Martynko, nepomůžu Ti, neřeším to. Měl jsem z pátku na sobotu napsaný celý zdůvodňující a vysvětlující příspěvek, ale asi se něco dělalo na serveru, či kakovo čorta, nešel odeslat a tudíž zmizel. Bylo už po půlnoci, tak jsem se na to vykašlal a šel jsem do hajan. Ale pro Tebe bude lepší postřeh majitele DP Merrill, protože má mnohem lepší displej, než moje SD1M. Stručně asi tak. V terénu je pro mě nejdůležitější vidět na displeji fotku co nejpodobnější tomu, co fotím, proto nesahám ani na ten kontrast. Všechny hejble mám na nule, páč vím, že v SPP se všechno odlaďuje mnohem pohodlněji a přesněji, venku chci opravdu vidět na displeji co nejreálnější scénu (v mezích možností, pochopitelně). Snižování kontrastu viditelně snižuje saturaci barev a proto všechno ve finále nechávám na SPP a poslední úpravy na Zoner.
Lubo, u té druhé by asi nikdo nehádal "prachsprostý" JPEG a nebýt toho zeleného přepalu, tak ani u té první. Stíny krásně modelovaly...
Ondro, v pátek, v tom neuloženém příspěvku, jsem psal, že jsem se ještě ve čtvrtek chtěl zeptat, jestli máš ještě Quattro, ale v pátek bylo všechno jasné. A na přepaly můžu i meruňky...
Dám ještě z minulé neděle, kousek postupného vývoje s jedním výřezem. Tady svítilo naposledy ve středu.