se s dostatečně kvalitním signálem sotva potkám. Ale bitvu s trhem historicky prohrála, stejně jako jsou už dnes mrtvé 3D televize. Momentálně to opravdu vypadá na OLED nejbližší budoucnost.
Jirko, já mám O2 TV a nemůžu si stěžovat. Určitě není méně ostrá, než předchozí satelitní Skylink přes Topfield, ale má viditelně lepší jas, obraz je takový brilantnější. Tak šel Topfield z domu, jenom parabola zůstala... Jo, a ten O2 set top box nabízí i 1080p, ale to se asi mnoha programů netýká, si myslím. Ale tady už víc informací nemám.
Naposledy upravil Jarouš dne 18 bře 2016 23:35, celkově upraveno 1
Jarouš

Příspěvekod **lasta » 18 bře 2016 23:33

Tfuftajbl zobrazovac Oled,
A u nich v relativně krátkém case úbytek svitivosti vypalujicich se pixelù modré, potom zelené je jen drobný problém u zobrazovace :P

Potvrzuje, se. Sekta, tmářství ;)

Nejlepší je ten dubový stůl a prohnutý displej, ten náramě zvyšuje kvalitu obrazu :D

Kam lidi dávají rozum. Tady diskuse končí.

PS
Jarouši
Čeho sis ty všiml, na to víš co ;)

Technologii podstaty získání obrazu neojebáš.
I když marketingoví odborníci to umějí

V hlavách lidí.
Naposledy upravil **lasta dne 19 bře 2016 00:10, celkově upraveno 2
**lasta

Příspěvekod MakB » 18 bře 2016 23:44

Tady v té diskusi se ztrácím... kde je Josef ;) .

Josef k zítřejším jmeninám vše nej...
MakB

Příspěvekod bilbo » 18 bře 2016 23:59

Jarouši, nezlob se, ale tvoje teorie o velikosti pixelu jsou jen teorie od někoho opsané. Já se na tu bednu dívám denně a mohu posoudit kvalitu obrazu. Staré pořady i když přepočítávané metodou pixel PlUS, jsou na hranici koukatelnosti. (y) U filmů záleží na kvalitě digitální kopie a současné pořady a přímé přenosy jsou jiná káva i po zvukové stránce. Jako příklad uvedu třeba dnes vysílané "Všechnopárty" nebo "Autosalon". Televizi mám samozřejmě v domácí síti a fotky na ní jsou také parádní, když se na ně dívá víc lidí, protože k monitoru by se nevešli. Nejvíc záleží na schopnosti přístroje nastavit dostatečný jas a barevný kontrast. To samozřejmě nemůžeš chtít od 8 bitového TN panelu 50 Hz s jednoduchou elektronikou.
Analogicky jsou na tom i projektory. Před nedávnem jsme měli přednášku z naší cesty po Everglades a projektor který používáme k plné spokojenosti pro prezentace v menších prostorách najednou pro velké plátno nestačil a kvalitu fotek degradoval. Srovnání kvality obrazu s projektorem, který měl o 1/3 vyšší jas a o 10 % vyšší kontrast bylo neuvěřitelné. Stejné to bylo se zdrojem signálu. 6 let starý noťas HP s Display portem (tehdy nejvyšší kvalita za 60 litrů), byl ve srovnání s novým malým parchantem, který měl ovšem modernější grafiku a HDMI výstup prohrál o délku koně. Oba měli full HD rozlišení. A to je právě ta praxe a veni, vidi, vici. (n) :lol:
bilbo

Příspěvekod **lasta » 19 bře 2016 00:01

(n) k těm. Josefum
Naposledy upravil **lasta dne 19 bře 2016 08:55, celkově upraveno 1
**lasta

Příspěvekod Jarouš » 19 bře 2016 00:17

Martine, ty opsané teorie jsou jenom obyčejná analogie např. 8 MPix. a 32 MPix. foťáku. A tomu bys už mohl rozumět. Pixel 0,255 mm (standard 24 palcového Full HD a náhodou i mého 20 palcového 4:3 a poloviční pixel 4K stejné úhlopříčky, také se vyrábějí) a vedle toho 27 palcový se stejným rozlišením. A u té televize je to ještě diametrálně odlišnější, těch 60 palců je prostě už dnes na Full HD moc velká plocha. Ale všechno se to odvíjí pouze z individuálních nároků na ostrost, takže hlavně že jsi spokojený ;).
Jarouš

Příspěvekod **lasta » 19 bře 2016 04:06

pusch píše:jj to tak :D uhd má smysl při použittí blu-ray jinak jsou to zatím pohádky,
mám kabelovku od UPC v HD a nijak z toho nadšený nejsem. :roll:

Nj není HD jako HD, jen rozlišení nestačí. UPC má omezený datový tok, špatné.
Proto jsem psal, že je problém s kvalitním signalem HD. Poskytovatel s ním kvůli penězům dělá divy.
Pokud chceš kvalitní HD, tak Astra 1A volné německé HD programy, ZDF, Anixe a pod.
Paráda (n)

Takže nakonec to je jen marketing a přihlouplé TV programy a jalová diskuze.
Takže je jedno co se na ně koupí. ;)

Mějte se.
**lasta

Příspěvekod josef38 » 19 bře 2016 07:41

MakB píše:Tady v té diskusi se ztrácím... kde je Josef ;) .
Josef k zítřejším jmeninám vše nej...

Děkuji!
Nese*u se zásadně do toho, o čem nemám sebemenší ahnung! ( pravidlo č.1 ) ;) ;)
josef38

Příspěvekod bilbo » 19 bře 2016 09:05

Tak všechno nejlepší k Tvému svátku Josefe a otevři si lahvinku něčeho lepšího, vždyť svátek máš jenom jednou za rok. (n) :) Přeci by jsi na sobě nešetřil. :lol:
A taky, ať tě nezamrzne voda, aby jsi mohl plavat a ještě dlouho byl fit. ;)
Přílohy
Přání.jpg
Přání.jpg (583.59 KiB) Zobrazeno 2978 krát
bilbo

Příspěvekod ruby52 » 19 bře 2016 09:21

Josefe fše nej ... (n)
Vladimír
ruby52

PředchozíDalší

Zpět na Toto nemusíte číst